Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac

de Panacris in Supe/Ciorbe, 30 Noi 2023 | 3217 vizualizari

 

O altă rețetă de toamnă, mai lejeră, dar sățioasă! Spor și poftă bună! P.S. Chimenul face toată treaba! "Culori de toamnă în bucate." 
Pentru Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac sunt necesare ingredientele urmatoare: pui, varza, cartofi, dovleac, praz.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac
  • Piept de pui cca. 500 g,
  • Cartofi 2 bucăți,
  • Dovleac plăcintar cca. 300 g,
  • Praz cca. 300 g,
  • Ceapă 1 bucată,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Usturoi 2 căței,
  • Varză albă cca. 300 g,
  • Dovleac plăcintar cca. 300 g,
  • Morcovi bay cca. 300 g,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Semințe de chimen 1 lingură,
  • Pasta de roșii 1 lingură,
  • Pătrunjel verde ½ legătură.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac:

Iata cum se prepara Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac

Pieptul de pui se pune la fiert în apă rece, cca. 20 de minute.

Între timp se pregătesc legumele.

 Se curăță cartofii, dovleacul și se taie cubulețe.

Prazul se spală și taie rondele.

Ceapa se curăță și se toacă mărunt apoi se pune la călit în uleiul de măsline, împreună cu cartofii, dovleacul, prazul, varza tocată cca. 10 minute la foc rapid.

Se asezonează de sare, piper, semințe de chimenn, boia de ardei dulce și pasta de roșii, apoi se adaugă  cca. 2000 ml apă caldă și se lasă la fiert la foc mediu cca. 20 minute.

Pieptul de pui semifiert, se scoarte, se taie bucățele, numai bune de savurat, apoi se adaugă în supa de legume, completându-se cu zeama de carne.

Se lasă la gătit încă cca. 30 minute la foc mediu.

Supa se servește fierbinte asezonată cu pătrunjel proaspăt.

Spor și poftă bună!

Vezi si reteta de Varza cu carne la tuci.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]