Prajitura OZN

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 27 Feb 2010 | 4791 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pandispan:
  • - 6 oua
  • - 6 linguri de zahar
  • - 6 linguri de faina
  • blatul maro:
  •  - 2 oua
  • - 6 linguri de zahar
  • - 4 linguri de ulei
  • - 2  linguri de cacao
  • - 1 praf de copt  
  • crema:  
  • - 1 litru de lapte
  • - 300 g zahar -
  • 1 pachet de unt -
  • sucul de la 2 portocale
  • - 2 -3 linguri de faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura OZN:

pandispanul: se bat albusurile separat, se adauga zaharul, galbenusurile si faina( toate treptat), se tapeteaza o tava mare de cuptor, se toarna compozitia si se baga la cuptor la foc potrivit.

blatul maro: ouale se bat bine cu zaharul, apoi se adauga uleiul si cele 2 linguri de cacao si praful de copt stins cu otet, apoi faina cat cuprinde,aluatul rezultat nu trebuie sa fie prea tare, se tai in 2 si se intinde cat fundul tavii de la cuptor. dupa ce sunt coapte ambele blaturi se intinde crema astefel: se asaza un blat maro, crema, baltul padispan, crema si apoi baltul maro.

crema:  se pune la fiert  laptele cu zaharul, treptat se adauga faina( se bate permanent cu telul pana se ingroasa), se pune sucul de la 2 portocale, iar la sf se pune un pachet de unt ( margarina ).

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura OZN" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chocolate lava