Se taie pieptul de pui in cubulete si se amesteca impreuna cu ingredientele pentru marinata. Se lasa deoparte 30 de minute.
Intre timp se amesteca ingredientele pentru aluatul in care vor fi prajite bucatile de pui.
Intr-un wok se incalzeste uleiul. Bucatile de pui se dau una cate una prin...
Se spala pieptul de pui sub jet de apa rece,se sterge cu un prosop absorbant si se taie in cubulete uniforme.
Se taie si ceapa verde in bucati de 2 cm.
Se pun bucatile de pui pe betigase,daca folositi din lemn sa le inmuiati in apa in prealabil.
Se amesteca mierea si sosul de...
Fasia de rodii se pune int-un pahar cu apa calduta ca sa obtinem sucul.
Se pun feliile de vinete intr-o tava in care s-a pus cam o lingura de ulei si se dau la cuptor. Se taie pieptul de pui in bucati uniforme de 1 cm.Se rumenesc pe ambele parti.
Se infierbanta uleiul si se...
Se taie ceafa de porc in felii si se pune la marinat peste noapte in lapte si usturoi. Bucatile de carne sa fie acoperite cu lapte.
A doua zi,se sterge carnea cu prosoape absorbante de unica folosintese si se adauga condimentele.
Se pun bucatile de carne in tava. Cand s-au rumenit...
Se spala ficatul si se pune la scurs.
Intr-un bol se amesteca oul cu laptele si se adauga ficatul.
Intr-o punga se adauga faina,usturoiul pudra,sarea si piperul si se amesteca bine. Se pun bucatile de ficat,una cate una si se scutura punga pana e invelit ficatul in amestecul de...
Se amesteca toate ingredientele pentru sos.
Se curata pulpele de pui si se adauga in sos, se pun intr-o punga sau intr-o cutie inchisa ermetic.
Prefer pungile fiindca din cand in cand mai trebuie intoarsa,ca sa patrunda sosul peste tot.
Se lasa la frigider peste noapte.
A...
Lamaile murate:
Se spala bine si se sterilizeaza borcanul.
Lamaile se sterg bine si se spala cu putin detergent ptr a scapa de ceara si substantele de pe coaja.
Se sterg bine si se taie in patru fiecare lamaie,avand grija sa nu taiati pana la capat.
Se pune o lingurita de...
Intr-un bol se amesteca supa de pui,amidonul,zaharul,sosul de soia,otetul si ghimbirul.
Puiul se taie de marimea unei imbucaturi.
Intr-un wok se pune uleiul si cand s-a infierbantat bine de tot se adauga ceapa verde,usturoiul si ardeiul iute si se prajeste 2 minute.
Se adauga pieptul de...
Se spala puiul bine si se usuca folosind un prosop de bucatarie de unica folosinta.
Se curata ceapa si se taie in patru.
Se curata si usturoiul.
Se pun doua bucati de ceapa inauntrul puiului si 2-3 usturoi.
Bagati mana ca nu-i faceti operatie,ii bagati niste arome.
Se...
Se spala bine ficatul.
Ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt.
Se puie uleiul intr-o tava si se adauga ficatul,ceapa si usturoiul.
Se presara si rozmarinul uscat.
Se tine la cuptor cam 15-20 de minute sau pana cand incep sa se rumeneasca ficateii.
NU SE ADAUGA...
Se pun pastele la fiert.
Se amesteca toate ingredientele pentru bilute,mai putin rosiile pasate.
Se formeaza bilute in palma si se pun in tava,in care s-a adaugat 1 lingura de ulei.
Am o tava care nu necesita ulei si ajunge sa o ung cu pensula de silicon inmuiata in ulei.
Se da tava...
Se rade ghimbirul si usturoiul.
Intr-un bol se pune supa de pui,usturoiul,ghimbirul, mierea si sosul de soia.
Se amesteca si cand s-a topit mierea se adauga si pulpitele de pui.
Se lasa la marinat cel putin o ora,dar cel mai bine este peste noapte.
Se pune totul intr-o tava si...
Se taie carnea in bucatele si se amesteca cu restul ingredientelor.
Se lasa la marinat 24 de ore.
Se pune carnea pe betigase si se face pe gratar,in cuptor,la ochiul de la aragaz.
Se serveste cu orez si sos tzatziki.
Se infierbanta uleiul si se caleste ceapa taiata cubulete.
Se adauga paprika,se amesteca si se adauga varza.
Se pun in oala si restul ingredientelor si se adauga apa.
Se inchide oala si se foloseste conform instructiunilor.
Se tine cam 30 de minute dupa ce incepe sa fiarba.
Se taie prazul rondele,iar pieptul de pui in bucatele de marimea unei imbucaturi.
Se infierbanta wok-ul sau tigaia,se adauga uleiul.
