Spalam bine cartofii si ii bagam in cuptor in coaja.
II lasam la foc mediu aproape o ora, ii verificam din cand in cand.
Cand s-au copt, ii scoatem din cuptor si ii lasam foarte putin sa se racoreasca, acesti cartofi sunt buni calzi ( sa te frigi la limba) si ii desfacem cu mana.
Dam...
Dam cartofii, ceapa si morcovul pe razatoare, usturoiul il pisam.
Amestecam carnea cu legumele date pe razatoare, cu sare, piper, nucsoara, boiaua, tocana de legume, miezul de paine pe care il stoarcem bine, mararul si oul.
Omogenizam bine compozitia.
Cu mainile umede formam bilute pe...
Taiem salamul cubulete, prazul julien, maslinele le taiem, daca nu avem fara sambure.
Batem ouale impreuna cu condimentele.
Intr-o tigaie punem o lingutita de ulei si calim un pic prazul impreuna cu salamul si maslinele.
Apoi turnam peste ouale batute.
Cu ajutorul unui capac rasturnam...
Se taie peitul de pui in felii nu foarte subtiri.
Se bat usor doar pe o parte.
Le condimentam, dupa care le dam prin ouale batute, apoi prin faina, iar prin ou si la sfarsit prin pesmet.
Intr-o tigaie punem ulei, dupa ce s-a incins uleiul punem snitelele, sunt gata cand sunt rumenite pe...
Pregatim painea, decupam cu forme de fursecuri miezul, apoi le bagam la cuptor pana se usuca usor.
Le ungem cu unt, peste care vom pune icre negre, rosii si somonul afumat.( untul le ia din sare, pentru ca sunt cam sarate)
Le asezam frumos pe un platou si servim.( mie sincer nu mi-au placut...
Spalam pieptul de pui, apoi il taiem felii subtiri, ca pentru snitele, dupa care il batem usor cu ciocanul pt snitele, dam cu sare si piper pe ambele parti.
Punem felii de cascaval peste el si rulam usor, prindem cu scobitori.
Punem rulourile intr-o tava unsa cu ulei si dam la cuptor...
Amestecam faina cu sarea si praful de copt, dupa care punem apa si incepem sa framantam usor, adaugam oul si uleiul si framantam energic pt a se omogeniza bine aluatul, trebuie sa iasa un aluat fraged care sa nu se lipeasca de maini ( daca mai este nevoie completam cu faina, sau apa)
Lasam...
Spalam si taiem cartofii putin mai grosi.
Punem uleiul in tava, apoi cartofii, taiem hamonul cubulete, ceapa julien si le punem peste cartofi.
Peste care vom pune o cana cu apa.
Condimentam cu sare, piper, cimbru si tarhon.
Dam la cuptor pentru app. 30-40 de minute.
Dezoseazam pulpa de pui si o taiem marunt marunt. Apoi punem peste pulpa maruntita usturoiul pisat si morcovul ras. Condimentam cu sare si piper, stoarcem zeama de lamaie, dupa care se adauga maioneza si se amesteca bine, cat sa se omogenizeze ingredientele.
Spalam...
Spalam bine rosiile, apoi cu un cutit special taiem rosiile in forma de floare. O sa iasa 2 floricele dintr-o rosie.
Pregatim crema de branza:
Amestecam branza cu smantana si un praf de sare, mixam bine. Dupa care adaugam piper si mararul taiat foarte fin.
Umplem jumatatile de rosii cu...
Pregatim cosuletele
Amestecam faina cu sarea, se adauga untul rece taiat cubulete, galbenusul si apa si se framanta bine. Se lasa sa stea la temperatura camerei o ora, dupa care se intinde o foaie, se decupeaza si se intinde in formele unse si tapetate cu faina. Se inteapa la baza cu...
Lasam foietajul la dezgetat.
taiem fasii subtiri cu care invelim carnaciorii, sau fiecare dupa imaginatie.
Ungem aluatul cu galbenus de ou si presaram mac deasupra.
Punem carnaciori inveliti in foetaj intr-o ava unsa cu ulei si dam la cuptor cam 15 min.
Se pot servii atat calzi, cat...
Lasam foietajul la dezgetat.
