Acest aluat il facea bunica mea cu..UNTURA, de fapt cu osanza(la noi in Bucovina asa se numeste grasimea foarte fina de pe burta, ca un prapure-o membrana plina de depuneri de grasime-care se taie bucatele, se trece de 2 ori prin masina de tocat carne, se topeste apoi intr-un ceaunel la temperatura moderata, ca sa nu se arda, se strecoara si se pastreaza in borcan de sticla mult timp in loc racoros, o camara. Dupa racire osanza solidificata are o culoare alb imaculat, consistenta foarte fina, alifioasa daca o freci intre degete. Bunica mea folosea aluatul pt. cornulete cu magiun si nuca , erau foarte fragede si nu aveau deloc gust de "porc".Insa , pentru un aluat frantuzesc fin mai bine folosesti un pachet de unt 80% grasime, daca nu esti sigura de calitatea unturii( la fundul borcanului nu trebuie sa existe DELOC depuneri maronii). Untura primita o poti folosi pentru prajitul gogosilor, ies foarte pufosi, nu imprumuta deloc gust si se mentin fragezi si a doua zi.Despre uleiul de cocos nu stiu ce sa-ti spun...pe la noi nu creste asa ceva!! Hi!hi!hi! Sper ca ti-am fost de ajutor!