Se pune in wok prazul si dupa 2 minute se adauga si pieptul de pui.
Se prajeste, dar nu se usuca prea mult carnea de pui.
Se adauga sosul de soia....
Se da ceapa pe razatoare sau prin robot.
Se amesteca toate ingredientele.
Se adauga faina cat e nevoie.
Se formeaza chiftelute si se prajesc in ulei incins.
Eu le prajesc in cuptor intr-o tava Tefal.
Se pune la fiert ficatul cu ceapa si apa. NU adaugati sare ca intareste ficatul prea tare.
Se fierb cam 20 de minute,se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca putin.
Se adauga untul.
Se baga sarea si condimentele si se mixeaza cu un stick blender.
Se taie cartofii in felii si carnatul in rondele.
Cartofii se pot taia si in rondele subtiri.
Se adauga uleiul in tava,apoi cartofii.
Se da la cuptor,cam 40 de minute sau pana cand s-au rumenit cartofii.
Cu 5-10 minute inainte de a fi gata se adauga si rondelele de carnati.
Se taie pieptul de pui in cubulete si se amesteca impreuna cu toate condimentele. Se lasa deoparte 10 minute ,timp in care se pot praji cartofii sau felia legumele. Se prajeste pieptul de pui in uleiul incins,pana cand s-a rumenit.
Se incalzeste putin lipia si se asambleaza.
Se aseaza pe...
Se curata pulpele de pui si se rumenesc putin un ulei. Se pun deoparte si se caleste ceapa taiata marunt. Se adauga usturoiul taiat si se mai caleste un minut. Se adauga paprika,pasta de tomate,sarea si piperul. Se adauga cartofii curatati,dar lasati intregi. Se adauga pulpele si se acopera cu...
Se taie carnea in bucatele subtiri. Se pun bucatile de porc intr-un bol. Se rade ghimbirul si de adauga la carne,cu sosul de soia si sake (sau vin alb). Se lasa 10 minute,dar nu mai mult ca sa nu se intareasca feliile de porc.
Se adauga uleiul in tigaie si cand s-a infierbantat se adauga...
Se pune uleiul in tava si se aseaza pulpele de pui peste.
Se toarna orezul spalat in tava si se aseaza ceapa taiata rondele peste.
Se adauga supa de pui sau apa cu cubul.
Se da la cuptor si se completeaza cu apa daca e nevoie.
Din cand in cand se stropes pulpele cu apa ca sa nu se...
Se spala ficatul si se taie in cuburi.
Se adauga pe bete,apoi se sareaza si se pipereaza.
Se da focul de la aragaz la tare si se tin betele cu ficatul peste flacara.
Se tin pana sunt facute,dar grija sa nu se usuce prea tare.
Noi l-am servit cu pita,rosii si un sos cu...
Se pun toate ingredientele intr-o punga cu fermoar (punga care se inchide ermetic daca nu folositi o punga mai mare care se poate lega) si se lasa la marinat cel putin 30 de minute.
Se pot gati in cuptor,praji in tigaie sau pe gratar (recomand).
Se taie pieptul de pui in bucati si se inteapa cu furculita.
Se pun la marinat cu ghimbirul,sosul soia,vinul alb si usturoiul pudra cam 20 de minute.
Se tavalesc in amidon si se prajesc in uleiul incins.
In mod normal,procesul deep fry e folosit,dar se poate si in ulei mai putin,daca...
Se marineaza carnea de pui cu toate ingredientele cel putin 2 ore.
Se aseaza pe betele pentru frigarui.
Se tin deasupra flacarii de la aragaz.
Se tin pana pieptul de pui nu mai e roz,daca il tineti prea mult se intareste,daca il tineti numai cat s-a albit carnea si e facuta iese moale....
Combina albusul,ghimbirul si putina sare cu pieptul de pui si amesteca bine. Tine la frigider 30 minute.
Infierbanta uleiul intr-un wok sau intr-o tigaie adanca. Scurge puiul de marinada si prajeste-l putin,sa fie facut,dar sa nu fie maroniu. Scoate-l din wok si pune-l deoparte pe o...
Pui cu susan
Se taie pieptul de pui in cubulete si se amesteca impreuna cu ingredientele pentru marinata. Se lasa deoparte 30 de minute. Intre timp se amesteca ingredientele pentru aluatul in care vor fi prajite bucatile de pui. Intr-un wok se incalzeste uleiul. Bucatile de pui se dau una cate una prin...
Yakitori - frigarui japoneze
Se spala pieptul de pui sub jet de apa rece,se sterge cu un prosop absorbant si se taie in cubulete uniforme. Se taie si ceapa verde in bucati de 2 cm. Se pun bucatile de pui pe betigase,daca folositi din lemn sa le inmuiati in apa in prealabil. Se amesteca mierea si sosul de...
