Supa crema de linte rosie, cu afumatura

de Brindusa in Supe, 22 Mar 2012 | 7518 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g linte rosie
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa intreaga
  • 1 ceapa rosie tocata marunt
  • 1 bucatica telina
  • 1 radacina patrunjel/pastarnac
  • 3 linguri ulei de porumb
  • 200 g piept de porc afumat, taiat cubulete
  • sare, piper dupa gust
  • frunze de patrunjel, pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de linte rosie, cu afumatura:

Curata legumele (morcovi, ceapa intreaga, telina, patrunjelul) si pune-le intregi in 5- 6 l de apa. Fierbe-le acoperite pana ce sunt moi. 

Pune lintea intr-o strecuratoare si spal-o bine. Adaug-o in supa si fierbe-o pana se inmoaie. Lintea rosie fierbe foarte repede, asa ca ai grija de ea :)

In timpul acesta incalzeste uleiul si prajeste in el cubuletele de piept afumat. Cand e gata adauga si ceapa tocata si las-o pana ce s-a inmuiat bine. 

Scoate legumele intregi din supa si paseaza restul cu un blender vertical. Adauga amestecul de sunca si ceapa, amesteca bine si da un clocot. Sareaza si pipereaza dupa gust. 

Serveste supa cu crutoane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de linte rosie, cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]