Pentru blat: se face in maxim 2 minute daca folositi robotul de bucatarie. Se pune in robot faina, sarea, zaharul si untul rece taiat cubulete. Se porneste si se lasa 15 secunde, pana cand arata ca niste boabe mici acoperite cu faina. Apoi se adauga treptat apa in timp ce robotul framanta...
Pentru blat : separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam indulcitorul, iar cand sunt batute bine si se tin de tel adaugam apa rece peste bezea si mai mixam 1-2 minute. Adaugam treptat cate un galbenus, iar la urma uleiul in fir subtire si extractul de vanilie....
Amestecam untul, ouale, untura, sarea intr-un castron. Separat dam branza pe razatoarea cu gauri mici. Pentru ami usura munca si pentru ca mi-a placut cum lucreaza mixerul planetar, l-am folosit si de data aceasta la framantarea aluatului. Am folosit accesoriu cu carlig, am pus in bolul mixerului...
Pt foi: pregatim tava mare a aragazului si o ungem cu un strat subtire de unt. Pentru pregatirea aluatului am folosit pentru prima oara mixerul planetar cu accesoriu carlig. Am pus in bolul mixerului faina, bicarbonatul si ouale si le-am amestecat putin, cat sa se desfaca ouale. Separat, intr-o...
Gnocchi se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Rosiile se curata de coaja, se taie cubulete si se pun pe foc 5 minute pana scade putin din sucul lasat. Se adauga apa, pasta de tomate, pasta de ardei si lasam inca 5 minute sa fiarba. La urma condimentam dupa gust cu sare, piper, zahar,...
Pentru inceput, punem nautul in apa sa se umfle pentru 2 ore sau daca stiti dinainte ce vreti sa faceti folositi conserva de naut sau si mai bine puneti nautul de seara pana dimineata in apa. Nautul umflat, se spala in mai multe ape si se pune cu apa la fiert. Pentru humus trebuie sa folositi...
Pentru rulada :separam albusurile de galbenusuri, mixam 1 minut albusurile cu praful de sare, adaugam indulcitorul si continuam mixarea pana albusurile devin o spuma ferma. Adaugam treptat galbenusurile in timp ce mixam si la urma faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor, sa scoatem...
Ce trebuie sa stiti de la inceput este ca va trebuie timp pentru a face aceasta friptura super delicioasa, sa fiti mai mereu cu ochii pe cuptor, sa nu va grabiti si ca aveti de spalat tot cuptorul dupa ce ati terminat :)))
Rata musai sa fie tanara, se spala, se curata la interior si...
Pentru inceput ne ocupam de frunzele de vita de vie. Eu le-am cumparat de la Kaufland si stiam din antecedente ca sunt frunze tari. Asa ca, le-am fiert 15-20 minute.
Pentru compozitie: tocam ceapa alba marunt, ceapa verde o taiem rondele. Calim cele doua feluri de ceapa in ulei de...
Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Lasam aluatul sa creasca 20 minute.
Intre timp, cat aluatul creste, ne ocupam de celelalte ingrediente. Intr-un mojar punem cateii de usturoi un praj de sare si ii...
Pregatim umplutura prima oara: dam branza pe razatoarea cu gauri mari, adaugam smantana, sana, oul si amestecam, iar in functie de consistenta mai adaugam 1 ou sau smanatana. Dupa gust puneti sos pesto, leurda taiata fasii, sare si piper. Rosiile le taiem in jumatati. Foile de placinta le taiem...
Aluatul se intinde, se lasa cu tot cu foaia de copt cu care este impachetat si se pune in tava mare a aragazului. Se unge pe toata suprafata cu sos de ciuperci, iar desupra se presara bucatele de peste rupte cu mana, dupa ce s-au ales oasele. daca folositi un file de peste treaba merge si mai...
Fructele congelate(voi daca aveti folositi proaspete) se pun intr-o craticioara si se pun pe foc. Se adauga indulcitorul si din momentul in care fierb se mai lasa 10 minute pe foc. Se desface amidonul in apa si se toarna peste fructele de pe foc in timp ce amestecam. Avand in vedere ca fructele...
