Bors de fasole galbena

de Sylvia in Supe/Ciorbe, 15 Feb 2010 | 10012 vizualizari

COMENTARII (11)

Nicolae 1

16.02.2010, 20:12

ideala pentru timp friguros ,eu o servesc cu salta de cepa cruda rosie pisata cu un pic de sare si ulei ii da ceva in plus puteti pruba bucatariea nu este batuta in cue pofta buna...

Bunica 1

16.02.2010, 20:52

Bunaaaa ! Ti-a mai ramas o portioara ?Mie imi place rece.

ionix 1

16.02.2010, 20:55

am niste fasolica dar e verde... o sa fac si eu ciorbita asta

Sylvia 1

16.02.2010, 22:12

Exact aveti dreptate d-nul Vasile, merge minunat sau asa au eu mai fac ceapa rosie taiata marunt cu sare si o ingura de smantana peste ea

Sylvia 1

16.02.2010, 22:14

Ionix si cu fasole verde fac foarte des aceasi reteta, cand o sa ajung in Romania caut sa vad dac gasesc fasole pastai uscata. Ai mancat vreodata? In Ardeal se conserva varianta asta este excelenta cu ciolan afumat ce somoane si fineturi nu o egaleaza nimic
Bunica e excelenta si rece aveti dreptate

Teo 1

16.02.2010, 23:09

si mie imi place de mor!

madi_marin 1

17.02.2010, 09:37

imi place mult ciorbita asta....o sa fac si eu , dar am fasolica verde nu galbena. oricum....ambele variante sunt la fel de gustoase.. cat despre ce spuneai tu, Sylvia....nu am vazut fasole pastai uscata pana acum. de fapt nici nu stiam ca exista...

ionix 1

17.02.2010, 11:11

fasole pastai uscata??? adica fasole normala sau... ? nu stiu eu m-am nascut si trait in Bucuresti iar parintii mei sunt din zona Moldovei si nu-mi aduc aminte sa fi vazut asa ceva prin bucataria mamei... nici la bunici n-am auzit in pietele din Bucuresti n-am vazut asa ceva sau poate am vazut si nu mi-am dat seama
na, m-ai facut curioasa sincer....
eu mi-aduc aminte, din vacantele la bunici, de fasole pastai care era uscata dar apoi o batea si scotea fasolea normala
bai, chiar m-am facut curioasa rau.... e uscata sau deshidratata? hai ca-s blonda rau

Sylvia 1

17.02.2010, 11:20

Ionix daaa sunt pastaile acelea late care se usuca vara la soare puternic si se rehidrateaza cand faci ciorba, au un gust deosebit. Practica e veche tare de pe vremea cand nu existau lazile frigorifice poate ai ocazia vreodata sa le gusti, in Ardeal stiu sigur ca se faceau in alte parti ale tarii nu stiu.

ionix 1

17.02.2010, 11:24

foarte tare... deci daca nu ar scoate din pastaie ar fi si la bunicii mei cred ca e o chestie din Ardeal... poate-ti trebuie un anumit tip de fasole pastai...
o sun pe bunica-mea azi si-o intreb poate o fi si la ea in Bucovina dar nu stiu eu sarut-mana mult pentru sharing... am mai aflat un lucru nou... eu am rude in Ardeal dar n-am apucat sa ajung in zona aia pana acum, spre rusinea mea
mersi

Sylvia 1

18.02.2010, 12:27

Ionix pastaile raman asa cum sunt doar se usuca la soare ii zic mamei sa imi caute in piata ca poate gaseste la ceva bunicta. In martie ajung in Romania si daca am materia prima fac o portie si postez reteta .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorbita bogata de aripi de curcan