Intindem foaia si cu ajutorul unui pahar decupam forme rotunde, iar cu ajutorul unui pahar mai mic decupam marginile pe care le suprapunem peste cele rotunde, intre ele le ungem cu albusul batut bine, iar deasupra dam cu galbenus amestecat cu lapte si dam la cuptor...
Pt inceput montam copaceleul.
Spalam fructele.
Marul si persica le taiem cubulete.
Trecem la impodobirea copacului:D
Infigem usor strugurii si cubuletele de mar si piersica in ramurile copacului, iar la baza punem alune.
Acest copac este de efect si cu siguranta musafirii vor...
Curatam si taiem cartofii felii putin mai groase, nu chiar ca pt cartofi pai ( pt ca se lipesc), ii punem intr-o tava, ii ungem cu ulei, ii condimentam cu piper , boia, cimbru , apoi punem un pahar de apa in care am dizolvat sare ( apa trebuie sa fie la nivelul cartofilor) si ii dam la...
Curatam si taiem cartofii felii putin mai groase, nu chiar ca pt cartofi pai ( pt ca se lipesc), ii punem intr-o tava, ii ungem cu ulei, ii condimentam cu piper, boia, cimbru, apoi punem un pahar de apa in care am dizolvat sare( apa trebuie sa fie la nivelul cartofilor) si ii dam la cuptor...
Taiem cartofii cubulete mici, carnatii rondele, ceapa o tocam marunt.
Intr-o tigaie punem putin ulei in care vom prajii carnatii, peste care vom pune si cartofii si ii lasam sa se prajeasca la foc mic cu capacul pus.
Intre timp intr-o alta tigaie calim ceapa.
Dupa ce s-au prajit carnatii...
Prajim feliile de paine intr-o tigaie de teflon sau la prajitorul de paine.
Cand feliile de paine sunt gata, se scot pe o farfurie si apoi se freaca pe o parte cu usturoi ungandu-se si cu putin ulei de masline.
Rosiile le taiem rondele, le punem peste feliile de paine, condimentam cu sare...
Curatam vanata de coaja, o spalam, o taiem rondele nici foarte groase nici prea subtiri.
Batem oul ca pentru omleta, punem sare, piper, boia si amestecam.
Dam feliile de vinete prin aceasta compozitie, apoi prin faina si pesmet si le prajim in ulei incins pe ambele partii pana devin aurii....
Vinetele se spala si se se pun la fiert.
Se taie in doua pe lungime si scobim miezul pe care il lasam intr-o sita la scurs.
Se stoarce bine apoi se toaca marunt.
Ceapa o tocam marunt, dovlecelul il taiem cubulete, ciupercile si rosia la fel.
Punem ceapa la calit, apoi punem...
Amestecam ouale cu 4 linguri de smantana si condimentele, atat cat sa se omogenizeze compozitia,nu mai mult.
Turnam compozitia obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt sau ulei.
Punem deasupra patrunjelul tocat marunt.
Se introduce in cuptorul incins si...
Spalam bine rosiile, dupa care cu un cutit care taie bine, nu ca al meu cu care m-am chinuit o gramada :D :)) crestam rosiile in asa fel incat sa ramana prinse jos ( exact ca la Cartofi acordeon )
Intre feliute punem cu o lingurita Salata de vinete.
Punem sare daca mai este nevoie....
Fierbem ouale aproximativ 10-15 minute, dupa care le lasam la racit, le decojim cu grija, le taiem pe jumatate, scoatem galbenusurile.
Facem un amestec din galbenusuri, pateu, branzica, maioneza, marar, sare si piper.
Umplem jumatatile de ou cu aceasta compozitie si le punem cu umputura in...
Pregatim aluatul ca la chifle cu branza
Dupa ce am pregatit aluatul si l-am lasat la dospit, taiem 2-3 bucati de coca, pe care le intindem cu mana sub forma de dreptunghi, apoi ungem cu smantana si punem cate o bucatica de carnat in mijloc, dupa care incercam sa aducem jumatate din dreptungi...
Amestecam ouale cu faina, sarea, piperul si boiaua pana se omogenizeaza compozitia, dupa care punem bucatelele mici de creier care au ramas,
compozitia trebuie sa fie ca la padispan.
Ungem o forma termorezistenta cu ulei, dupa care turnam compozitia in ea, iar deasupra punem ceapa verde si...
