Foarte bun
Un mic sfat:
Cu o seara inaintea prepararii se curata boabele de naut de impuritati, se spala bine in mai multe ape si se lasa intr-un bol la inmuiat in apa in care am dizolvat o lingura de bicarbonat de sodiu. A doua zi dimineata se spala din nou cu apa si se mai lasa la inmuiat cca 2 ore; semintele de naut absorb apa si vor creste in volum.
Se spala din nou si se pun la fiert intr-o cratita cu apa si ¼ lingurita de bicarbonat de sodiu. Se lasa sa fiarba cca o ora si jumatate, timp in care se mai schimba inca o data apa , pentru a indeparta cojile de la semintele de naut. Nu se pune sare in apa!
De asemenea se pastreaza apa un care a fiert nautul pentru a se adauga in caz ca iese pasta prea groasa.
Multumesc Mihaela pt sfat, este prima data cand fac si am vazut muuulte retete ca sa fac totul cat mai bine, asa ca orice parere, sfat, este constructiv! <>
Draga Ana, traiesc de 30 de ani in Iordania si asa am invatat reteta de la soacra mea; stii vorba "fasole ca la mama" se poate schimba in "hummus ca la mama"