Pregatim umplutura prima oara: punem la scurs legumele din borcan, punem la incins un wok cu 2 linguri ulei de fistic (am avut eu), voi folositi ulei de susan, daca aveti. Punem in tigaie ciupercile champinion taiate marunt, morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici si ceapa verde taiata...
Pt blat: separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare 1 minut, apoi adaugam indulcitorul si continuam mixarea pana albusurile se transforma in spuma si se tin de paletele mixerului. Adaugam cate un galbenus, continuam mixarea si uleiul in fir subtire. Separat, amestecam...
In oala de ciorba am pus 2 linguri ulei de masline la incins. Legumele spalate si curatate de coaja, le-am taiat rapid la robotul de bucatarie in felii. Mai putin leurda si salata. Am calit legumele in uleiul incins, am turnat un ibric de apa si le-am lasat sa fiarba pana s-au inmuiat. Cu robotul...
Toate ingredientele au fost pregatite de acasa si transportate in cutii in geanta frigorifica. Muschiuletul de porc taiat in felii, condimentat cu sare si piper, 1 lingura ulei de masline, se pune la rece pana in momentul in care pregatim gratarul. Se prajesc pe gratar feliutele de muschiulet 2-3...
Pulpa de porc sa fie cu foarte putina grasime. Se spala, se taie cubulete si se da prin masina de tocat. Se adauga ouale, la inceput am pus doar 2, dar dupa ce am amestecat ingredientele, compozitia a mai cerut inca un ou. Ardeiul iute se curata de seminte si nervuri, se toaca marunt si se pune...
Pt blat: separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma si se tin bine pe paletele mixerului, adaugam galbenusurile si uleiul in fir subtire in timp ce mixam. Morcovul se da pe razatoarea cu gauri mici, se adauga sucul de morcov, inca un strop de sare si...
Se prajesc feliile de dovlecel, cu tot cu coaja in tigaia gril.
Separat se face reductia de otet balsamic: se pun toate ingredietele mentionate intr-un ibric, se pun pe foc si se lasa pana scade destul incat sa ramana de consistenta fluida usoara.
Se monteaza: pe feliile de...
Ciolanul de porc se pune sa fiarba la foc moale cu apa si condimentele enumerate mai sus aproximativ 1 ora si 30 minute. Se scoate ciolanul si se pune intr-o oala de pamant, iar zeama in care a fiert se strecoara.
Lintea se spala in mai multe ape. Prazul se taie pe lungime si se spala bine si...
Ficateii fiind proaspeti nu a necesitat mult timp pentru prepararea pranzului.
Prazul se taie pe lungime si se spala bine si printre foite. Se taie rondele si se pune la calit cu 2 linguri ulei de masline intr-o tigaie wok. Dupa ce s-a inmuiat, se adauga ficateii de pui, se pune capac si se...
Pt blat: separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare si indulcitorul. Cand albusurile se tin de paletele mixerului se adauga cate un galbenus in timp ce mixam. Separat, intr-un castron, se amesteca ingredientele uscate, taratele, amidonul si praful de copt. Se adauga...
Pt chec: separam albusurile de balbenusuri si mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam treptat cate un galbenus in timp ce continuam mixarea. Adaugam branza si sunca de pui taiata cubulete si amestecam de data aceasta incet, cu un tel. Intr-un bol amestecam ingredientele uscate, taratele,...
Pt blat :amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul, cacaoa. In alt castron, amestecam uleiul, laptele, zaharul, vanilia, le amestecam bine si combinam ingredientele uscate cu cele umede. Punem aluatul rezultata intr-o tava rotunda cu marginile detasabile, tapetata cu hartie de copt. Dam...
Puiul familist de la Agricola Bacau are la caserola un pui intreg+2 pulpe intregi. Am spalat pine puiul si cele 2 pulpe, l-am transat si am ales doar aripile si pulpele intregi separate in doua. Am ales toata grasimea si partea cu sira spinarii si am facut o supa cu galuste de pui, iar pieptul de...
