Fondant marshmallow

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 21 Mai 2010 | 11420 vizualizari

 

reteta o am de la ana, multumesc mult ana pt retata si pt sfaturi :*
pun si eu reteta pt ca am facut si cateva poze ca sa va dati seama cum trebuie sa iasa.

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri la temperatura camerei
  • 250 gr zahar
  • 100 ml apa
  • 1 plic gelatina incolora (10 gr)
  • 1 esenta vanilie
  • 1 varf cutit sare
  • 1 kg de zahar pudra ( eu am folosit margaritar la sfaturile anei :*)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fondant marshmallow:

Pt inceput puneti 80 ml de apa la fiert cu zaharul si fierbeti cam 6-8 minute ,trebuie sa iasa un sirop lipicios cand dati cu degetul pe fundul lingurii sa ramana curat .

Batem albusurile circa 8 minute.

Cu mixerul mergand adaugati sarea, gelatina dizolvata in restul de apa si vanilia , apoi cate putin incorporati siropul asa fierbinte si mixati cam 15 minute pana se raceste .( asta daca va tine mixerul :D :)) nu am mixat in viata mea atatea minute :D )

Vom obtine o spuma densa si lipicioasa pe care o dam la frigider cel putin o ora, eu am lasat-o cam 6-7 ore ca nu aveam zaharul pudra.

Inainte sa ne apucam de framantat o scoatem afara pt ca in frigider se intareste si nu se potae lucra asa cu ea, sau o bagati la microunde putin asa cum a facut Ana.

Dupa ce s-a mai inmuiat se adauga zahar si se framanta pana devine ca o coca. ( s-ar putea sa va trebuiasca mai mult de 1 kg de zahar, deci sa luati si de rezerva)

Se pune intr-o punga si se tine peste noapte la frigider.( eu am tinut-o 1 ora ca nu aveam rabdare)

Cand ne apucam sa o lucram tapetam masa de lucru cu zahar pudra si o intindem cu sucitorul ( nu trebuie intinsa in foaie subtire pt ca se rupe, sa fie un pic mai groasa), eu am pus zahar pudra de fiecare data cand o intorceam ca sa nu se lipeasca de masa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fondant marshmallow" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Dana Cristea - pusikmea 1

07.09.2010, 16:21

cu placere,

Dya Daniela Andrei 1

23.03.2011, 12:49

Astazi fac si eu fondant! sa vezem cum o sa imi iasa! si tot dupa ideea ta voi face trandafirasii pentru tort (cu sugus)

Dana Cristea - pusikmea 1

23.03.2011, 19:36

Dya si eu am facut azi fondant, dar de ce sa te chinui sa faci trandafirii din sugus cand ii poti face din fondant, se modeleaza f usor uite aici cum sa-i faci http://www.bucataras.ro/retete/tort-cu-mouse-de-capsuni-7791.html sper ca n-am vazut prea tarziu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme