Panacris

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 08.02.2011

RETETE1580
PRIETENI391
Retete / Dulciuri

Gogosi cu iaurt

In Dulciuri la 14 Mar 2012

Faina se cerne direct in vasul de la masina de paine. Se adauga oul intreg, iaurtul, sarea, zaharul, coaja de lamie si drojdia. Se seteaza "Maricica" :D, (masina de paine) la programul de aluat, se urmareste un pic aluatul pana se omogenizeaza bine, ajuntandu/se eventul cu inac...

Linzer cu mac si stafide

In Prajituri la 11 Mar 2012

Din faina, ou, margarina topita, zahar, zahar vanilinat, praf de copt se framanta un aluat elastic, care se pune la rece ptr cca. 30 de minute. Intre timp macul se macina impreuna cu zaharul in masina de macinat cafea. Amestecul de mac se combina cu laptele, coaja de lamaie, grisul si...

Prajitura turnata cu branza de vaci si lamaie

In Prajituri la 7 Mar 2012

Ouale se amesteca energic cu zaharul, zaharul vanilinat, uleiul si laptele. Praful de copt se amesteca cu faina si un praf de sare, se adauga in aluatul de oua si se amesteca bine pana se incorporeaza toate ingredientele. Aluatul obtinut se toarna in tava tapetata cu foaie de pergament. Intre...

Linzer cu visine

In Prajituri la 6 Mar 2012

Se topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi coaja de lămâie.  Se pune făina şi se amestecă până aluatul devine elastic. Se lasă la rece cca. 30 minute. Mai mult de jumătate din cocă...

Cuib de viespe cu nuca de cocos!

In Prajituri la 29 Feb 2012

Se framanta un aluat de cozonac din toate ingredientele si se lasa la dospit (eu, recunosc, ca m/am lasat ajutata de " Maricica", masina de paine :D). Laptele de la umplutura se pune la fiert si cand clocoteste, se pune zaharul, mierea si nuca de cocos, lasandu/se la racit. Se intind doua foi, pe...

Tiramisu reţetă cu ciocolata

In Prajituri la 23 Feb 2012

Tiramisu reţetă cu ciocolata Ciocolata se topeste pe baie de aburi. Frisca se bate energic cu zaharul pudra pana se intareste. Se adauga crema de mascarpone si se amesteca pana se incorporeaza totul. Se imparte crema in doua, intr-o parte din crema, se pune ciocolata topita si se amesteca...

Tort cu zmeura, mandarine si mascarpone!

In Torturi la 21 Feb 2012

Mascarpone, zaharul pudra si frisca se bat energic, pana se obtine o crema spumoasa.  Piscoturile se trec rapid prin zeama de compot de mandarine. Se aseaza un strat de crema pe platou, se pune un strat din piscoturi, unul de zmeura, se continua cu crema si piscoturi pana se epuizeaza...

Tarta rapida cu fructe

In Prajituri la 15 Feb 2012

Se pun la fiert 600 ml. lapte. Praful de budinca se amesteca cu zaharul si 200 ml. lapte rece. Amestecul obtinut se adauga in laptele fierbinte si se fierbe la foc mic budinca pana se obtine o crema mai tare. Intre timp se insiropeaza blatul de tarta cu zema de la compot. Gelatina transparenta...

Briose Elvetiene

In Prajituri la 28 Ian 2012

Ciocolata se taie bucati marunte, pana se faramiteaza bine. Faina se amesteca cu bucatile de ciocolata, cacaua si praful de copt. Ouale se bat energic, in alt vas cu zaharul, untul moale si iaurtul pana se omogenizeaza. Se incoporeaza masa de faina cu compozitia de ou si iaurt, amestecandu-se...

Negresa cu nuca de cocos

In Prajituri la 12 Ian 2012

Se amesteca toate ingredientele pana la omogenizare, cu mixerul la viteza medie. Se rastoarna compozitia obtinuta intr/o tava tapetata cu foaie de pergament si se da la cuptor, incins in prealabil, cca. 40 de minute la 200 grade, adica foc mediu. Intre timp se topeste topeste ciocolata la Bain...