Curatam cartofiorii de coaja, ii spalam, ii condimentam si ii punem pe capac unde punem cateva linguri de apa si o lingura de ulei , iar capacul pe oala in care am pus apa ( acelasi procedeu ca la puiul pe sticla ) si dam la cuptor pt apoximativ 40-50 de min.
La jumatatea intervalului ii...
Se pun aripioarele intr-un bol, impreuna cu sosul de rosii, se condimenteaza si se lasa cateva ore la frigider.
Dupa ce le scoatem le dam prin oul batut, apoi prin amestecul de faina, malai, pesmet si sare .
Se pun la prajit la foc mediu, de preferat in tigaie de teflon.
Dupa ce se...
Taiem sunculita cubulete, si o punem intr-o tigaie cu putin ulei, sa se rumenesca usor.
Intre timp batem ouale cu sarea, piperul si boiaua si le turnam in tigaie peste sunculita.
Intoarcem pe ambele fete pana prinde o culoare aurie.
Radem cascaval si punem deasupra, peste care vom pune...
Spalam si curatam legumele, cartofii si morcovii ii dam pe razatoarea mare, ceapa si usturoiul le tocam marunt si le amestecam cu carnea, painea inmuiata in lapte, albusurile de ou si pesmetul, mararul si patrunjelul tocat marunt, condimentam dupa gust.
Formam bilute cu mana uda, le dam prin...
Pt inceput asamblam copacul, taiem branza, salamul, castravetele, ridichia cubulete, felia de paine o taiem in 4, punem icre pe ea si incepem sa ornam Copacul :)
La baza am pus rulada din omleta, painea cu icre si ardeiul, iar restul prin copac ;))
Cartofi copti
Spalam bine cartofii si ii bagam in cuptor in coaja. II lasam la foc mediu aproape o ora, ii verificam din cand in cand. Cand s-au copt, ii scoatem din cuptor si ii lasam foarte putin sa se racoreasca, acesti cartofi sunt buni calzi ( sa te frigi la limba) si ii desfacem cu mana. Dam...
Chiftelute de pui la cuptor
Dam cartofii, ceapa si morcovul pe razatoare, usturoiul il pisam. Amestecam carnea cu legumele date pe razatoare, cu sare, piper, nucsoara, boiaua, tocana de legume, miezul de paine pe care il stoarcem bine, mararul si oul. Omogenizam bine compozitia. Cu mainile umede formam bilute pe...
Omleta cu praz
Taiem salamul cubulete, prazul julien, maslinele le taiem, daca nu avem fara sambure. Batem ouale impreuna cu condimentele. Intr-o tigaie punem o lingutita de ulei si calim un pic prazul impreuna cu salamul si maslinele. Apoi turnam peste ouale batute. Cu ajutorul unui capac rasturnam...
Snitel de pui cu piure
Se taie peitul de pui in felii nu foarte subtiri. Se bat usor doar pe o parte. Le condimentam, dupa care le dam prin ouale batute, apoi prin faina, iar prin ou si la sfarsit prin pesmet. Intr-o tigaie punem ulei, dupa ce s-a incins uleiul punem snitelele, sunt gata cand sunt rumenite pe...
Tartine cu icre negre, icre rosii si somon afumat
Pregatim painea, decupam cu forme de fursecuri miezul, apoi le bagam la cuptor pana se usuca usor. Le ungem cu unt, peste care vom pune icre negre, rosii si somonul afumat.( untul le ia din sare, pentru ca sunt cam sarate) Le asezam frumos pe un platou si servim.( mie sincer nu mi-au placut...
Mini rulouri din piept de pui si cartofi acordeon
Spalam pieptul de pui, apoi il taiem felii subtiri, ca pentru snitele, dupa care il batem usor cu ciocanul pt snitele, dam cu sare si piper pe ambele parti. Punem felii de cascaval peste el si rulam usor, prindem cu scobitori. Punem rulourile intr-o tava unsa cu ulei si dam la cuptor...
Cornulete aperitiv
Amestecam faina cu sarea si praful de copt, dupa care punem apa si incepem sa framantam usor, adaugam oul si uleiul si framantam energic pt a se omogeniza bine aluatul, trebuie sa iasa un aluat fraged care sa nu se lipeasca de maini ( daca mai este nevoie completam cu faina, sau apa) Lasam...