Pentru aluat: mixam ouale intregi cu un praf de sare pana se maresc considerabil in volum, se albesc si stau pe paletele mixerului. Leurda, se caleste pt 2-3 minute cu 1 lingura ulei de masline si se pasireaza cu robotul de bucatarie.
Peste oale mixate se adauga 1 lingura ulei de masline,...
Bananele le pasam cu furculita si le amestecam cu branza dulce si extractul de vanilie. Ouale intregi le batem spuma cu un praf de sare si indulcitorul pulbere, pana isi maresc considerabil volumul, se albesc si se tin de tel. Peste ouale batute turnam in fir subtire uleiul. Adaugam peste spuma...
Se curata legumele, se spala, morcovii se taie felii groase de 1 cm, iar cartofii cuburi. Se pun in steamer si se fierb la aburi. Dupa fierbere se aseaza legumele intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei de masline.
Se pune uleiul de masline cu untul intr-o craticioara cu fundul dublu. Se...
Mixam ouale intregi cu zaharul si un praf de sare pana cresc in volum, se deschid la culoare si stau pe tel. Se adauga treptat, in fir subtire uleiul si extractul de vanilie. Reducem viteza mixerului si adaugam laptele dulce si laptele batut. Adaugam faina si amestecam usor, cu un tel, in asa fel...
Tarta cu branza, lamaie si bezea
Pentru blat: se face in maxim 2 minute daca folositi robotul de bucatarie. Se pune in robot faina, sarea, zaharul si untul rece taiat cubulete. Se porneste si se lasa 15 secunde, pana cand arata ca niste boabe mici acoperite cu faina. Apoi se adauga treptat apa in timp ce robotul framanta...
Prajitura cu blat de cacao, crema de frisca si capsuni
Pentru blat : separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam indulcitorul, iar cand sunt batute bine si se tin de tel adaugam apa rece peste bezea si mai mixam 1-2 minute. Adaugam treptat cate un galbenus, iar la urma uleiul in fir subtire si extractul de vanilie....
Saratele "Stelute cu nuci si seminte de dovleac"
Amestecam untul, ouale, untura, sarea intr-un castron. Separat dam branza pe razatoarea cu gauri mici. Pentru ami usura munca si pentru ca mi-a placut cum lucreaza mixerul planetar, l-am folosit si de data aceasta la framantarea aluatului. Am folosit accesoriu cu carlig, am pus in bolul mixerului...
Prajitura Albinita
Pt foi: pregatim tava mare a aragazului si o ungem cu un strat subtire de unt. Pentru pregatirea aluatului am folosit pentru prima oara mixerul planetar cu accesoriu carlig. Am pus in bolul mixerului faina, bicarbonatul si ouale si le-am amestecat putin, cat sa se desfaca ouale. Separat, intr-o...
Gnocchi din cartofi, umpluti cu branza si sos dulce picant
Gnocchi se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Rosiile se curata de coaja, se taie cubulete si se pun pe foc 5 minute pana scade putin din sucul lasat. Se adauga apa, pasta de tomate, pasta de ardei si lasam inca 5 minute sa fiarba. La urma condimentam dupa gust cu sare, piper, zahar,...
Salata calda cu lipii si humus
Pentru inceput, punem nautul in apa sa se umfle pentru 2 ore sau daca stiti dinainte ce vreti sa faceti folositi conserva de naut sau si mai bine puneti nautul de seara pana dimineata in apa. Nautul umflat, se spala in mai multe ape si se pune cu apa la fiert. Pentru humus trebuie sa folositi...
Tort rulada cu frisca, afine si gem de mure
Pentru rulada :separam albusurile de galbenusuri, mixam 1 minut albusurile cu praful de sare, adaugam indulcitorul si continuam mixarea pana albusurile devin o spuma ferma. Adaugam treptat galbenusurile in timp ce mixam si la urma faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor, sa scoatem...