Guguluf de cacao

In Prajituri la 9 Ian 2012

Ouale se bat spuma cu zaharul,  zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga treptat uleiul amestecand energic. Se incorporeaza usor faina, cacaua, praful de copt, esenta de portocale, coaja si zeama de lamaie, amestecandu-se usor. Se tapeteaza o forma de guguluf cu unt si faina, se...

Cataif cu frisca

In Dulciuri la 1 Ian 2012

Se unge o tava cu un strat  de unt. Se aseaza fideaua, intr/un strat mai gros, ca si o foaie de prajitura! Tava se pune in cuptorul, preincins, la foc moderat cca. 10 minute, pana se rumeneste fideaua. Intre timp se face un sirop de zahar, cca. 250  ml apa, 200 g de zahar, zahr vanilina...

Salata de fructe de sezon!!!

In Dulciuri la 31 Dec 2011

Fructele se spala si se curata de coaja. Merele si perele se lasa cu coaja, se scot doar semintele, apoi se taie bucatele. Mandarinele, portocalele si kiwi se curata de coaja si se taie cuburi. Bananele se curata de coaja si se taie rondele. Strugurii se spala si se  scot boabele de pe...

Semilune cu iaurt

In Prajituri la 30 Dec 2011

Gălbenuşurile se freacă cu zahărul, coaja de lămâie şi zahărul vanilinat. Se adaugă untul frecat spumă, iaurtul, făina şi praful de copt, iar la urmă se adaugă albuşurile bătute spumă. Coca se frământă bine, apoi se întinde de grosimea unui deget şi se taie cu...

Fursecuri cu nuca

In Prajituri la 26 Dec 2011

Se framanta un aluat fraged din ingredientele de mai sus, untul topit, faina, zaharul pudra, nuca macinata, esentele si praful de copt. Se lasa aluatul obtinut la rece cca. 1 ora. Apoi se intide o foaie potrivit de groasa si se taie fursecurile in diferite forme. Se aseaza fursecurile intr/o tava...

Cozonac cu mac

In Dulciuri la 21 Dec 2011

Am pregatit aluatul la masina de paine, (dupa cum v-am spus, ajutorul nr. 1 in familie la aluaturile dospite!). Am pus ingredientele in urmatoarea ordine, laptele caldut, faina cernuta, sarea, zaharul, zaharul vanilat, drojdia uscata, coaja de lamaie, esenta de rom 1/2 de fiola si untul topit. Am...

Islere dupa reteta lui Nagymama!

In Prajituri la 10 Dec 2011

Faina se amesteca cu untura, galbenusul de ou, zaharul, zaharul vanilinat si un praf de sare. Amoniacul se stinge cu laptele caldut si se adauga la amestecul de faina. Se framanta totul pana se obtine un aluat elastic. Se intinde aluatul si se taie cu o forma rotunda sau paharul. Islerele...

Bezele cu nuca de cocos

In Dulciuri la 9 Dec 2011

Intr/un vas inalt se pun albusurile de ou in care se presara un varf de sare iodata, dupa care se bat energic cu telul sau mixerul, se adauga zaharul pudra si se bat in continuare pana devine un amestec lucios. La final se adauga nuca de cocos razuita si se incorporeaza usor in spuma de ou. Se...

Linzer cu dovleac si stafide aurii

In Prajituri la 7 Dec 2011

Se topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi coja de lămâie.  Se pune făina şi se amestecă până aluatul devine elastic. Se lasă la rece cca. 30 minute. Coca se întinde şi se...

Tiramisu reţetă originală, aromata

In Prajituri la 7 Dec 2011

Tiramisu reţetă originală, aromata Se amestecă într-un vas gălbenuşurile cu zahărul. Se adaugă apoi brânza dulce (mascarpone) şi albuşurile bătute spumă şi se amestecă până la omogenizare. Pişcoturile se însiropează în cafea, în care...