Cartofi taranesti
Spalam si taiem cartofii putin mai grosi. Punem uleiul in tava, apoi cartofii, taiem hamonul cubulete, ceapa julien si le punem peste cartofi. Peste care vom pune o cana cu apa. Condimentam cu sare, piper, cimbru si tarhon. Dam la cuptor pentru app. 30-40 de minute.
Ardei umplut cu salata de pui afumat
Dezoseazam pulpa de pui si o taiem marunt marunt. Apoi punem peste pulpa maruntita usturoiul pisat si morcovul ras. Condimentam cu sare si piper, stoarcem zeama de lamaie, dupa care se adauga maioneza si se amesteca bine, cat sa se omogenizeze ingredientele. Spalam...
Rosii umplute cu crema de branza
Spalam bine rosiile, apoi cu un cutit special taiem rosiile in forma de floare. O sa iasa 2 floricele dintr-o rosie. Pregatim crema de branza: Amestecam branza cu smantana si un praf de sare, mixam bine. Dupa care adaugam piper si mararul taiat foarte fin. Umplem jumatatile de rosii cu...
Cosulete cu salata boeuf
Pregatim cosuletele Amestecam faina cu sarea, se adauga untul rece taiat cubulete, galbenusul si apa si se framanta bine. Se lasa sa stea la temperatura camerei o ora, dupa care se intinde o foaie, se decupeaza si se intinde in formele unse si tapetate cu faina. Se inteapa la baza cu...
Carnaciori inveliti in foietaj
Lasam foietajul la dezgetat. taiem fasii subtiri cu care invelim carnaciorii, sau fiecare dupa imaginatie. Ungem aluatul cu galbenus de ou si presaram mac deasupra. Punem carnaciori inveliti in foetaj intr-o ava unsa cu ulei si dam la cuptor cam 15 min. Se pot servii atat calzi, cat...
Cosulete din foietaj cu icre
Lasam foietajul la dezgetat. Intindem foaia si cu ajutorul unui pahar decupam forme rotunde, iar cu ajutorul unui pahar mai mic decupam marginile pe care le suprapunem peste cele rotunde, intre ele le ungem cu albusul batut bine, iar deasupra dam cu galbenus amestecat cu lapte si dam la cuptor...
Copac aperitive cu fructe
Pt inceput montam copaceleul. Spalam fructele. Marul si persica le taiem cubulete. Trecem la impodobirea copacului:D Infigem usor strugurii si cubuletele de mar si piersica in ramurile copacului, iar la baza punem alune. Acest copac este de efect si cu siguranta musafirii vor...
Omleta cu cartofi la cuptor
Curatam si taiem cartofii felii putin mai groase, nu chiar ca pt cartofi pai ( pt ca se lipesc), ii punem intr-o tava, ii ungem cu ulei, ii condimentam cu piper , boia, cimbru , apoi punem un pahar de apa in care am dizolvat sare ( apa trebuie sa fie la nivelul cartofilor) si ii dam la...
Cartofi cu oua ochiuri la cuptor
Curatam si taiem cartofii felii putin mai groase, nu chiar ca pt cartofi pai ( pt ca se lipesc), ii punem intr-o tava, ii ungem cu ulei, ii condimentam cu piper, boia, cimbru, apoi punem un pahar de apa in care am dizolvat sare( apa trebuie sa fie la nivelul cartofilor) si ii dam la cuptor...
Tortila
Taiem cartofii cubulete mici, carnatii rondele, ceapa o tocam marunt. Intr-o tigaie punem putin ulei in care vom prajii carnatii, peste care vom pune si cartofii si ii lasam sa se prajeasca la foc mic cu capacul pus. Intre timp intr-o alta tigaie calim ceapa. Dupa ce s-au prajit carnatii...
Italian bruschetti
Prajim feliile de paine intr-o tigaie de teflon sau la prajitorul de paine. Cand feliile de paine sunt gata, se scot pe o farfurie si apoi se freaca pe o parte cu usturoi ungandu-se si cu putin ulei de masline. Rosiile le taiem rondele, le punem peste feliile de paine, condimentam cu sare...
Vinete pane
Curatam vanata de coaja, o spalam, o taiem rondele nici foarte groase nici prea subtiri. Batem oul ca pentru omleta, punem sare, piper, boia si amestecam. Dam feliile de vinete prin aceasta compozitie, apoi prin faina si pesmet si le prajim in ulei incins pe ambele partii pana devin aurii....
Vinete umplute cu legume
Vinetele se spala si se se pun la fiert. Se taie in doua pe lungime si scobim miezul pe care il lasam intr-o sita la scurs. Se stoarce bine apoi se toaca marunt. Ceapa o tocam marunt, dovlecelul il taiem cubulete, ciupercile si rosia la fel. Punem ceapa la calit, apoi punem...
Rulada din omleta (2)
Amestecam ouale cu 4 linguri de smantana si condimentele, atat cat sa se omogenizeze compozitia,nu mai mult. Turnam compozitia obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt sau ulei. Punem deasupra patrunjelul tocat marunt. Se introduce in cuptorul incins si...
Rosii acordeoane
Spalam bine rosiile, dupa care cu un cutit care taie bine, nu ca al meu cu care m-am chinuit o gramada :D :)) crestam rosiile in asa fel incat sa ramana prinse jos ( exact ca la Cartofi acordeon ) Intre feliute punem cu o lingurita Salata de vinete. Punem sare daca mai este nevoie....
Soricei-oua umplute
Fierbem ouale aproximativ 10-15 minute, dupa care le lasam la racit, le decojim cu grija, le taiem pe jumatate, scoatem galbenusurile. Facem un amestec din galbenusuri, pateu, branzica, maioneza, marar, sare si piper. Umplem jumatatile de ou cu aceasta compozitie si le punem cu umputura in...
Cornuri surpriza
Pregatim aluatul ca la chifle cu branza Dupa ce am pregatit aluatul si l-am lasat la dospit, taiem 2-3 bucati de coca, pe care le intindem cu mana sub forma de dreptunghi, apoi ungem cu smantana si punem cate o bucatica de carnat in mijloc, dupa care incercam sa aducem jumatate din dreptungi...
Budinca din creier
Amestecam ouale cu faina, sarea, piperul si boiaua pana se omogenizeaza compozitia, dupa care punem bucatelele mici de creier care au ramas, compozitia trebuie sa fie ca la padispan. Ungem o forma termorezistenta cu ulei, dupa care turnam compozitia in ea, iar deasupra punem ceapa verde si...
Cartofi noi la capac
Curatam cartofiorii de coaja, ii spalam, ii condimentam si ii punem pe capac unde punem cateva linguri de apa si o lingura de ulei , iar capacul pe oala in care am pus apa ( acelasi procedeu ca la puiul pe sticla ) si dam la cuptor pt apoximativ 40-50 de min. La jumatatea intervalului ii...
Aripioare picante si crocante
Se pun aripioarele intr-un bol, impreuna cu sosul de rosii, se condimenteaza si se lasa cateva ore la frigider. Dupa ce le scoatem le dam prin oul batut, apoi prin amestecul de faina, malai, pesmet si sare . Se pun la prajit la foc mediu, de preferat in tigaie de teflon. Dupa ce se...
Omleta a la dana
Taiem sunculita cubulete, si o punem intr-o tigaie cu putin ulei, sa se rumenesca usor. Intre timp batem ouale cu sarea, piperul si boiaua si le turnam in tigaie peste sunculita. Intoarcem pe ambele fete pana prinde o culoare aurie. Radem cascaval si punem deasupra, peste care vom pune...
Parjoale de criza
Spalam si curatam legumele, cartofii si morcovii ii dam pe razatoarea mare, ceapa si usturoiul le tocam marunt si le amestecam cu carnea, painea inmuiata in lapte, albusurile de ou si pesmetul, mararul si patrunjelul tocat marunt, condimentam dupa gust. Formam bilute cu mana uda, le dam prin...
Copac aperitive - din primul salariu
Pt inceput asamblam copacul, taiem branza, salamul, castravetele, ridichia cubulete, felia de paine o taiem in 4, punem icre pe ea si incepem sa ornam Copacul :) La baza am pus rulada din omleta, painea cu icre si ardeiul, iar restul prin copac ;))