publicat la 20.11.2024
publicat la 22.02.2024
publicat la 21.02.2024
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Pulpe de pui pe pat de varza dulce
Varza curățată de frunzele veștejite și eventualele impurități se toacă fideluță. Ceapa și ardeiul se spaălă și se taie felii subțiri. Înt-o tavă termorezistentă șe așează varza, ceapa și ardeii, se asezonează de sare, vigita, cimbru. Pulpele de pui se...
Reteta de prajitura Borzosa
Iata cum se prepara Reteta de prajitura Borzosa Untul se topește într-o crăticioră pe bain-marie sau la microunde. Se pune apoi în bolul vasului pentru mixer, se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, făina cernută împreună cu praful de copt și sarea. Se...
Reteta de placinta cu carne de vita, curcan si ciuperci
Iata cum se prepara Reteta de placinta cu carne de vita, curcan si ciuperci Untul se topește într-o crăticioră pe Bain-Marie sau la microunde. Se pune apoi în bolul vasului pentru mixer, se adaugă făina, praful de copt și sarea data prin sită. Se începe...
Reteta de ciocanele de curcan cu cartofi, ciuperci, ceapa si mere
Iata cum se prepara Reteta de ciocanele de curcan cu cartofi, ciuperci, ceapa si mere Ciocănelele de curcan se curăță de eventualele resturi de pene (tulei) și se pun la fiert la foc mic, în cazul meu la slow-coock, împreună cu Vigita (sau legume deshidratate) cca. 3 ore....
Reteta de papricas din carne de vitel cu galuste din faina
Iata cum se prepara Reteta de papricas din carne de vitel cu galuste din faina Ceafa se fasonează și taie cubulețe. Legumele se curăță și taie mărunt, apoi se pun la călit în ulei și puțină apă. După ce legumele au devent translucide, se adaugă cubulețele de carne...
Reteta de rulouri din pui cu legume chinezesti
Iata cum se prepara Reteta de rulouri din pui cu legume chinezesti Fileurile de pui se bat ușor cât să se aplatizeze. Apoi se ung cu muștar pe toată suprafața. Legumele chinezești decongelate se așază peste filuerile de aromatizate cu muștar. Se rulează și se...
Reteta de paine cu boia, rozmarin si nuci
Iata cum se prepara Reteta de paine cu boia, rozmarin si nuci Maricica nr. 3, mașina de frământat, copt pâine e ajutorul meu în orice, ține, de aluat frământat, cu drojdie. În recipientul masinii de pâine se pune apa călduță, făina cernută,...
Reteta de nuci umplute cu crema din oreo, dulceata de visine si nuca de cocos
Iata cum se prepara Reteta de nuci umplute cu crema din oreo, dulceata de visine si nuca de cocos Pentru început ne vom apuca de aluat și vom pune untul cu zahărul, praful de sare și extractul de vanilie într-un castron. Omogenizăm cu un tel sau cu robotul de bucătărie...
Reteta de minitarte cu crema de vanilie si fructe
Iata cum se prepara Reteta de minitarte cu crema de vanilie si fructe Se prepară aluatul pentru blat: untul moale, se amestecă cu făina cernută, oul bătut, zahărul pudră și apa. Se frământă un aluat căruia, dacă este prea lipicios, i se mai adaugă puţină făină, apoi se...
Reteta de nuci cu cacao si umplutura de nuci
Iata cum se prepara Reteta de nuci cu cacao si umplutura de nuci Untul la temperatura camerei se amestecă cu zahărul pudră, sarea și extractul de vanilie energic până ce se omogenizează, într-un castron sau vas-ul mixerului. Apoi se adaugă rând pe rând...
Reteta de somon cu legume en papillote
Iata cum se prepara Reteta de somon cu legume en papillote Somonul se curăță de solzi, dacă mai are, apoi se unge cu ulei de măsline și se așează pe foaia de copt. Legumele curățate și feliate se așează pe lângă bucata de somon. Se asezonează de sare, piper și...
Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos
Iata cum se prepara Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos Într-un bol se amestecă făina cu zahărul și sarea. Apoi se adaugă uleiul, untul topit și apa rece, se frământă pănâ ce se omogenizează toate ingredientele. Apoi se pune aluatul într-o foaie de...
Reteta de chec de carne tocata cu aroma de toamna
Iata cum se prepara Reteta de chec de carne tocata cu aroma de toamna Pâinea se taie cubulețe și se pune la umezit într-un vas încăpător cu laptele și eventual se completează cu apă cât să acopere pâinea. Intre timp în alt vas încăpător se...
Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac
Iata cum se prepara Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac Pieptul de pui se pune la fiert în apă rece, cca. 20 de minute. Între timp se pregătesc legumele. Se curăță cartofii, dovleacul și se taie cubulețe. Prazul se spală și taie rondele....
Reteta de friptura de porc cu roade de toamna
Iata cum se prepara Reteta de friptura de porc cu roade de toamna Carnea se taie bucățele și se pune la gătit împreună cu ceapa prăjită cca. 120 de minute la foc mic,sau slow cook, cu uleiul de rapiță și cca. 300 ml apă. Între timp se curăță cartofii, dovleacul și...
