se bat albusurile spuma, se adauga zaharul treptat, apoi galbenusurile, dupa care faina, praful de copt si esenta de vanilie, se pune in forma tapetata cu faina si se baga la cuptor pt cc 20 de min, se verifica cu scobitoare.
intre timp facem crema astfel: budinca se pregateste conform...
se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu zaharul, adugam galbenusul, unul cate unul, faina si esenta; punem compozitia intr-o tava tapetata cu faina si o bagam la cuptor pt 5 minute, taiem boabele de struguri pe jumatate, si scoatem samburii, scoatem tava si punem pe...
Le pui toate la fiert intr-o tigaie sau ceaun si cand incepe sa fiarba torni dintr-o data FAINA 2 CANI JUMATE amestecand bine pana se omogenizeaza bine apoi dai la rece
Lasi sa se raceasca bine cel putin 2 ore
Compozitia o iei si incepi sa pui pe rand cate 1 ou si tot amesteci pana ajungi...
Foile
Intr-un castron se amesteca (cu mixerul) laptele, ouale si zaharul, apoi se adauga si uleiul. Se pune faina, pentru inceput 400 g, si se framanta cu mana. Daca inca se lipeste de maini se tot adauga faina pana incepe sa se ia de pe maini.
Se imparte coca rezultata in trei parti...
Se curata merele de coaja si se scoate cotorul. Pe fundul unei cratite cu diametrul de 25–30 cm se pun 5 linguri de zahar intr-un strat uniform peste care se pun merele unele langa altele. In mijlocul merelor, unde au fost casutele cu samburi, se pun nuci si boabe de visine . Se dau...
Separam albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul vanilat si esenta de vanilie.
Galbenusurile se freaca cu zaharul si se toarna peste albusuri.Se adauga faina, praful de copt si se toarna intr-o forma de tarta, unsa cu unt si tapetata cu faina. Se introduce forma la...
Bati ouale spuma cu zaharul, adaugifaina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao, amestecand usor. torni compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata si coci i cuptorul preincalzit circa 20 min.
Pui gelatina la inmuiat in apa rece ap. 10 min, amesteci usor branza cu zaharulsi frisca...
In cazul in care faceti cu biscuiti, acestia se piseaza in robotul de bucatarie. Intr-un vas se pune la topit untul impreuna cu 70ml compot . Se ia vasul de pe foc si se adauga biscuitii pisati si se amesteca bine pana se omogenizeaza totul.
Biscuitii se pun in forma existenta in cutie,...
pandispanul: se bat albusurile separat, se adauga zaharul, galbenusurile si faina( toate treptat), se tapeteaza o tava mare de cuptor, se toarna compozitia si se baga la cuptor la foc potrivit.
blatul maro : ouale se bat bine cu zaharul, apoi se adauga uleiul si cele 2 linguri de cacao si...
Blatul: se bat albusurile spuma tare, se pune zaharul in ploaie, apoi galbenusurile, faina amestecata cu un praf de copt. Se coace in tava tapetata cu hirtie.
Crema: se fierbe budinca conform instructiunilor de pe plic
Peste blat se pune crema, siropul de cirese, apoi cele doua banane si...
Blatul : se bat albusurile spuma tare, se pune zaharul in ploaie, apoi galbenusurile, faina amestecata cu un praf de copt. Se coace in tava tapetata cu hirtie.
Crema : se fierbe budinca conform instructiunilor de pe plic
Peste blat se pune crema, se ruleaza si pe deasupra punem frisca...
Amesteci bine toate ingredientele,le torni in tava tapetata cu hartie de copt si dai la cuptor pt 45 minute(verifici cu o scobitoare daca s-a copt).
Cand se raceste,torni deasupra frisca si decorul de zahar cu gust de fructe.
prajitura fantezie
se bat albusurile spuma, se adauga zaharul treptat, apoi galbenusurile, dupa care faina, praful de copt si esenta de vanilie, se pune in forma tapetata cu faina si se baga la cuptor pt cc 20 de min, se verifica cu scobitoare. intre timp facem crema astfel: budinca se pregateste conform...