Rata cu portocale
Ce trebuie sa stiti de la inceput este ca va trebuie timp pentru a face aceasta friptura super delicioasa, sa fiti mai mereu cu ochii pe cuptor, sa nu va grabiti si ca aveti de spalat tot cuptorul dupa ce ati terminat :))) Rata musai sa fie tanara, se spala, se curata la interior si...
Dolmades(Sarmalute grecesti in foi de vita)
Pentru inceput ne ocupam de frunzele de vita de vie. Eu le-am cumparat de la Kaufland si stiam din antecedente ca sunt frunze tari. Asa ca, le-am fiert 15-20 minute. Pentru compozitie: tocam ceapa alba marunt, ceapa verde o taiem rondele. Calim cele doua feluri de ceapa in ulei de...
Focaccia cu masline si busuioc
Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Lasam aluatul sa creasca 20 minute. Intre timp, cat aluatul creste, ne ocupam de celelalte ingrediente. Intr-un mojar punem cateii de usturoi un praj de sare si ii...
Cosulete de branza
Pregatim umplutura prima oara: dam branza pe razatoarea cu gauri mari, adaugam smantana, sana, oul si amestecam, iar in functie de consistenta mai adaugam 1 ou sau smanatana. Dupa gust puneti sos pesto, leurda taiata fasii, sare si piper. Rosiile le taiem in jumatati. Foile de placinta le taiem...
Tarta cu macrou afumat
Aluatul se intinde, se lasa cu tot cu foaia de copt cu care este impachetat si se pune in tava mare a aragazului. Se unge pe toata suprafata cu sos de ciuperci, iar desupra se presara bucatele de peste rupte cu mana, dupa ce s-au ales oasele. daca folositi un file de peste treaba merge si mai...
Placinta invartita cu fructe
Fructele congelate(voi daca aveti folositi proaspete) se pun intr-o craticioara si se pun pe foc. Se adauga indulcitorul si din momentul in care fierb se mai lasa 10 minute pe foc. Se desface amidonul in apa si se toarna peste fructele de pe foc in timp ce amestecam. Avand in vedere ca fructele...
Pachetele de primavara cu foi de orez
Pregatim umplutura prima oara: punem la scurs legumele din borcan, punem la incins un wok cu 2 linguri ulei de fistic (am avut eu), voi folositi ulei de susan, daca aveti. Punem in tigaie ciupercile champinion taiate marunt, morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici si ceapa verde taiata...
Musuroi de cartita cu capsuni si zmeura
Pt blat: separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare 1 minut, apoi adaugam indulcitorul si continuam mixarea pana albusurile se transforma in spuma si se tin de paletele mixerului. Adaugam cate un galbenus, continuam mixarea si uleiul in fir subtire. Separat, amestecam...
Supa crema de legume cu salata si leurda
In oala de ciorba am pus 2 linguri ulei de masline la incins. Legumele spalate si curatate de coaja, le-am taiat rapid la robotul de bucatarie in felii. Mai putin leurda si salata. Am calit legumele in uleiul incins, am turnat un ibric de apa si le-am lasat sa fiarba pana s-au inmuiat. Cu robotul...
Muschiulet de porc la gratar si legume
Toate ingredientele au fost pregatite de acasa si transportate in cutii in geanta frigorifica. Muschiuletul de porc taiat in felii, condimentat cu sare si piper, 1 lingura ulei de masline, se pune la rece pana in momentul in care pregatim gratarul. Se prajesc pe gratar feliutele de muschiulet 2-3...
Chec aperitiv din carne de porc si leurda
Pulpa de porc sa fie cu foarte putina grasime. Se spala, se taie cubulete si se da prin masina de tocat. Se adauga ouale, la inceput am pus doar 2, dar dupa ce am amestecat ingredientele, compozitia a mai cerut inca un ou. Ardeiul iute se curata de seminte si nervuri, se toaca marunt si se pune...
Tortulet aperitiv cu morcovi si branza
Pt blat: separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma si se tin bine pe paletele mixerului, adaugam galbenusurile si uleiul in fir subtire in timp ce mixam. Morcovul se da pe razatoarea cu gauri mici, se adauga sucul de morcov, inca un strop de sare si...
