publicat la 13.03.2016
publicat la 13.03.2016
publicat la 15.02.2016
Ţi-am citit astăzi în CD-ul de la retrovizoare că o să te oprească poliţia pentru depăşirea vitezei. Ai mai luat vreo trei amenzi săptămâna asta, de la acelaşi echipaj. Dacă te întreabă ce-ai de gând cu atîtea procese verbale, zi şi tu că le păstrezi pentru tombolă.
Bucataras.ro
[email protected]
Andive_barcute
Intr-un vas punem tonul, sare, piper, patrunjel tocat, 3-4 linguri crema philadelphia, albusurile tocate marunt si cateva capere si zeama de lamaie, apoi omogenizam pana obtinem o crema. Selectam foitele de andive, sa aiba approx aceeasi marime, le spalam, apoi le umplem pe jumatate cu crema...
Pasta de branzica
Intr-un vas am amestecat branzica si smantana, apoi am adaugat ceapa tocata la blender, sare, piper si marar. Se serveste si cu ardei capia :)
Bruschete cu rosii
Bagheta am taiat-o felii si le-am asezat in tava tapatata cu hartie de copt. Fiecare felie am uns-o pe ambele parti cu ulei de masline, apoi le-am introdus la cuptor pana ce s-au rumenit. Rosiile le-am taiat in 4 sau bucati mai mici, le-am amestecat cu busuiocul, patrunjelul taiate marunt,...
Pilaf cu ciuperci
Am pregatit legumele si anume: ciupercile le-am taiat in lamele subtiri, ceapa taiata in cuburi foarte mici, ardeiul taiat cuburi, apoi morcovul taiat in cubilete mici si patrunjelul tocat foarte marunt. Intr-o tigaie am turnat ulei, apoi ceapa si ardeiul, morcovul, amestecand bine,...
Pasta de avocado cu peste afumat
Am curatat avocado, dand coaja la o parte, apoi l-am pus intr-un vas bucati si l-am stropit cu zeama de lamaie, sa nu se oxideze. Pestele, fara piele, l-am adaugat peste avocado cu piper si sare (dupa gust) si le-am mixat cu blenderul pana am obtinut pasta perfecta. Foarte usor de preparat...
Mamaliguta umpluta .. la cuptor
Am pus laptele la fiert, cand acesta da in clocot adaug malaiul si putina sare, amestecand bine pana devine crema (nu e necesar sa fiarba). In compozitie torn ouale bine batute amestecand continuu, apoi branza de casa si cascavalul. Intr-un vas termaizolant, uns cu unt, am turnat...
Sos de avocado
Am taiat avocado in doua si l-am taiat pe lungime, apoi am scos samburele si cu ajutorul unei lingurite am indepartat coaja. Miezul l-am taiat cuburi si l-am stropit cu zeama lamaie, punandu-le intr-un vas, alaturi de ulei masline, sare, piper si mustar. Am mixat totul si am obtinut o pasta...
Reteta simpla si gustoasa de Ciuperci cu cascaval la cuptor
Cum se prepara Reteta simpla si gustoasa de Ciuperci cu cascaval la cuptor: Ciupercile dupa ce le-am spalat bine, le-am indepartat piciorusele, le-am asezat in tava unsa cu putin ulei. Le-am uns pe fiecare cu putin unt, sare, apoi le-am umplut cu cascaval ras si piere deasupra. Le-am introdus...
Guacamole
Pentru inceput am scobit miezul de avocado si l-am pus intr-un vas peste care am turnat putina zeama de lamaie. apoi am pisat miezul cu furculita. Dupa ce am tocat patrunjelul, rosiile si ceapa marunt le-am amestecat cu miezul de avocado. Am pus sare si chilli si am amestecat. Am obtinut un...
Mic dejun
Am separat ouale, albusurile batandu-le spuma cu putina sare. Intr-o tigaie am impartit spuma in doua si deasupra am asezat cate un galbenus. Am introdus la cuptor approx 5 min (pana se face crusta). Feliile de kaizer le-am fript sau se pot praji. Painea am prajit-o si am uns-o cu unt, apoi am...
Vinete..bucataras
Am taiat vinetele cubulete si le-am tras la tigaie alaturi de rondele de ardei iute, dupa care le-am pus pe un servetel, pt a se duce surplusul de ulei. Usturoiul l-am tocat si l-am adaugat in vasul in care am pus vinetele, apoi sare, patrunjel, amestecand foarte bine. Pe deasupra am presarat...
Cartofi noi la cuptor
Intr-un vas de yena, uns cu unt, am asezat cartofii taiati rondele (primul strat), peste care am ras putina branza, ouale batute ( jumatate ), cimbru proaspat, patrunjel tocate, sare, piper si usturoi verde tocat. Apoi un alt strat de cartofi, branza rasa, sare, piper. In cealalta jumatate de oua...
Cartofi noi cu usturoi si busuioc la cuptor
Cartofii i-am spalat, curatat si taiat rondele potrivite. Intr-o tava am pus rondelele, am turnat ulei si i-am amestecat, apoi am adaugat sare, piper, boia, usturoi si busuioc, dupa placul fiecaruia. Am introdus la cuptor tava si am acoperit-o cu folie aluminiu. Am lasat pentru approx 45 min,...
Clatite gratinate
Pentru foile de clatita am amestecat ingredientele, apoi se coc si pe o parte si pe alta Umplutura: Se amesteca ingredientele, marar totat, ardeuiul tocat si cascavalul dat prin razatoare. Apoi umplem clatitele cu umplutura si le asezam intr-o tava sau tava putin unsa cu unt. Pe deasupra...
