Incepem sa pregatim musacaua curatand cartofii, spalandu-i si punandu-i la fiert intr-o oala cu apa. Dupa ce acestia se pot patrunde usor cu furculita ii scurgem de apa si incepem sa ii pasam.
Adaugam laptele, untul si sarea si continuam sa amestecam pana devin ca o crema. Dam compozitia...
Pentru aceasta mancare vom avea nevoie de cartofi pe care ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete. Ungem o tava cu ulei si asezam cartofii in ea si ii asezonam cu sare. Separat intr-o tigaie punem ceapa la calit cu putin ulei si o cescuta cu apa. Dupa cateva minute adaugam si usturoiul taiat...
Pieptul de pui se portioneaza in cubulete sau fasii si se pune la fiert pana se patrunde usor cu furculita. Cand face spuma se ia de deasupra cu o lingura pana se limpezeste zeama.
Buchetelele de broccoli se vor pune separat la fiert cand apa da in clocot pentru 10 minute, pana se taie usor cu...
Ceapa si usturoiul se taie marunt, ciupercile se feliaza si pieptul de pui se taie cubulete.
Punem ceapa la calit, dupa cateva minute se adauga si usturoiul si se lasa pana cand devin sticloase.
Adaugam pieptul de pui si il calim pana devine alb pe toate partile.
Dupa aceea adaugam...
Se taie varza fideluta si se indeparteaza cotorul, se freaca cu sare si se lasa sa se inmoaie putin. Se pune apoi la calit cu putin ulei si o ceasca de apa ca sa nu se prinda de fundul tigaii. Se amesteca din cand in cand si se lasa pe foc pana se inmoaie putin. Spre finalul fierberii se adauga...
Carnea se spala, se portioneaza, se rumeneste usor in tigaie in putin ulei.
Ceapa, morcovul si ardeiul capia se adauga peste carne si se calesc cateva minute.
Se adauga o canita de apa sa acopere mancarea si se lasa sa fiarba la foc mic pana este gata carnea, aproximativ 45 minute,...
Musaca din cartofi piure si carne tocata
Incepem sa pregatim musacaua curatand cartofii, spalandu-i si punandu-i la fiert intr-o oala cu apa. Dupa ce acestia se pot patrunde usor cu furculita ii scurgem de apa si incepem sa ii pasam. Adaugam laptele, untul si sarea si continuam sa amestecam pana devin ca o crema. Dam compozitia...
Pulpe de pui la cuptor cu cartofi si sos de rosii
Pentru aceasta mancare vom avea nevoie de cartofi pe care ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete. Ungem o tava cu ulei si asezam cartofii in ea si ii asezonam cu sare. Separat intr-o tigaie punem ceapa la calit cu putin ulei si o cescuta cu apa. Dupa cateva minute adaugam si usturoiul taiat...
Sufleu de broccoli cu piept de pui
Pieptul de pui se portioneaza in cubulete sau fasii si se pune la fiert pana se patrunde usor cu furculita. Cand face spuma se ia de deasupra cu o lingura pana se limpezeste zeama. Buchetelele de broccoli se vor pune separat la fiert cand apa da in clocot pentru 10 minute, pana se taie usor cu...
Ciulama de ciuperci cu pui
Ceapa si usturoiul se taie marunt, ciupercile se feliaza si pieptul de pui se taie cubulete. Punem ceapa la calit, dupa cateva minute se adauga si usturoiul si se lasa pana cand devin sticloase. Adaugam pieptul de pui si il calim pana devine alb pe toate partile. Dupa aceea adaugam...
Varza a la Cluj
Se taie varza fideluta si se indeparteaza cotorul, se freaca cu sare si se lasa sa se inmoaie putin. Se pune apoi la calit cu putin ulei si o ceasca de apa ca sa nu se prinda de fundul tigaii. Se amesteca din cand in cand si se lasa pe foc pana se inmoaie putin. Spre finalul fierberii se adauga...
Mancare de mazare cu ceafa de porc
Carnea se spala, se portioneaza, se rumeneste usor in tigaie in putin ulei. Ceapa, morcovul si ardeiul capia se adauga peste carne si se calesc cateva minute. Se adauga o canita de apa sa acopere mancarea si se lasa sa fiarba la foc mic pana este gata carnea, aproximativ 45 minute,...