Topim untul,adaugam galbenusurile ,sarea si amestecam bine.Adaugam faina ,laptele si amestecam bine sa nu ramana cocoloase.Adaugam praful de copt stins,romul,vanilia si lasam aluatul la rece 3-4 ore.
Batem albusurile spuma cu zaharul pudra si adaugam peste compozitie.
Ies niste clatite...
Mixam untul cu zaharul pudra ,ouale ,amoniacul si 50 g faina.Lasam sa se odihneasca 1 ora.
Adaugam nucile si faina pentru un aluat nu foarte tare.
Intindeti cu sucitorul o foaie potrivit de subtire(0.5 cm) si taiati cu formele dorite fursecurile.
Dati la cuptor pana se auresc...
Mixam margarina cu ouale,zaharul ,laptele,vanilia,amoniacul si 4 linguri de faina.Lasam aluatul sa se odihneasca timp de 1 ora.
Adaugam si restul de faina si facem o coca potrivita(sa nu fie f tare)
Coacem 4 foi pe fundul tavii timp de 7-8 min fiecare.(Depinde de cuptor)Trebuie doar sa se...
Topim untul cu ciocolata ,cacaua si zaharul.Adaugam laptele/iaurtul si amestecam bine,apoi faina cernuta cu praful de copt ,ouale si scortisoara.
Dam la cuptor pentru 25 de min(sau mai mult) depinde de cuptor.(faceti testul scobitorii)
Le lasam sa se racoreasca ,punem pe fiecare glazura de...
Pentru blat mixam albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul.Adaugam treptat galbenusurile ,uleiul si faina amestecata cu praful de copt si cacaua cernute.
Tapetam o tava cu folie si dam la cuptor timp de 35 de min(testul scobitorii)
Pentru crema de prune:
Am batut frisca (nu...
Batem albusurile spuma cu un praf de sare si zahar pana devine o spuma tare.
Adaugam apa rece, nuca de cocos si faina cernuta.
Tapetam o tava cu folie si dam la cuptor 25 de min(testul scobitorii)
Pentru stratul de ciocolata punem toate ingredientele pe foc sau baie de aburi si amestecam...
Blatul:
batem albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul,galbenusurile,apa si uleiul si mixam bine.
Amestecam faina cu cacaua si le adaugam treptat in compozitia de oua.
Tapetam o tava cu folie si dam la cuptor pentru 25 de min(testul scobitorii)
Pana se racoreste ne...
Cum se prepara Reteta simpla de chec: Deliciu clasic perfect pentru orice ocazie
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,treptat adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa.Adaugam pe rand cate un galbenus si mixam bine dupa care adaugam...
Prima data facem blatul pentru rulada:
Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare apoi adaugam treptat cate o lingura de zahar pudra si mixam pana devine ca o bezea.
Separat amestecam galbenusurile cu vanilia si apa si le adaugam peste albusuri.
Apoi...
In primul rand punem laptele la fiert impreuna cu batonul de vanilie(daca folositi zahar vanilat sau esenta adaugati la sfarsit)
Intre timp mixam bine galbenusurile cu zaharul,apoi adaugam faina si laptele fiert in fir subtire.Dam iar pe foc mic si amestecam continuu sa nu se lipeasca pana se...
Prima data se prepara crema de vanilie deoarece necesita timp pentru racire.
Punem laptele la fiert impreuna cu vanilia si un praf de sare. Intre timp frecam galbenusurile cu zaharul si faina. Turnam in fir subtire laptele fierbinte peste galbenusuri si punem pe foc pana se ingroasa. Cand...
Blat:
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul, galbenusurile, untul topit, coniacul, vanilia si faina amestecata cu praful de copt si cacaua.
Crema:
Se amesteca branza cu coaja de lamaie,mierea ,vanilia si frisca batuta . Se hidrateaza gelatina in 50...
Se topeste ciocolata cu 200 ml frisca lichida si se lasa la racit.
Se paseaza fructele de padure cu zaharul pudra si vanilia.
Se bate frisca ,se adauga ciocolata si amestecul din fructe de padure.
Asamblare:
Un rand de bucatele de pandispan, mousse, pandispan, fructe de padure,...
Blat:
Se bat albusurile spuma un praf de sare apoi se adauga treptat zaharul, galbenusurile, uleiul si faina amestecata cu cacaua si praful de copt cernute.
Crema:
Se topeste ciocolata cu frisca si se lasa la rece pana se intareste apoi se adauga alunele.
Sirop :
Se...
Se bate untul bine cu jumatate din zahar si galbenusurile. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si cealalta jumatate din zahar si se adauga compozitiei de galbenusuri apoi se adauga faina,cacaua si praful de copt cernute.
Pt bilute: se amesteca toate ingredientele si formeaza bilute de...
Punem apa la fiert cu sarea. Cand incepe sa fiarba adaugam untul si vanilia si amestecam pana se topeste. Mai lasam sa dea un clocot iar apoi adaugam faina si amestecam pana se omogenizeaza. Cand compozitia este calduta se adauga ouale, rand pe rand. Formati eclere potrivit de mari cu ajutorul...
Blatul alb:
Se topeste untul ,cand s-a racit se amesteca cu mierea ,vanilia,zaharul si ouale apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt.
Umplutura de visine:
Se pun visinele cu zaharul pe foc si se lasa sa dea in clocot apoi se adauga faina amestecata cu putina zeama de...
Blaturi
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare apoi se adauga treptat zaharul,uleiul nucile si faina. (Se coc 3 blaturi)
Crema de vanilie
Se pune laptele la fiert, se amesteca galbenusurile cu zaharul si faina apoi se toarna treptat din laptele fiert si se pune pe foc pana se...
Clatite cu ciocolata si banana
Topim untul,adaugam galbenusurile ,sarea si amestecam bine.Adaugam faina ,laptele si amestecam bine sa nu ramana cocoloase.Adaugam praful de copt stins,romul,vanilia si lasam aluatul la rece 3-4 ore. Batem albusurile spuma cu zaharul pudra si adaugam peste compozitie. Ies niste clatite...
Fursecuri cu nuci si ciocolata
Mixam untul cu zaharul pudra ,ouale ,amoniacul si 50 g faina.Lasam sa se odihneasca 1 ora. Adaugam nucile si faina pentru un aluat nu foarte tare. Intindeti cu sucitorul o foaie potrivit de subtire(0.5 cm) si taiati cu formele dorite fursecurile. Dati la cuptor pana se auresc...
Foite cu crema caramel
Mixam margarina cu ouale,zaharul ,laptele,vanilia,amoniacul si 4 linguri de faina.Lasam aluatul sa se odihneasca timp de 1 ora. Adaugam si restul de faina si facem o coca potrivita(sa nu fie f tare) Coacem 4 foi pe fundul tavii timp de 7-8 min fiecare.(Depinde de cuptor)Trebuie doar sa se...
Muffins de ciocolata
Topim untul cu ciocolata ,cacaua si zaharul.Adaugam laptele/iaurtul si amestecam bine,apoi faina cernuta cu praful de copt ,ouale si scortisoara. Dam la cuptor pentru 25 de min(sau mai mult) depinde de cuptor.(faceti testul scobitorii) Le lasam sa se racoreasca ,punem pe fiecare glazura de...
Prajitura cu mousse de prune,branza de vaci si frisca
Pentru blat mixam albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul.Adaugam treptat galbenusurile ,uleiul si faina amestecata cu praful de copt si cacaua cernute. Tapetam o tava cu folie si dam la cuptor timp de 35 de min(testul scobitorii) Pentru crema de prune: Am batut frisca (nu...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Batem albusurile spuma cu un praf de sare si zahar pana devine o spuma tare. Adaugam apa rece, nuca de cocos si faina cernuta. Tapetam o tava cu folie si dam la cuptor 25 de min(testul scobitorii) Pentru stratul de ciocolata punem toate ingredientele pe foc sau baie de aburi si amestecam...
Krem a la Krem
Blatul: batem albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul,galbenusurile,apa si uleiul si mixam bine. Amestecam faina cu cacaua si le adaugam treptat in compozitia de oua. Tapetam o tava cu folie si dam la cuptor pentru 25 de min(testul scobitorii) Pana se racoreste ne...
Reteta simpla de chec: Deliciu clasic perfect pentru orice ocazie
Cum se prepara Reteta simpla de chec: Deliciu clasic perfect pentru orice ocazie Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,treptat adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa.Adaugam pe rand cate un galbenus si mixam bine dupa care adaugam...
Tort de sarbatoare
Prima data facem blatul pentru rulada: Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare apoi adaugam treptat cate o lingura de zahar pudra si mixam pana devine ca o bezea. Separat amestecam galbenusurile cu vanilia si apa si le adaugam peste albusuri. Apoi...
Cremsnit
In primul rand punem laptele la fiert impreuna cu batonul de vanilie(daca folositi zahar vanilat sau esenta adaugati la sfarsit) Intre timp mixam bine galbenusurile cu zaharul,apoi adaugam faina si laptele fiert in fir subtire.Dam iar pe foc mic si amestecam continuu sa nu se lipeasca pana se...
Desert tort de biscuiti
Prima data se prepara crema de vanilie deoarece necesita timp pentru racire. Punem laptele la fiert impreuna cu vanilia si un praf de sare. Intre timp frecam galbenusurile cu zaharul si faina. Turnam in fir subtire laptele fierbinte peste galbenusuri si punem pe foc pana se ingroasa. Cand...
Prajitura cu branza de vaci si visine
Blat: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul, galbenusurile, untul topit, coniacul, vanilia si faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Crema: Se amesteca branza cu coaja de lamaie,mierea ,vanilia si frisca batuta . Se hidrateaza gelatina in 50...
Mousse de fructe de padure si ciocolata alba
Se topeste ciocolata cu 200 ml frisca lichida si se lasa la racit. Se paseaza fructele de padure cu zaharul pudra si vanilia. Se bate frisca ,se adauga ciocolata si amestecul din fructe de padure. Asamblare: Un rand de bucatele de pandispan, mousse, pandispan, fructe de padure,...
Prajitura ciocolatoasa cu fructe de padure
Blat: Se bat albusurile spuma un praf de sare apoi se adauga treptat zaharul, galbenusurile, uleiul si faina amestecata cu cacaua si praful de copt cernute. Crema: Se topeste ciocolata cu frisca si se lasa la rece pana se intareste apoi se adauga alunele. Sirop : Se...
Negresa cu bilute de branza si cocos
Se bate untul bine cu jumatate din zahar si galbenusurile. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si cealalta jumatate din zahar si se adauga compozitiei de galbenusuri apoi se adauga faina,cacaua si praful de copt cernute. Pt bilute: se amesteca toate ingredientele si formeaza bilute de...
Eclere cu crema de vanilie
Punem apa la fiert cu sarea. Cand incepe sa fiarba adaugam untul si vanilia si amestecam pana se topeste. Mai lasam sa dea un clocot iar apoi adaugam faina si amestecam pana se omogenizeaza. Cand compozitia este calduta se adauga ouale, rand pe rand. Formati eclere potrivit de mari cu ajutorul...
Tort "Foret Noire"
Blatul alb: Se topeste untul ,cand s-a racit se amesteca cu mierea ,vanilia,zaharul si ouale apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt. Umplutura de visine: Se pun visinele cu zaharul pe foc si se lasa sa dea in clocot apoi se adauga faina amestecata cu putina zeama de...
Tort de nuci si ciocolata
Blaturi Se bat albusurile spuma cu un praf de sare apoi se adauga treptat zaharul,uleiul nucile si faina. (Se coc 3 blaturi) Crema de vanilie Se pune laptele la fiert, se amesteca galbenusurile cu zaharul si faina apoi se toarna treptat din laptele fiert si se pune pe foc pana se...