Eu am folosit masina de framantat.
Am taiat untul cubulete si impreuna cu laptele le-am incalzit cat sa se topeasca un pic untul.
In cuva masinii am pus in ordine, laptele cu untul, ouale, 1 praf...
Taiem untul bucatele si il punem intr-un bol.
Batem oul cu un strop de sare.
Adaugam peste unt zaharul,zaharul vanilat,oul batut si coaja de portocala.
Stingem bicarbonatul in zeama de...
Mixam intr-un bol galbenusurile spuma cu zaharul, timp de 20 de minute, adaugam apoi untul moale de la temperatura camerei, laptele treptat, faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt...
Morcovul, telina si pastarnacul l-am curatat de coaja si l-am dat de razatoarea mica. Ardeiul si ceapa le-am taiat cubulete. Cartofii curatati si spalati bine, i-am taiat cubulete potrivite....
Prima data pregatim mamaliga:
Punem apa la fiert cu sare si o lingura de malai. Cand da in clocot turnam malai in ploaie, amestecam continuu cu un tel, lasam sa fiarba bine apoi o luam de pe foc....
Socata reteta bunicii
Alegem flori de soc bine inflorite, le spalam usor sub jet de apa, le scuturam de eventualele gaze si alte impuritati, le punem la scurs intr-o sita, apoi le...
Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert intregi cu putina sare pentru circa 20 minute.
Se scot din apa, se lasa putin sa se raceasca si se taie felii mai grosute.
Ceapa se toaca marunt,...
Pieptul de pui se feliaza, se condimenteaza feliile pe fiecare parte.
Ouale le batem bine, punem faina cat cuprinde pentru a avea o compozitie potrivita (nici groasa, nici prea subtire), iar...
Reteta de preparare a papanasilor
Branza se amesteca cu zaharul, esentele, grisul, oul si faina.
Se amesteca ingredientele cu un tel.
Intr-o oala punem apa la fiert cu un praf de sare.
Untul se...
Blat:
– biscuitii se maruntesc in robotul de bucatarie
– untul se topeste in cuptorul cu microunde si se adauga peste biscuitii maruntiti
– se adauga si esenta de vanilie si se omogenizeaza
– compozitia rezultata...
Punem ceapa tocata marunt la calit impreuna cu morcovul si dovlecelul date pe razatoarea mica si le lasam 8-10 min. Adaugam carne ataiata cuburi si mai lasam cateva minute sa se patrunda putin....
Spalati cotletul apoi il stergeti cu niste servetele. Taiati felii cam de 2 cm grosime, dar nu pana jos, baza trebuie sa ramana intreaga. Intr-un bol puneti mustarul, ketchup-ul, zeama de lamaie...
Preparăm mai întâi stratul de griș pentru prăjitură săsească cu brânză dulce și merișoare.
Punem laptele la fiert, iar când începe să fiarbă, adăugăm...
Curmalele impreuna cu merisoarele se pun in blender si se paseaza pana rezulta o pasta (mai fina sau mai putin fina, in functie de cum doriti dvs). Se adauga apoi migdalele si se mai paseaza putin astfel incat bucatile de migdale sa ramana mai...
Se curata legumele si se spala. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in cele 2 linguri de ulei de masline. Cand devine putin sticloasa se adauga morcovul dat prin razatoarea mica si se mai calesc 1-2 minute. Se adauga apoi ardeiul rosu taiat...
Cascavalul se da prin razatoarea mica. Porumbul se pune la scurs. Salamul se taie bucatele.
Ouale se bat cu telul, apoi se adauga uleiul si laptele si se omogenizeaza.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza; se...
Se scot samburii de la visine, si visinile se pun la scurs intr-o sita – sucul lasat de visine il strangeti pentru ca il folosim la final.
Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul si devin ca o crema. Se adauga uleiul...
Se toacă mărunt ceapa şi usturoiul şi se călesc în puţin ulei.
Se adaugă spanacul decongelat şi scurs. Se lasă la foc mic amestecând continuu pentru câteva minute, după...
Intai pregatim doua omlete. Ceapa verde o curatam, o taiem rondele. Batem spuma doua oua, cu un praf de sare si piper. Adaugam jumatate din ceapa verde, amestecam. Ungem o tigaie mica cu ulei, o...
Stafidele si merisoarele uscate se clatesc cu apa calda , se scurg si se pun la hidratat in rom . Din cand in cand amestecati-le . Daca trebuie hidratate rapid se pot incalzi 1-2 minute la cuptorul...
Cartofii se curata de coaja,se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare pentru circa 15 minute.(nu trebuie sa se sfarame).
Ceapa se toaca solzisori,se pune in putin ulei de masline la...
Intr-un vas am pus putin ulei si bucatile de carne lasandu-le la calit cateva minute, pana si-au schimbat culoarea pe toate partile. Am scos carnea, si le-am dat deoparte, uleiul l-am aruncat....
Tiramisu reţetă originală
Se face mai intai crema:Se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devin albe,se adauga peste mascarpone si se amesteca bine pana devine o crema...
- se curata si se spala legumele
- dovleceii si ceapa uscata se dau prin razatoarea mica si se scurg de apa pe care o lasa
- morcovul se da si el prin razatoarea mica
- patrunjelul si firele de ceapa verde se toaca marunt
- se amesteca...
Pentru astazi am ales
Cornuri Bratislava
Eu am folosit masina de framantat. Am taiat untul cubulete si impreuna cu laptele le-am incalzit cat sa se topeasca un pic untul. In cuva masinii am pus in ordine, laptele cu untul, ouale, 1 praf...
Tarta cu ciocolata si cirese
Taiem untul bucatele si il punem intr-un bol. Batem oul cu un strop de sare. Adaugam peste unt zaharul,zaharul vanilat,oul batut si coaja de portocala. Stingem bicarbonatul in zeama de...
Desert chec in trei culori
Mixam intr-un bol galbenusurile spuma cu zaharul, timp de 20 de minute, adaugam apoi untul moale de la temperatura camerei, laptele treptat, faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt...