Pentru început pregătim ficatul. Îl spălăm și apoi îl punem la fiert . Spuma ce se formează o dăm deoparte și lăsăm să fiarbă bine ( ficatul fierbe destul de repede), după care îl scoatem intr-un vas sa se răcească.
Apoi, pregătim pieptul de pui. Îl spălăm după care îl punem și pe acesta la fiert cu un pic de sare, în oala separată. Spumuim, lăsând și pe acesta să fiarbă, după care îl scoatem în alt vas sa se răcească.
Cât acestea fierb, pregătim ceapa pe care o curățăm, spălăm și tăiem și apoi o punem la călit un pic în ulei până se înmoaie.
După ce carnea s-a răcit, o dăm pe mașina de tocat și o amestecăm cu ceapa pe care am calit-o.
Peste acestea, vom adaugă mărarul și pătrunjelul pe care le-am spalat și tocat mărunt.
Adăugăm apoi și ouăle, condimentam cu sare și piper, după care amestecam bine până se încorporează toate.
Pregătim apoi un vas termorezistent sau ce are fiecare și o ungem cu ulei, după care așezăm prapurul (doar cine doreste) și apoi punem toată compoziția în tavă și o uniformizam acoperind-o cu prapurul, ca în poză.
Vasul îl așezăm intr-un alt tavă mai mare, în care adăugăm apă, după care se baga la cuptor pana se formează o crustă maronie deasupra și începe sa pocnească la fel ca la chec.
Se va tăia când este rece . Se servește cu muștar.
POFTĂ BUNĂ!
1
Dacă nu se folosește prapurul, se poate unge tava și cu unt și se va bate un ou cu care se va unge pe deasupra, pentru a se face o crustă frumoasă prin coacere.
2
Zeama în care s-a fiert pieptul de pui nu se va arunca pentru ca s-ar putea sa fie nevoie sa se adauge o parte din ea în compoziția formată, deoarece ea neavand găsime, va fi prea uscată .