ca de obicei minunat, imi lasa gura apa, ma uimeste cantitatea de bunatati in special dulciuri care se consuma la voi acasa, esti sigura ca nu ai o cofetarie?
caci poti incepe daca nu cu siguranta o afacere pe cont propriu.
te felicit din inima, foarte frumos...eu nu ma incumet sa fac atatea dulciuri, imi place si sa le fac si sa le mananc dar atatea...nu are cine le manca.de acum inainte esti sursa mea de inspiratie miha
Nu, savarinele -s altfel...indienele erau cu frisca intre 2 felii de blat si peste partea de deasupra din ciocolata. e drept ca in varianta Mihai blatul pare a fi de savarina ... oricum
Lacrima,nu-s savarine.In reteta scria ca se pun gramajoare rotunde de aluat in tava,cu lingura sau pos-ul.Cum io m-is intr-o permanenta fuga si viteza mi s-a parut cam mult de munca si am pus in formele de briose. Promit ca intr-o zi mai...relaxata am sa le mai fac o data,asa cum scrie la carte.
blatul pare de savarina si si modul in care au fost coapte dupa cum le cunosteam eu aratau altfel am intrebat ca m-au facut curioasa. si apoi de ce n-ar fi ... altfel? bune sa fie si sunt convinsa ca sunt
oricum s-ar numi, miha eu nu-mi amintesc indienele, dar imi amintesc o alta prajitura care o cumpara tata des in weekenduri, se numea ora 5, cu foi multe si ciocolata.
o faci si aceea? aia e chiar ....asa...ffff deocheata.
din cate stiu eu, nu se faceau in forme. intizi intr-o tava foaie de copt si asezi cu lingura mici "gogosele de aluat". lasi distanta intre ele destul de mare pentru ca se aplatizeaza la copt, deci nici nu incarca lingura foarte tare cu aluat. coci pana devin usor aurii, apoi le desprinzi imediat de pe hartia de copt si le lasi la racit pe o tava, platou, etc...
eu cam asa stiam reteta
si inca ceva... indienele, asa cum stiam eu reteta, nu erau insiropate... doar savarina vine insiropata. indienele au un aluat foarte fin, dar neinsiropat. in mod normal, reteta la origini nici nu include praful de copt, iar faina a substituit treptat amidonul alimentar. in versiunea asta cu amidon si fara praf de copt insa, indienele sunt mai greu de facut pentru ca daca de pilda, ouale nu sunt foarte proaspete, sau sunt fie prea calde ori prea reci... nu-ti mai ies... ori aparatura ca intr-un laborator de cofetarie care sa-ti verifice temperaturile in ingrediente... nu avem in bucatariile de familie incearca versiunea cu amidon (20 gr/ou) si pune si praful de copt... si daca chiar nu-ti iese indiferent in care versiune, lilly draga mea e doar o treapta inspre succes... sunt sigura ca iti vor iesi
Lily,are drepatate Lacrima.Daca nu ai forme,pune aluatul direct in tava cu o lingura,pui gramajoare.Am explicat mai sus de ce le-am facut in formele de briose, am adaptat reteta la timpul meu disponibil.