publicat la 30.06.2013
publicat la 12.06.2013
publicat la 11.06.2013
Întrucât sunteţi atât de deschişi la noi descoperiri ale tehnicii, vi se propune – şi acceptaţi bucuroşi! – să fiţi parte dintr-o serie de experimente ce ţin de teleportare.Din păcate, tot ceea ce veţi reuşi este să apăreţi în mai multe locuri deodată… pe Foursquare. Chiar şi aşa, acest lucru vă bucură, deoarece deveniţi Mayor în insulele Maldive fără măcar să fi trecut pe acolo! Hai, că nu e puţin lucru, nu?!
Bucataras.ro
[email protected]
Pandispan cu caise
Tava se unge cu unt. Cuptorul se incalzeste la 180 C (tare) Galbenusurile se amesteca putin cu uleiul Albusurile se mixeaza spuma. se adauga zaharul putin cate putin, continuand mixarea pana ce rezulta o spuma tare. in aceasta spuma se adauga amestecul de galbenusuri. cu o spatula,...
Quiche cu dovlecei si gorgonzola
Mai intai se face coaja de tarta. Untul se taie in bucatele mici si se pune peste faina. Se amesteca cu varfurile degetelor (ca sa nu se topeasca untul) pana ce toate bucatelele de unt sunt acoperite de faina. Se adauga 3 linguri de apa rece si se amesteca putin pana ce se formeaza coca....
Tarta cu crema de vanilie si capsuni
Coaja de tarta: Amesteca untul cu faina, apoi adauga apa si amesteca putin pana ce se incorporeaza si se formeaza coca. Acopera coca cu folie de plastic si pune-o in frigider pentru o ora. Taie pastaia de vanilie pe lung. Razuieste semintele. Pastreaza si pastaia. Crema: dizolva...
Dulceata de capsuni reteta cu pastai de vanilie (fara conservant)
Dulceata de capsuni reteta In cratita pune in straturi zahar si capsune. Lasa asa cateva ore. Amesteca usor cu o lingura de lemn foarte curata, ca sa intre zaharul printre capsuni. Taie pastaia de vanilie pe verticala, razuieste semintele si pune-le peste capsuni. Adauga si restul de...
Tarta vegana cu rubarba si capsuni
Curata tulpinile de rubarba de frunze si taie-le bucati mici. Pastreaza partile subtiri si mai rosii ca sa ornezi tarta cu ele. Pune rubarba in cratita de dulceata, amestec-o cu 200 g zahar si las-o la foc mic pana ce se inmoaie si se transforma in gem. Gusta gemul si potriveste de...
Tocanita de vita cu praz, aromatizata cu salvie si rozmarin
Intr-o cratita se incalzeste uleiul. Carnea stersa bine de umezeala se aureste in ulei pe toate partile. Se adauga ceapa si se amesteca bine. Se lasa putin sa se aureasca si aceasta. Se adauga prazul taiat rondele, se pune putina sare si se acopera cratita. Se lasa 10 minute sa fiarba la...
Tort cu blat de negresa si crema de portocale rosii
Topeste untul si ciocolata la baia de aburi. Ai grija sa nu intre apa in crema. Amesteca bine cu un tel in forma de para, pana ce se omogenizeaza si nu mai ramane nici o bucata de ciocolata netopita. Pune crema la racit pana cand atinge temperatura degetului. In timpul asta incalzeste cuptorul...
Anghinare cu sos de iaurt si usturoi
Mai intai se pregateste anghinarea. Pentru aceasta i se taie coada (daca are), apoi petalele mai mici chiar de langa coada (cam 3 randuri de petale), apoi 2-3 cm din varf. Se spala bine sub jet de apa Anghinarea se pune in apa cat sa le acopere, impreuna cu o felie de lamaie, 2...
Cupcakes cu fructe de padure si frosting de mascarpone
Amesteca bine faina cu praful de copt Amesteca sucul de fructe cu laptele Incalzeste cuptorul la 180 C Mixeaza untul cu zaharul cateva minunte, pana se formeaza o crema. Adauga ouale pe rand, amestecand putin dupa fiecare. Pune 1/2 din amestecul de faina si amesteca...
