Blat: Macinam biscuitii la robot. Adaugam untul si ciocolata topita. Amestecam bine. Vom obtine o compozitie destul de moale.
Tapetam forma de tort cu hartie de copt si punem compozitia de biscuiti in forma. Nivelam si dam la frigider pana se intareste.
Crema: Mascarponele il mixam cu zaharul pudra si cu extractul de vanilie. Mixam frisca pana devine ferma.
Punem zmeura cu zaharul brun intr-un vas la foc mic si dam in cateva clocote, pana se topeste zaharul si incepe sa se sfarame usor zmeura. Eu am folosit zmeura congelata. O lasam sa se raceasca.
Amestecam frisca cu mascarponele. Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si o lasam sa sa racoreasca. O amestecam in crema, apoi adaugam zmeura.
Punem blatul de biscuiti pe un platou si asezam inelul reglabil in jurul lui. Punem deasupra crema si nivelam cu o spatula. Dam la frigider 30 minute sa se intareasca putin crema.
Topim ciocolata impreuna cu frisca si uleiul pe bain marie. Adaugam gelatina dizolvata conform indicatiilor de pe ambalaj, omogenizam si turnam glazura de ciocolata pe tort. Dam la frigider peste noapte.
Scoatem cu grija inelul din jurul tortului dupa ce am trecut in prealabil pe margini un cutit bine ascutit ca sa se desprinda de inel.
Decoram cu zmeura proaspata si frunzulite de menta.
Taiem felii cu un cutit bine ascutit.