Placinta cu spanac
Aluatul: Am pus toate ingredientele intr-un vas si le-am amestecat si framantat pana am obtinut un aluat elestic. Am invelit aluatul intr-o folie de aluminiu si l-am introdus la frigiger approx 1 ora, timp in care m-am ocupat de Umplutura : Spanacul l-am spalat si apoi l-am lasat approx 2-3...
Frittata cu ciuperci
Am curatat ceapa, usturoiul si taiat ardeiul in doua scoatem semintele din el. Ciupercile le curatam, spalam si feliem. Ceapa se taie marunt la fel si usturoiul. Ardeiul se taie pe jumatate si se taie felii subtiri. Punem intr-o tigaie untul la topit impreuna cu 1 lingura de ulei. Cand este...
Tarta cu ceapa
Am amestecat intr-un pahar drojdia cu zaharul si o lingurita de faina, apoi am adaugat 100 ml apa calduta si am lasat la dospit aprox 10 minute. Intr-un vas am pus faina si amestecam cu sarea, in mijloc facem o gaura in care am turnat drojdia dospita. Am framantat cu mana si am adaugam restul de...
Garnitura de cartofi frantuzesti
Cartofii se pun la fiert in apa rece la care adaugam si o lingurita cu sare si se fierb in coaja. Ouale se pun si ele la fiert. Cand sunt fierti, cartofii se scurg de apa se curata si se lasa la racit. Ouale fierte se curata si se pun deoparte pana se racesc. Ungem din abundenta cu unt o tava si...
Placinta cu cartofi si branza telemea
Cartofii se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert i-am zdrobit si am adaugat lapte caldut si unt de marimea unei nuci. Adaugam lapte cat sa obtinem un piure de cartofi mai grosut. Branza telemea se faramiteaza si se adauga la cartofi. Pentru aluat am pus faina intr-un vas. Am...
Varza scazuta
Varza o taiem fideluta. Punem untura la incins dupa care adaugam varza taiata si o condimentam cu sare si piper . Lasam la calit la foc mic timp de 2-3 minute dupa care adaugam bulionul ,apa si cimbru. Lasam la fiert, amestecand din cand in cand pana varza este fiarta si zeama scade . Se...
Piftie
Se pun ingredientele la fiert cu capac, pana se desface de pe oase. Se da la racit pana a 2 a zi (frigider). A 2a zi se ia toata grasimea de deasupra, apoi se pune pe foc sa se incalzeasca, scoatem bucatile pe o tava, mai iau grasimea formata si dupa ce am desfacut carnea de pe oase, le punem la...
Salata de vinete
Vinetele le-am copt, le-am curatat si lasat la scurs, apoi le-am tocat marunt. Ceapa si usturoiul le-am curatat si le-am dat prin razatoarea fina. Intr-o tigaie am incins uleiul si am calit ceapa si usturoiul, pe care le-am adaugat in vinetele tocate fin cu ajutorul blenderului si in care am...
Mamaliguta cu branza
Se pun la fiert apa si sarea in ceaunel. cand a dat in fiert adaug malaiul amestecand continuu cu un tel si las la foc mic sa fiarba 15-20 min si inca 15 minute si amestecam din cand in cand. Mamaliguta nu trebuie sa fie vartoasa. Am uns doua strachinute cu unt si am asezat un strat de...
Placinta floare cu branza si marar
In laptele caldut am dizolvat drojdia, am adaugat zaharul amestecand bine si am prezarat un praf de faina, lasand sa creasca approx 15 minute. Intr-un vas am pus faina, ulei, sare si drojdia crescuta, amestecand si apoi am framantat aluatul. L-am lasat la crescut la loc calduros 1 ora si...
Branza de casa
Laptele dulce l-am turnat intr-o oala si l-am lasat sa se incalzeasca la foc moderat (nu sa fiarba ), apoi am adaugat laptele batut amestecand foarte usor. Eu de data asta am vrut branzica sarata si am pus o lingurita de sare grunjoasa, amestecand usor. Am stins focul si l-am lasat la...
Cum se fierbe porumbul
Cum se fierbe porumbul. Porumbul il "decojim" de frunze, le rupem varful si ii punem la fiert in apa, atat cat sa fie acoperiti. Pentru a avea un gust mai bun ii acoperim cu cateva frunze si apoi cu un capac. I-am lasam la fiert la foc mic approx 30 minute. II scoatem pe un platou si ii...
Ariciul_aperitiv
Jumatatea de pepene se scobeste in interior, se intoarce "pe burta" si infigem scobitori umplute cu cherry, branzica, maslina, pana cand se umple toata suprafata Imaginea este sugestiva!
Cartofi Dauphinoise
Cartofii i-am spalat si i-am taiat rondele, apoi ceapa am taiat-o rondele. Intr-o cratita am incins uleiul si am adaugat cartofii si ceapa, am amestecat, am adaugat sare, piper, boia. Am amestecat approx 5 minute. Intr-o tava am rasturnat cartofii si i-am introdus la cuptor ( 30 min ) la foc...
Omleta de vacanta cu Miez de lapte
Pentru o portie folosim 2 oua si jumatate din ingrediente ( iese o portie consistenta ), le batem si le punem in tigaia cu ulei bine incinsa. Lasam sa se prajeasca ( nu in totalitate, apoi o intoarcem pe partea cealalta ) incepem sa adaugam branza rasa, rosie tocata marunt, ardei iute tocat...
Omleta cu cascaval si ceapa verde
Intr-o tigaie am incins ulei si am adaugat ceapa verde taiata rondele. Amestecam din cand in cand pace ce se rumeneste bine. Separat batem ouale si adaugam mararul taiat, cascavalul si branza rasa. Dupa ce le omogenizam se adauga peste ceapa din tigaie. Amestecam pana totul devine uniform....