Supa de morcovi cu ghimbir, chili si lapte de cocos
Taie morcovii bucati mari si ghimbirul in felii. Pune intr-o oala mare 6l de apa si legumele (morcovi, pastarnac, ceapa, telina, usturoi, cartof, ghimbir). Lasa la fiert pana ce legumele sunt moi. Scoate pastarnacul, cepele si telina. Cu un blender vertical paseaza foarte bine restul de...
Prajitura Brates
Blatul: Incalzeste cuptorul la 180 C. Pe fundul tavii pune foaie de copt. Unge peretii formei cu putin unt. Bate albusurile bine, pana ce devin tari. Adauga zaharul si lamaia si bate bine din nou pana ce zaharul s-a topit si albusul e tare si are o textura cremoasa. Mie mi-au trebuit cam 7...
Supa crema de linte rosie, cu afumatura
Curata legumele (morcovi, ceapa intreaga, telina, patrunjelul) si pune-le intregi in 5- 6 l de apa. Fierbe-le acoperite pana ce sunt moi. Pune lintea intr-o strecuratoare si spal-o bine. Adaug-o in supa si fierbe-o pana se inmoaie. Lintea rosie fierbe foarte repede, asa ca ai grija de ea...
Pui in sos de mascarpone si mustar
Fierbe pastele conform instructiunilor. Incalzeste uleiul si gateste carnea cateva minute pe fiecare parte, pana se aureste. Scoate carnea pe o farfurie. Pune untul in tigaie si cand se topeste adauga ceapa si las-o pana se inmoaie. Adauga usturoiul si lasa-l 1 minut. Adauga vinul...
Salata de avocado si rosii
Se taie avocado asa cum am aratat aici . Se taie cubulete si se pune intr-un castron. Se taie rosiile felii, apoi cubulete. Se amesteca cu avocado, ceapa, patrunjelul si zeama de lamaie. Sareaza dupa gust. Asta e tot. Nu-i asa ca-i tare simplu?
Cupcakes cu migdale si frosting din mascarpone
Aureste putin migdalele in cuptor. Dupa ce s-au racit bine macina-le nu foarte mic. Bate bine albusurile cu un praf de sare, Intr-un castron mare mixeaza untul cu zaharul 2-3 minute, pana devin ca o crema. Adauga galbenusurile si esenta de vanilie. Amesteca. Intr-un castron amesteca...
Supa de naut cu usturoi si lamaie
Pune nautul in apa peste noapte, ca sa se hidateze. A doua zi spala-l si scurge-l bine. Incalzeste uleiul si caleste in el, usor, ceapa. Adauga si usturoiul si aureste-l putin. Ai grija sa nu le arzi! Adauga nautul si supa de pui. Poti sa adaugi si niste apa, astfel incat lichidul sa fie...
Focaccia cu lavanda
Amesteca 400 g faina cu drojdia uscata, pune mierea, 3 linguri de ulei si apa. Amesteca cu o lingura, apoi cu mana. Daca obtii o coca mult prea moale ca sa fie framantata, mai adauga cate putina faina pana cand coaca e moale, dar se poate framanta. Adauga sarea si framanta 5 minute pana ce...
Millefeuille cu vinete, mozzarella si prosciutto
Taie vinetele in felii subtiri si presara-le cu putina sare. Lasa-le 2-3 ore, apoi clateste-le si scurge-le bine. Taie prosciutto in bucati mai mici si rupe mozzarella in bucatele. Daca folosesti mozzarella adevarata, n-ar trebui sa poti s-o tai cu cutitul pt ca e moale si se desface in fasii....
Inghetata cu mascarpone si fructe de padure
Inainte cu 30 de minute de a incepe sa faci inghetata, daca nu folosesti masina de inghetata, da congelatorul la maxim. Cu cat se ingheata mai repede, cu atat inghetata are ace mai mici si mai putine. Mai intai se face un sirop de zahar. Se pun deoparte 3 linguri de zahar, apoi restul se...