Reteta de briose aperitiv
Iata cum se prepara Reteta de briose aperitiv Într-un vas încăpător ouăle se amestecă energic cu kefirul, făina şi praful de copt, până se obţine o pastă omogenă. Ceapa verde se curăță și taie rondele. Ardeii kapia se curăță și toacă mărunt....
Reteta de briose cu afine proaspete
Iata cum se prepara Reteta de briose cu afine proaspete Untul se topește și se lasă la răcorit. Afinele se spală și se lasă la scurs. Făina cernută, și praful de copt se amestecă într-un bol. În vasul mixerului se pun ouăle, zahărul pudră și zahărul vanilinat,...
Reteta de tartina cu unt, dulceata de caise si parmesan
Iata cat de simplu se prepara Reteta de tartina cu unt, dulceata de caise si parmesan. Feliile de franzelă se ung cu unt, apoi se adaugă câte o linguriță de dulceață din caise cu samburi de caise a la Panacris. Se finalizează cu fulgi de parmesan și se savurează din...
Reteta de pulpe de pui cu legume chinezesti si bulgur
Iata cum se prepara Reteta de pulpe de pui cu legume chinezesti si bulgur: Pulpele de pui se curăță, spală și taie în două. În vasul de ceramică al minunatului aparat de gătit slow de la CrockPot se așază pulpele, se asezonează cu mirodeniile ptr carnea de pui, uleiul...
Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati
Într-un vas încăpător ouăle se amestecă energic cu făina şi praful de copt, până se obţine o pastă omogenă. Ceapa verde se curăță și taie rondele. Ciupercile se scurg de saramură și se mărunțesc. Anghinarea se scoate din borcanul cu lichid, se scurge...
Desert tarta cu visine si nuca
Untul la temperatura camerei se amestecă energic cu zahărul, zahărul vanilinat, ouăle și coaja de lămâie. Făina se cerne împreună cu praful de copt și se adaugă peste amestecul de unt, zahăr și ouă. Apoi se amestecă ușor până ce se înglobează toate...
Aperitiv chec cu somon afumat si ardei copt
Ouăle se amestecă energic cu făina şi praful de copt, până se obţine o pastă omogenă. Somonul afumat se mărunțește. Ceapa verde se curăță și taie rondele. Ardeiul copt scurs de lichidul din borcan se tamponează, ca să fie cât mia uscat și se toacă mărunt....
Creveti in sos de unt si vin
Creveții se curăță de carapace, până la codiță, apoi se trec rapid sub jet de apă rece și se lasă cca. 10 minute la rece. Într-o tigaie cu fund dublu sau cel mai bine de fontă, se pune untul la topit, până se obține o ușoară caramelizare, apoi se adaugă...
Desert prajitura cu cirese
Ouăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adauga ușor untul topit. După ce s-au încorporat bine, se adauga făina cernută împreună cu praful de copt și coaja de lămâie. Se toarnă aluatul obținut într-o tavă...
Cartofi umpluti
Cartofii se spală, se înțeapă cu o scobitoare sau băț de frigarui din loc în loc, apoi se stropesc cu ulei de măsline și asezonează cu ierburi de Provence (cimbru, rozmarin, cimbrișor, oregano, măghiran, busuioc). Cartofii asezonați se pun la copt în vasul...
Desert negresa ciocolatoasa
Făina și pudra de cacao se cern într-un bol adânc. Apoi se adaugă zahărul, ouăle și se amestecă ușor. Se adaugă untul lichefiat, uleiul și se amestecă energic până se ce înglobează toate ingredientele. Se asezonează de sare și esența de rom și se amestecă...
Fasole batuta combo
Fasolea din conserve scursă de zeama lor, se răstoarnă într-un vas încăpător. Se adaugă sarea, uleiul și se aduce la punctul de fierbere, apoi se oprește focul. Se adaugă usturoiul pisat și se mixează/blenduiește până ce se obține un piure fin. Apoi se...
Supa crema din sparanghel
Legumele se curăță, spală și taie grosier, apoi se pun la fiert într-un vas încăpător cu apă și ulei. Se asezonează de sare și piper și se lasă la fiert cca. 15 minute la foc mediu, După ce legumele s-au fiert se transferă într-un blender, sau se lasă în...
Croissant mic dejun
Croissantul se taie în două, apoi se unge cu crema de brânză pe ambele felii. Morcovul și castravetele se curăță, apoi se taie felii cât mai subțiri, eventual cu curățătorul de legume. Mărul se spală și se taie felii subțiri. Se așează artistic și după...
Salata calda de cartofi cu sunca, ceapa verde si ridichi
Cartofii se spală și se pun la fiert într-un vas încăpător, în apă rece, cu 1 lingura de sare, cca. 20 de minute. După ce au fiert se curăță și taie bucăți medii. Într-o tigaie se pune untul la topit, se adaugă cubulețele de șuncă, se lasă cca. 5...