Dana Cristea - pusikmea

5

Bucataras
senzational

Rm. Valcea

Bucataras din 27.02.2010

RETETE688
PRIETENI213
Retete / Aperitive / Garnituri

Rulada din omleta a la Dana

In Aperitive / Garnituri la 15 Mai 2010

Amestecam ouale cu smantana si condimentele, atat cat sa se omogenizeze compozitia,nu mai mult. Turnam compozitia obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt sau ulei. Punem deasupra maslinele feliate si patrunjelul. Se introduce in cuptorul incins si se lasa la...

Mini tarte cu zacusca

In Aperitive / Garnituri la 10 Mai 2010

Se bate oul cu sarea, se adauga faina si se amesteca pana se aduna cat de cat intr-un aluat, apoi se framanta putin. Se infasoara intr-o folie de plastic si se lasa sa se odihneasca cel putin 10 min. Dupa care intindem o foaie si o taiem in patrate mici, cat sa intre in formele micute....

Tarta cu ciuperci,vinete si ardei copt

In Aperitive / Garnituri la 10 Mai 2010

Se bate oul cu sarea, se adauga faina si se amestec pana se aduna cat de cat intr-un aluat, apoi se framanta putin. Se infasoara intr-o folie de plastic si se lasa sa se odihneasca cel putin 10 min. Se intinde o foaie rotunda si se pune in forma de tarta, o intepam cu furculita din loc in...

Mic dejun duminical - omleta amorezata

In Aperitive / Garnituri la 9 Mai 2010

Batem ouale impreuna cu iaurtul, sarea, piperul, boiaua, cimbrul si faina pana se omogenizeaza bine compozitia. Ungem forma de inimioara cu putin unt si punem aceasta compozitie in ea si damla cuptor pt cateva minute pana se prinde un pic de margini, dupa care scoatem forma din cuptor si punem...

Crenvusti umpluti

In Aperitive / Garnituri la 17 Apr 2010

crestam crenvustii pe mijloc, in asa fel incat sa ramana prinsi, iar in crestatura punem putina smantana, branza topita, cascaval si pastrama. dam la cuptor pt cca 10 min, pana se topeste cascavalul.

Mic dejun love

In Aperitive / Garnituri la 16 Apr 2010

parjim ouale, iar dupa ce le-am prajit cu o forma de fursecuri,( pt k mi-am luat si eu intr-un final) :D decupam frumos ouale, apoi sunculita, ridichiile si castravetele. f greu de facut ce-i drept :)):)):))

Mic dejun rapid

In Aperitive / Garnituri la 15 Apr 2010

prajim parizerul, il scoatem pe un servetel pt a absoarbe grasimea. intre timp prajim si ouale. apoi scoatem ouale si le punem in cosuletele formate din parzier, intr-un alt cosulet punem branza topita.

Pachetele cu spanac si ciupercute

In Aperitive / Garnituri la 15 Apr 2010

calim ceapa, ciupercutele si spanacul cateva minute, dupa care condimentam cu sare si piper dupa gust si luam de pe foc. intre timp incalzim cuptorul . apoi intindem o foaie pe suprafata de lucru si o ungem cu unt topit sau putin ulei, adaugaam alta foaie peste cea unsa si o ungem si pe...

Cartofi in lapte prins

In Aperitive / Garnituri la 13 Apr 2010

Se pun cartofii la fiert in coaja, dupa ce au fiert ii taiem felii si ii punem feliile intr-o tava pt cuptor, dupa primul strat condimentam si facem batem ouale cu putina sare si amestecam cu cascaval ras si punem jumatate din compozitie peste primul strat de cartofi, apoi alt strat si cealalta...

Oua cu legume la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 12 Apr 2010

Legumele le punem la inabusit cu putin unt, dupa care adaugam branza si sunculita taiata cubulete, lasam putin si acest amestec il punem intr-o tava de chec pe care o ungem cu ulei, iar deasupra vom une ouale taiate pe jumatate, apoi peste oua vom pune iaurtul si dam la cuptor pt cca 30-40 min,...