Tartine picante cu dovlecel
Se prajesc feliile de dovlecel, cu tot cu coaja in tigaia gril. Separat se face reductia de otet balsamic: se pun toate ingredietele mentionate intr-un ibric, se pun pe foc si se lasa pana scade destul incat sa ramana de consistenta fluida usoara. Se monteaza: pe feliile de...
Mancarica de linte cu ciolan
Ciolanul de porc se pune sa fiarba la foc moale cu apa si condimentele enumerate mai sus aproximativ 1 ora si 30 minute. Se scoate ciolanul si se pune intr-o oala de pamant, iar zeama in care a fiert se strecoara. Lintea se spala in mai multe ape. Prazul se taie pe lungime si se spala bine si...
Ficatei de pui cu legume
Ficateii fiind proaspeti nu a necesitat mult timp pentru prepararea pranzului. Prazul se taie pe lungime si se spala bine si printre foite. Se taie rondele si se pune la calit cu 2 linguri ulei de masline intr-o tigaie wok. Dupa ce s-a inmuiat, se adauga ficateii de pui, se pune capac si se...
Tort dietetic cu crema de limeta
Pt blat: separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare si indulcitorul. Cand albusurile se tin de paletele mixerului se adauga cate un galbenus in timp ce mixam. Separat, intr-un castron, se amesteca ingredientele uscate, taratele, amidonul si praful de copt. Se adauga...
Chec dietetic cu sos de iaurt cu menta
Pt chec: separam albusurile de balbenusuri si mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam treptat cate un galbenus in timp ce continuam mixarea. Adaugam branza si sunca de pui taiata cubulete si amestecam de data aceasta incet, cu un tel. Intr-un bol amestecam ingredientele uscate, taratele,...
Tort reconstituit
Pt blat :amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul, cacaoa. In alt castron, amestecam uleiul, laptele, zaharul, vanilia, le amestecam bine si combinam ingredientele uscate cu cele umede. Punem aluatul rezultata intr-o tava rotunda cu marginile detasabile, tapetata cu hartie de copt. Dam...
Pui cu gnocchi si sos alb de ciuperci
Puiul familist de la Agricola Bacau are la caserola un pui intreg+2 pulpe intregi. Am spalat pine puiul si cele 2 pulpe, l-am transat si am ales doar aripile si pulpele intregi separate in doua. Am ales toata grasimea si partea cu sira spinarii si am facut o supa cu galuste de pui, iar pieptul de...
Tort Delaco cu leurda
Pentru aluat: mixam ouale intregi cu un praf de sare pana se maresc considerabil in volum, se albesc si stau pe paletele mixerului. Leurda, se caleste pt 2-3 minute cu 1 lingura ulei de masline si se pasireaza cu robotul de bucatarie. Peste oale mixate se adauga 1 lingura ulei de masline,...
Cheesecake cu banane si mure
Bananele le pasam cu furculita si le amestecam cu branza dulce si extractul de vanilie. Ouale intregi le batem spuma cu un praf de sare si indulcitorul pulbere, pana isi maresc considerabil volumul, se albesc si se tin de tel. Peste ouale batute turnam in fir subtire uleiul. Adaugam peste spuma...
Legume gratinate cu piept de pui
Se curata legumele, se spala, morcovii se taie felii groase de 1 cm, iar cartofii cuburi. Se pun in steamer si se fierb la aburi. Dupa fierbere se aseaza legumele intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei de masline. Se pune uleiul de masline cu untul intr-o craticioara cu fundul dublu. Se...
Prajitura cu capsuni
Mixam ouale intregi cu zaharul si un praf de sare pana cresc in volum, se deschid la culoare si stau pe tel. Se adauga treptat, in fir subtire uleiul si extractul de vanilie. Reducem viteza mixerului si adaugam laptele dulce si laptele batut. Adaugam faina si amestecam usor, cu un tel, in asa fel...