La multi ani bucataras cu Fesenjan - Tocanita persana cu rodii
Fasia de rodii se pune int-un pahar cu apa calduta ca sa obtinem sucul. Se pun feliile de vinete intr-o tava in care s-a pus cam o lingura de ulei si se dau la cuptor. Se taie pieptul de pui in bucati uniforme de 1 cm.Se rumenesc pe ambele parti. Se infierbanta uleiul si se...
Friptura tiganeasca
Se taie ceafa de porc in felii si se pune la marinat peste noapte in lapte si usturoi. Bucatile de carne sa fie acoperite cu lapte. A doua zi,se sterge carnea cu prosoape absorbante de unica folosintese si se adauga condimentele. Se pun bucatile de carne in tava. Cand s-au rumenit...
Ficatei prajiti...sudisti
Se spala ficatul si se pune la scurs. Intr-un bol se amesteca oul cu laptele si se adauga ficatul. Intr-o punga se adauga faina,usturoiul pudra,sarea si piperul si se amesteca bine. Se pun bucatile de ficat,una cate una si se scutura punga pana e invelit ficatul in amestecul de...
Pui Teriyaki
Se amesteca toate ingredientele pentru sos. Se curata pulpele de pui si se adauga in sos, se pun intr-o punga sau intr-o cutie inchisa ermetic. Prefer pungile fiindca din cand in cand mai trebuie intoarsa,ca sa patrunda sosul peste tot. Se lasa la frigider peste noapte. A...
Tajina de pui cu lamai murate
Lamaile murate: Se spala bine si se sterilizeaza borcanul. Lamaile se sterg bine si se spala cu putin detergent ptr a scapa de ceara si substantele de pe coaja. Se sterg bine si se taie in patru fiecare lamaie,avand grija sa nu taiati pana la capat. Se pune o lingurita de...
Puiul generalului Tso
Intr-un bol se amesteca supa de pui,amidonul,zaharul,sosul de soia,otetul si ghimbirul. Puiul se taie de marimea unei imbucaturi. Intr-un wok se pune uleiul si cand s-a infierbantat bine de tot se adauga ceapa verde,usturoiul si ardeiul iute si se prajeste 2 minute. Se adauga pieptul de...
Pui pentru Dia
Se spala puiul bine si se usuca folosind un prosop de bucatarie de unica folosinta. Se curata ceapa si se taie in patru. Se curata si usturoiul. Se pun doua bucati de ceapa inauntrul puiului si 2-3 usturoi. Bagati mana ca nu-i faceti operatie,ii bagati niste arome. Se...
Ficatei a la sor'mea
Se spala bine ficatul. Ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt. Se puie uleiul intr-o tava si se adauga ficatul,ceapa si usturoiul. Se presara si rozmarinul uscat. Se tine la cuptor cam 15-20 de minute sau pana cand incep sa se rumeneasca ficateii. NU SE ADAUGA...
Bilute de carne tocata cu paste
Se pun pastele la fiert. Se amesteca toate ingredientele pentru bilute,mai putin rosiile pasate. Se formeaza bilute in palma si se pun in tava,in care s-a adaugat 1 lingura de ulei. Am o tava care nu necesita ulei si ajunge sa o ung cu pensula de silicon inmuiata in ulei. Se da tava...
Pulpite cu miere,ghimbir si usturoi
Se rade ghimbirul si usturoiul. Intr-un bol se pune supa de pui,usturoiul,ghimbirul, mierea si sosul de soia. Se amesteca si cand s-a topit mierea se adauga si pulpitele de pui. Se lasa la marinat cel putin o ora,dar cel mai bine este peste noapte. Se pune totul intr-o tava si...
Souvlaki de pui (sau de porc)
Se taie carnea in bucatele si se amesteca cu restul ingredientelor. Se lasa la marinat 24 de ore. Se pune carnea pe betigase si se face pe gratar,in cuptor,la ochiul de la aragaz. Se serveste cu orez si sos tzatziki.
Varza minune...
Se infierbanta uleiul si se caleste ceapa taiata cubulete. Se adauga paprika,se amesteca si se adauga varza. Se pun in oala si restul ingredientelor si se adauga apa. Se inchide oala si se foloseste conform instructiunilor. Se tine cam 30 de minute dupa ce incepe sa fiarba.
Pulpe de pui cu orez si broccoli la cuptor
Se aseaza pulpele pe tava. Se adauga cana de orez si se acopera cu apa. Se pun bucatile de broccoli si se da la cuptor.
Stir fry de pui cu praz
Se taie prazul rondele,iar pieptul de pui in bucatele de marimea unei imbucaturi. Se infierbanta wok-ul sau tigaia,se adauga uleiul. Se pune in wok prazul si dupa 2 minute se adauga si pieptul de pui. Se prajeste, dar nu se usuca prea mult carnea de pui. Se adauga sosul de soia....