Salam de biscuiti reteta

In Prajituri la 3 Dec 2011

Salam de biscuiti reteta Biscuitii se dau prin mixer apoi se amesteca cu laptele, untul topit la temperatura camerei, praful de cacao si visinele. Dupa ce s-au omogenizat ingredientele se framanta un aluat in forma de salam , care se ruleaza prin nuca macinata pe o folie alimentara. Se ruleaza...

Eclere cu budinca de vanilie!

In Prajituri la 3 Dec 2011

 Se pune la fiert apa şi untul. După ce a clocotit se dă la o parte de pe foc şi se adaugă făina dintr-o data amestecându-se energic pentru ca să se omogenizeze fără a se forma cocoloaşe. Dup ce s-a răcit compoziţia de făină se adaugă pe rând ouăle, până ce...

Islere dupa reteta lui INCZI

In Prajituri la 24 Noi 2011

Faina, zaharul pudra, nuca, romul, praful de copt se amesteca cu untul topit. Totul se framanta cu smantana pana se obtine un aluat omogen. Se intinde usor cu mana pe o planseta presarata cu faina. Se taie forme rotunde cu un pahar de tuica cu marginile subtiri sau cine are cu o forma rotunda...

Tort Amareta

In Torturi la 24 Noi 2011

Untul se freaca spuma bine, se toarna siropul de zahar (115 gr zahar si 5 ml  apa se pun la topit pe aragaz!) si se amesteca energic. Se adauga galbenusurile de oua, faina amestecata cu praful de copt, migdalele si ciocolata rasa sau praful de cacao. Albusurile se bat spuma cu un praf de...

Fursecuri cu migdale si portocale

In Prajituri la 24 Noi 2011

Se amesteca migdalele, zaharul pudra, zaharul vanilat, faina, praful de copt si galbensurile pana se obtine un aluat omogen. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza, impreuna cu esenta de portocale usor in aluatul de mai sus. Se iau gramajoare mici cu lingurita sau se foloseste aparatul de...

Foietaj cu dulceata

In Dulciuri la 24 Noi 2011

Alautul de foietaj se lasa la dezghetat in frigider. Se intinde pe planseta de lucru presarata cu faina, se taie cu rola de prajituri sau cutitul in patrate dupa dorinta. In mijlocul fiecarui patrat se pune o lingurita de gem. Se unesc colturile patratului ca si un saculet. Se pun in tava...

Prajitura cu mere

In Prajituri la 5 Noi 2011

Se bate oul energic cu zaharul, se adauga laptele, uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Se framanta pana se obtine un aluat omogen si elastic, care se pune la rece ptr. cca. 15 minute. Intre timp se curata merele de coaja si se rad pe razatoarea fina. Apoi se storc de zeama si se...

Gem de prune

In Dulceata / Gem la 30 Aug 2011

 Prunele se spală, apoi se scot sâmburii. Se pun într-un vas cu fundul mai gros, eventual ceaun şi se presară zahărul peste ele. Se amestecă uşor, apoi se lasă să se odihnească cca. 2 ore. După ce s-au scurs cele două ore, se pune vasul pe foc mic. Când a...

Sirop de zmeura

In Sirop / Compot la 30 Aug 2011

Zmeura se curata de eventualele frunzulite sau codite. Se zdrobeste bine cu furculita, se adauga apa si se pune la fiert. Dupa cca. 15 minute, se strecoara, iar lichidul obtinut se amesteca cu zaharul si se pune din nou la fiert pe foc moale pentru cca. 30 de minute. Se pune siropul in sticle si...

Compot de prune

In Sirop / Compot la 30 Aug 2011

Prunele se curata de codite si se spala. Intre timp se pune apa la fiert cu zaharul si mirodeniile. Se pun prunele in siropul clocotit, se lasa cca. 10 minute, apoi se scot intr/o strecuratoare. Se pun prunele in borcanele sterilizate in prealabil, se strecoara siropul peste ele. Se inchid...

Afisate 331 - 360 din 375 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Tu stai asa de mult in casa, incat de multe ori trupele SWAT vor interveni gândindu-se ca ai fost luat ostatic.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]