Supa crema din broccoli
Incalzeste untul si soteaza ceapa in el. Adauga telina si soteaz-o si pe ea. Taie broccoli in buchetele si bucati mici. Toarna deasupra supa clara sau apa si fierbe la foc mic cam 15 minute, pana ce broccoli se inmoaie. Ia supa de pe foc si paseaz-o bine cu blenderul vertical....
Jambalaya de pui
Pentru condimentul cajun se rasnesc toate mirodeniile pana devin ca o pulbere. Daca nu aveti piper cayenne, puteti folosi chilli. Incalzeste uleiul si pune bucatile de pui. Lasa-le pana se auresc putin pe toate partile.Scoate-le din ulei. Adauga ceapa, prazul, telina, ardeiul si...
Biscuiti fragezi cu cocos, ciocolata si migdale
Incalzeste cuptorul la 180 C. Pune hartie de copt in doua tavi mari de aragaz. Pe una din tavi intinde fulgii de cocos si pune-i in cuptor cateva minute, ca sa se aureasca. Ai mare grija pentru ca se ard foarte usor! Amesteca faina cernuta cu praful de copt, fulgii de cocos si migdalele...
Inghetata cu iaurt, portocale si ciocolata
Amesteca gelatina cu apa si las-o sa se hidrateze. Amesteca laptele cu zaharul si incalzeste-l pe foc pana ce zaharul s-a topit. Ia de pe foc si amesteca inauntru gelatina, pana ce se omogenizeaza bine. Adauga sucul de portocala si amesteca bine. Lasa la frigider sa se raceasca 20- 30 minute....
Rulada cu fructe de padure
Incalzeste cuptorul la 180 C. Pune foaie de copt in tava. Amesteca faina si praful de copt. Bate albusurile bine cu un praf de sare, pana ce devin tari. Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc si cresc in volum. Adauga pe rand, lingura cu lingura, uleiul, apa clocotita si...
Curry de pui cu cartofi
Incalzeste bine uleiul intr-o tigaie mare. Pune coriandrul si chimionul si prajeste-le 1-2 minute. Adauga ghimbirul si usturoiul si prajeste-le putin, fara sa se arda. Adauga ceapa si aureste-o si pe ea putin. Adauga carnea si turmericul si amesteca bine. Adauga sucul de rosii, pune capacul...
Supa de pui cu hrisca
Acopera carnea cu 7 l de apa si pune-o la fiert. Cand incepe sa fiarba da focul mic si scoate cu grija toata spuma formata. Infige cuisoarele in ceapa si pune in oala morcovii, radacina de patrunjel, telina, ceapa si foaia de dafin. Fierbe supa la foc foarte mic, acoperita, pentru 2...
Biscuiti moi cu cacao si alune
Incalzeste cuptorul la 180 C si pune hartie de copt pe 3 tavi mari. Amesteca 250 g faina cu cacao si praful de copt. Cerne-le impreuna. Cu mixerul bate untul cu zaharul, pana se alifiaza putin. Adauga mierea si amesteca. Pune ouale pe rand, amestecand dupa fiecare. Amesteca inauntru...
Ravioli de casa
Framanta faina cu ouale si cu praful de sare pana ce rezulta o coca. Inveleste-o in folie de plastic si las-o sa se odihneasca 1/2 de ora. In timpul acesta pregateste umplutura. Caleste carnea in ulei cateva minute, pana ce prinde putina culoare. Amestec-o cu verdeturile italienesti si...
Tort de portocale si ciocolata
Cu o zi inainte se face curdul de portocale. Pentru asta amesteca 2 linguri de suc portocale cu gelatina si lasa deoparte. Intr-o craticioara amesteca restul de suc de portocale, galbenusurile, zaharul, si coaja de portocala. Adauga untul si, pe foc foarte mic, amesteca incontinuu pana ce...
Supa crema de ciuperci
Intr-o oala pune la fiert ciupercile, cartofii, prazul si ceapa, pana ce au fiert. Dupa ce au fiert, apa de supa nu trebuie sa depaseasca cu mai mult de 4 cm nivelul legumelor, pentru ca supa iese prea subtire. Pune cateii de usturoi si cu un blender paseaza bine supa pana ce devine fina....