Legume la tigaie cu sunculita de pui

In Aperitive / Garnituri la 12 Apr 2010

Se pune cubuletul de unt intr-o tigaie de teflon, se lasa pana se topeste si adaugam legumele congelate peste care vom pune un capac si le vom lasa asa pana se vor inmuia. Intre timp taiem sunculita cubulete si o punem si pe ea peste legume, mai lasam putin k sa prinda legumele gustul ei si...

Omleta cu drob

In Aperitive / Garnituri la 12 Apr 2010

se taie cartofii dupa preferinte si se pun in tigaie la prajit, dupa ce s-au prajit punem ouale batute cu sare si piper, formam o omleta, o intoarcem pe ambele parti ajutandu-ne de un capac, dupa care punem drobul taiat cubulete si cascavalul ras, o impaturim si mai lasam putin pana se topeste...

Drob de pui

In Aperitive / Garnituri la 12 Apr 2010

Speli si cureti bine pipotele, inimile si ficateii si le pui la fiert in apa cu sare, dar fierbi ficateii separat. Intre timp, speli ceapa, usturoiul, mararul si patrunjelul si le tai marunt. Dupa ce au fiert maruntaiele, le strecori si le treci prin masina de tocat, apoi le...

Cartofi pane

In Aperitive / Garnituri la 8 Apr 2010

punem cartofii la fiert in coaja. dupa ce au fiert ii taiem felii putin mai groase si ii dam prin compozitia formata din faina, lapte, ou, sare, piper, boia si cascavalul ras, dupa care ii dam prin pesmet si ii punem la prajit in ulei incins. se pot servii cu un sos, ca garnitura la o...

Inele de ceapa pane

In Aperitive / Garnituri la 8 Apr 2010

se taie ceapa rondele si se da la frigider pt o ora( de ce nu stiu :D )., puneti o folie peste ea k sa nu fie nevoie sa luati frigiderul la spalat :)) pregatim compozitia din toatae ingredientele de mai sus, amestecam pt inceput faina cu laptele, pt a nu se face cocoloase, apoi punem oul,...

Omleta cu oua de gasca si cartofi

In Aperitive / Garnituri la 7 Apr 2010

se spala cartofii, se taie rondele si ii punem la prajit, nu trebuie sa iasa crocanti, asa ca punem un capac peste ei, cand sunt gata ii luam si ii punem intr-o farfurie, calim ceapa, punem cartofii si peste ouale batute cu sare,  piper si bioaua. Intoarcem pe ambele parti cu ajutotul...

Ou in paine

In Aperitive / Garnituri la 31 Mar 2010

se scoate miezul din mijlocul feliei de paine si se pune in tigaia incinsa cu putin ulei, apoi punem oul in  paine,  sare si piper, intoarcem pe ambele parti, cand e apropae gata punem cascaval ras deasupra.

Cosulet cu cartofi prajiti

In Aperitive / Garnituri la 28 Mar 2010

intr-o tigaie punem parizerul la prajit, astfel se formeaza cosuletul. in adancitura cosuletului vom pune cartofi prajiti. f simplu si f rapid.

mamaliga cu cascaval si branza la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 27 Mar 2010

taiem bucata de mamaliga pe jumatate si punem intre felii cascacal si barza rasa, putina sare si piper dupa gust si dam la cuptor cca 15 min, pana se topeste cascavalul si branza.

Cipsuri prajite cu scarita afumata

In Aperitive / Garnituri la 19 Mar 2010

pt inceput taiem scarita si o punem la prajit, dupa ce s-a prajit o scoatem si o dam deoparte, in uleiul in care am prajit scarita punem rondelele se cartofi si le prajim, le scoatem si le punem langa scarita.