Chiftelute persane
Se da ceapa pe razatoare sau prin robot. Se amesteca toate ingredientele. Se adauga faina cat e nevoie. Se formeaza chiftelute si se prajesc in ulei incins. Eu le prajesc in cuptor intr-o tava Tefal.
Pateu de casa
Se pune la fiert ficatul cu ceapa si apa. NU adaugati sare ca intareste ficatul prea tare. Se fierb cam 20 de minute,se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca putin. Se adauga untul. Se baga sarea si condimentele si se mixeaza cu un stick blender.
Cartofi cu carnati secuiesti
Se taie cartofii in felii si carnatul in rondele. Cartofii se pot taia si in rondele subtiri. Se adauga uleiul in tava,apoi cartofii. Se da la cuptor,cam 40 de minute sau pana cand s-au rumenit cartofii. Cu 5-10 minute inainte de a fi gata se adauga si rondelele de carnati.
Shawarma
Se taie pieptul de pui in cubulete si se amesteca impreuna cu toate condimentele. Se lasa deoparte 10 minute ,timp in care se pot praji cartofii sau felia legumele. Se prajeste pieptul de pui in uleiul incins,pana cand s-a rumenit. Se incalzeste putin lipia si se asambleaza. Se aseaza pe...
Paprikas de pui cu cartofi intregi
Se curata pulpele de pui si se rumenesc putin un ulei. Se pun deoparte si se caleste ceapa taiata marunt. Se adauga usturoiul taiat si se mai caleste un minut. Se adauga paprika,pasta de tomate,sarea si piperul. Se adauga cartofii curatati,dar lasati intregi. Se adauga pulpele si se acopera cu...
Porc cu ghimbir
Se taie carnea in bucatele subtiri. Se pun bucatile de porc intr-un bol. Se rade ghimbirul si de adauga la carne,cu sosul de soia si sake (sau vin alb). Se lasa 10 minute,dar nu mai mult ca sa nu se intareasca feliile de porc. Se adauga uleiul in tigaie si cand s-a infierbantat se adauga...
Pui culcat pe pat de orez
Se pune uleiul in tava si se aseaza pulpele de pui peste. Se toarna orezul spalat in tava si se aseaza ceapa taiata rondele peste. Se adauga supa de pui sau apa cu cubul. Se da la cuptor si se completeaza cu apa daca e nevoie. Din cand in cand se stropes pulpele cu apa ca sa nu se...
Gratar din ficat de manzat
Se spala ficatul si se taie in cuburi. Se adauga pe bete,apoi se sareaza si se pipereaza. Se da focul de la aragaz la tare si se tin betele cu ficatul peste flacara. Se tin pana sunt facute,dar grija sa nu se usuce prea tare. Noi l-am servit cu pita,rosii si un sos cu...
Friptura de porc cu rozmarin si usturoi
Se pun toate ingredientele intr-o punga cu fermoar (punga care se inchide ermetic daca nu folositi o punga mai mare care se poate lega) si se lasa la marinat cel putin 30 de minute. Se pot gati in cuptor,praji in tigaie sau pe gratar (recomand).
Gratar
Se taie carnea si se amesteca cu toate ingredientele. Se lasa la rece ,acoperit ,24 de ore. Se face pe gratar si se serveste cu o bere rece.
Pui Karage
Se taie pieptul de pui in bucati si se inteapa cu furculita. Se pun la marinat cu ghimbirul,sosul soia,vinul alb si usturoiul pudra cam 20 de minute. Se tavalesc in amidon si se prajesc in uleiul incins. In mod normal,procesul deep fry e folosit,dar se poate si in ulei mai putin,daca...
Souvlaki
Se marineaza carnea de pui cu toate ingredientele cel putin 2 ore. Se aseaza pe betele pentru frigarui. Se tin deasupra flacarii de la aragaz. Se tin pana pieptul de pui nu mai e roz,daca il tineti prea mult se intareste,daca il tineti numai cat s-a albit carnea si e facuta iese moale....
Pui Calypso
Se pune uleiul in tava si se adauga puiul. Se poate lasa cam o jumatate de ora ca sa patrunda aromele. Se da la cuptor pana s-au rumenit pulpele.
Pui cu sos de lamaie
Combina albusul,ghimbirul si putina sare cu pieptul de pui si amesteca bine. Tine la frigider 30 minute. Infierbanta uleiul intr-un wok sau intr-o tigaie adanca. Scurge puiul de marinada si prajeste-l putin,sa fie facut,dar sa nu fie maroniu. Scoate-l din wok si pune-l deoparte pe o...