
publicat la 05.09.2025
publicat la 29.08.2025
publicat la 05.07.2025
Se anunţă zile toride. Cuptorul în care te coace destinul e mai mult decât strâmt şi lipsit de comfort. Putea şi ei să te frăgezească într-un spaţiu mai generos. În altă ordine de idei, nu uita că joia viitoare ai repetiţie la teatrul de păpuşi. Ţi-au luat sfori noi.
Bucataras.ro
[email protected]
Friganele – paine in ou, prajita
Pregătim feliile de pâine iar dacă sunt prea mari, le tăiem în 2 sau 3 bucăți. Eu am avut 3 felii de pâine foarte mari, așa că le-am tăiat în câte 3 bucăți și au rezultat 9 felii mai mici. Spargem ouăle într-o farfurie adâncă sau bol și...
Crenvursti in aluat, la cuptor
Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, o lingură de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit cam 25-30 minute, la căldură. Odată ce aluatul a crescut, se împarte în 5 părți egale și se întinde pe o planșetă,...
Placintele Smiley de cartofi, de post
Spălăm cartofii și îi punem la fiert (cam 30-40 minute), în coajă, în apă cu puțină sare. Sunt fierți atunci când furculița intră ușor când îi înțepăm. Scurgem apa și lăsăm cartofii să se răcească după care îi curățăm de...
Crenvursti in barcute, cu maioneza si ketchup
Dacă nu avem ketchup, pregătim pe loc din: 4-5 linguri de suc de roșii, 1 linguriță zahăr, 1 linguriță oțet balsamic și sare, piper, boia dulce, după gust. Le amestecăm bine și gata! Dacă vă place, puteți să puneți și 1-2 căței de usturoi, răzuiți! Facem o maioneză...