Prajitura rapida cu struguri
se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu zaharul, adugam galbenusul, unul cate unul, faina si esenta; punem compozitia intr-o tava tapetata cu faina si o bagam la cuptor pt 5 minute, taiem boabele de struguri pe jumatate, si scoatem samburii, scoatem tava si punem pe...
Eclere
Le pui toate la fiert intr-o tigaie sau ceaun si cand incepe sa fiarba torni dintr-o data FAINA 2 CANI JUMATE amestecand bine pana se omogenizeaza bine apoi dai la rece Lasi sa se raceasca bine cel putin 2 ore Compozitia o iei si incepi sa pui pe rand cate 1 ou si tot amesteci pana ajungi...
Alba ca zapada
Foile Intr-un castron se amesteca (cu mixerul) laptele, ouale si zaharul, apoi se adauga si uleiul. Se pune faina, pentru inceput 400 g, si se framanta cu mana. Daca inca se lipeste de maini se tot adauga faina pana incepe sa se ia de pe maini. Se imparte coca rezultata in trei parti...
Tort de mere
Se curata merele de coaja si se scoate cotorul. Pe fundul unei cratite cu diametrul de 25–30 cm se pun 5 linguri de zahar intr-un strat uniform peste care se pun merele unele langa altele. In mijlocul merelor, unde au fost casutele cu samburi, se pun nuci si boabe de visine . Se dau...
Tarta cu fructe
Separam albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul vanilat si esenta de vanilie. Galbenusurile se freaca cu zaharul si se toarna peste albusuri.Se adauga faina, praful de copt si se toarna intr-o forma de tarta, unsa cu unt si tapetata cu faina. Se introduce forma la...
Tort Dana
Bati ouale spuma cu zaharul, adaugifaina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao, amestecand usor. torni compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata si coci i cuptorul preincalzit circa 20 min. Pui gelatina la inmuiat in apa rece ap. 10 min, amesteci usor branza cu zaharulsi frisca...
Prajitura paradis ( varianta mea)
In cazul in care faceti cu biscuiti, acestia se piseaza in robotul de bucatarie. Intr-un vas se pune la topit untul impreuna cu 70ml compot . Se ia vasul de pe foc si se adauga biscuitii pisati si se amesteca bine pana se omogenizeaza totul. Biscuitii se pun in forma existenta in cutie,...
Prajitura OZN
pandispanul: se bat albusurile separat, se adauga zaharul, galbenusurile si faina( toate treptat), se tapeteaza o tava mare de cuptor, se toarna compozitia si se baga la cuptor la foc potrivit. blatul maro : ouale se bat bine cu zaharul, apoi se adauga uleiul si cele 2 linguri de cacao si...
Rulada cu budinca de vanilie si banane
Blatul: se bat albusurile spuma tare, se pune zaharul in ploaie, apoi galbenusurile, faina amestecata cu un praf de copt. Se coace in tava tapetata cu hirtie. Crema: se fierbe budinca conform instructiunilor de pe plic Peste blat se pune crema, siropul de cirese, apoi cele doua banane si...
Rulada cu ciocolata
Blatul : se bat albusurile spuma tare, se pune zaharul in ploaie, apoi galbenusurile, faina amestecata cu un praf de copt. Se coace in tava tapetata cu hirtie. Crema : se fierbe budinca conform instructiunilor de pe plic Peste blat se pune crema, se ruleaza si pe deasupra punem frisca...
Negresa
Amesteci bine toate ingredientele,le torni in tava tapetata cu hartie de copt si dai la cuptor pt 45 minute(verifici cu o scobitoare daca s-a copt). Cand se raceste,torni deasupra frisca si decorul de zahar cu gust de fructe.