Oua rascoapte cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 18 Mar 2010

se pun ouale la fiert, dupa ce au fiert le taiem pe jumatate si punem deasupra cascaval, dupa care bagam la cuptor cca 10 min.

Ciuperci umplute

In Aperitive / Garnituri la 18 Mar 2010

se spala ciupercile, se scot coditele si se umplu cu cascaval, iar sunculita o taiem feliute si o punem deasupra sub forma de toarta, sam la cuptor cca 20- 30 min.

Cartofi umpluti cu carnaciori

In Aperitive / Garnituri la 11 Mar 2010

se spala cartofii bine, si se pun la fiert in coaja, nu-i lasam sa fiarba forte mult, ci doar cat sa putem face o scobitura in ei fara sa se rupa. facem  scobitura cu ajutorul unei lingurite, atat cat sa se pastreze o coaja groasa, dupa care punem un start de branza, unul de carnaciori...

Chiftelute de cartofi cu branza

In Aperitive / Garnituri la 5 Mar 2010

se pun cartofii si morcovii la fiert, dupa ce au fiert ii curatam si ii zdrobim cu furculita, atat cartofi, cat si morcovii, separat amestecam ouale cu branza, smantana,  condimentele si verdeata, punem compozitia formata peste cartofi si amestecam bine. se formeaza bilute din compozitie,...

Cartofi acordeon

In Aperitive / Garnituri la 4 Mar 2010

se spala cartofii, se taie feliute, in asa fel incat sa ramana prinsi, iar intre feliute se pune baconul, cascavalul, branza topita si untul, punem putina sare, piperul si boiaua ( sau orice altceva), eu asta am avut prin frigider, dupa care invelim in  staniol si dam la cuptor cca 50-60 min.

Oua umplute

In Aperitive / Garnituri la 28 Feb 2010

Se fierb ouale, dupa ce au fiert se taie pe jumatate, se scot galbenusurile si se amesteca cu toate celelalte ingrediente( cu mixerul ). Cu compozitia formata se umplu jumatatile de ou.

Chiftelute cu susan

In Aperitive / Garnituri la 28 Feb 2010

Le puteti face din orice fel de carne. Se amesteca carnea tocata cu painea inmuiata in apa/lapte sau cu pesmetul, ouale si se adauga condimentele (cimbru, piper, sare, dupa gust) si verdeata.Daca, compozitia este prea moale, mai adaugati pesmet. Se fac bilute cu mana putin uda si se dau...

Tortila spaniola

In Aperitive / Garnituri la 28 Feb 2010

Prajesti cartofii taiati cubulete. In alta tigaie pui 1 ceapa la calit, adaugi cartofii, carnatii si 4 oua batute bine. Apoi cu o lingura de lemn formezi o omleta rotunda de pe margini spre interior. Apoi cu un capac rastorni omleta, o intorci invers si prajesti la foc mediu. O lasi sa se...

Omleta cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 27 Feb 2010

Se bat ouale, se adauga sarea, piperul si boiaua dupa gust si se pun intr-o tigaie cu putin ulei. Omleta se rumeneste pe ambele parti, iar cand aceasta este aprope gata punem cascavalul ras si mai lasam putin, deasupra presaram verdeata.

Omleta cu cartofi

In Aperitive / Garnituri la 27 Feb 2010

Dam cartoful pe razatoare, amestecam cu oul, sarea, piperul, boiaua si punem peste uleiul incins, lasam pana se rumeneste pe ambele parti, spre sfarsit adaugam cascaval ras si verdeata.

Afisate 61 - 90 din 90 retete    

Postari recente

publicat la 30.01.2015

Rulada necoapta cu nuca de cocos

publicat la 30.01.2015

Salata de icre de casa

publicat la 11.06.2014

Tiramisu reţetă cu fructe

Horosmopul tau de astazi:

Leu

Tu eşti pe jumătate german şi pe jumătate român,vrei să faci totul perfect dar laşi pe mâine…

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]