Crema : punem pe baie de aburi frisca, ciocolata si cacaua si amestecam pana se topeste complet. Dam la rece pentru minim 6 ore (eu am lasat-o peste noapte).
Blat : mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pana se topeste zaharul. Adaugam treptat cate un ou si mixam pana isi...
Tiramisu reţetă originală, cu frisca
Mixati crema mascaropone pana devine spumoasa,adaugati treptat cate un galbenus,albusurile spuma cu zaharul pudra si frisca batuta bine.
Inmuiati piscoturile in cafeaua amestecata cu coniac/amaretto.(mie imi place f insiropat)
Puneti un strat de...
Pentru blat am mixat 3 albusuri spuma cu un praf de sare si 3 linguri de zahar.Separat mixam galbenusurile cu 2 oua intregi,uleiul si restul de zahar timp de 10 min.Am incorporat albusurile spuma si faina amestecata cu amidonul,cacaua si praful de copt cernute.
Tapetam o tava de tort(26...
Blat : mixam albusurile bine cu un praf de sare, adaugam treptat cate o lingurita de zahar, galbenusurile, apa rece, uleiul si faina amestecata cu praful de copt cernute.
Tapetam o tava 35/25 cm cu hartie de copt, turnam compozitia si bagam la cuptor pentru 25 de min (faceti testul...
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si batem pana devine o bezea tare si lucioasa. Adaugam pe rand cate un galbenus, uleiul si esenta de vanilie.
Impartim compozitia in 2 parti egale. In prima adaugam 125 g faina amestecata cu 1/2 din praf de copt, in a 2...
Pentru aluat am pus apa la fiert cu vanilia,cand a dat un clocot am adaugat untul si sarea si am asteptat sa fiarba iar.Am luat de pe foc,am adaugat faina si am amestecat pana nu s-a mai lipit de peretii oalei.
Am lasat sa se racoreasca putin dupa care am adaugat treptat cate un ou si am...
Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam treptat cate o lingura de zahar,zaharul vanilat,galbenusurile,uleiul,mierea,laptele si cacaua amestecata cu grisul,faina si praful de copt cernute.
Tapetam o tava 26 cm diametru cu folie/hartie de copt si coacem 2 blaturi timp de 15-20...
Pentru blat am mixam albusurile cu un praf de sare, am adaugat treptat zaharul, galbenusurile, uleiul, esenta si faina amestecata cu praful de copt cernute. Am tapetat o tava de 26 cm cu folie/hartie de copt si am copt 3 blaturi timp de 20 de minute fiecare (testul scobitorii)
Pentru crema...
Pentru blat am mixat albusurile spuma cu un praf de sare,am adaugat treptat zaharul,galbenusurile,uleiul si cacaua amestecata cu faina si praful de copt cernute.
Am tapetat o tava 35/25 cm cu folie si am dat la cuptor 25 de min(testul scobitorii)
Pentru creme am frecat galbenusurile cu...
Prima data topim ciocolata pe baie de aburi impreuna cu frisca si o punem la rece.
Pentru blaturile de amandine mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul,galbenusurile,uleiul,apa si cacaua amestecata cu faina si praful de copt cernute.
Impartim compozitia in doua si...
Pentru blat mixam albusurile bine cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul+zaharul vanilat,uleiul,apa ,nucile si faina amestecata cu praful de copt cernute.Impartim compozitia in 3 parti egale si coacem 3 blaturi intr-o tava tapetata cu folie/hartie de copt(35/25 cm) timp de 15-20 de min...
Pentru blat separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,apoi adaugam treptat zaharul+zaharul vanilat ,galbenusurile,apa,uleiul si faina amestecata cu cacaua si praful de copt cernute in prealabil.
Tapetam o tava(26 cm) cu folie si dam blatul la cuptor...
Am mixat untul (la temperatura camerei) cu untura si zaharul pudra. Am adaugat treptat ouale, zaharul vanilat, coaja de lamaie, coaja de portocala, amoniacul si praful de copt.
Impartim compozitia in 2 parti egale. In prima punem 3-4 linguri de faina iar in a 2-a punem scortisoara, cacaua si 2...
Separam albusurile de galbenusuri.Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc,adaugam smantana,albusurile batute spuma,coaja de lamaie,vanilia si faina amestecata cu praful de copt.
Punem jumatate din compozitie in tava tapetata cu folie si dam la cuptor pana se intareste putin.Intre timp...
Pentru foi mixam margarina/untul cu zaharul, adaugam ouale, laptele, amoniacul si 2-3 linguri de faina. Lasam aluatul la odihnit 30 de minute.
Adaugam si restul de faina si framantam un aluat usor de modelat(nu foarte tare)
Intindem foi subtiri si le coacem pe dosul tavii timp de 7-8...
Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam treptat cate o lingura de zahar, galbenusurile, uleiul si faina amestecata cu praful de copt cernute. Tapetam o tava cu folie(35/25 cm) si dam la cuptor pentru 30 de min(testul scobitorii). Il lasam la racit si il taiem in 2 .
Pentru...
Prima data pregatim blatul de baza.Mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam treptat cate o lingura de zahar pudra,galbenusurile ,apa,uleiul si cacaua amestecata cu faina.
Tapetam o tava de de 35/25 cm cu folie si dam la cuptor pentru 20 de min(testul scobitorii)
Pentru crema de cafea...
Pentru blat separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam bine cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul treptat, galbenusurile, apa si uleiul. Amestecam faina cu cacaoa si le cernem peste albusuri amestecand usor de sus in jos. Impartim compozitia in 3 si coacem 3 blaturi intr-o forma...
Pentru betisoare se mixeaza untul spuma cu zaharul, se adauga oul, laptele, amoniacul si 2 linguri de faina. Se lasa sa se odihneasca timp de 20 de minute. Se incorporeaza faina cat cuprinde pentru un aluat usor de modelat si se formeaza 12 betisoare lungi cat tava .
Pentru crema se pune...
Se amesteca faina cu drojdia, sarea, zaharul,zaharul vanilat apoi se adauga apa calduta, margarina topita si se framanta bine aluatul pana nu se mai lipeste de maini(10 min) Lasam la dospit 30-35 de min la loc caldut.
Pentru umplutura calim merele impreuna cu zaharul timp de 10 minute. Cand...
Amestecam drojdia cu putina faina si zaharul. Adaugam treptat untura/uleiul si apa. Omogenizam bine ,adaugam faina si framantam pana are o consistenta nelipicioasa. Lasam la dospit aluatul pentru 30 de minute la loc caldut acoperit cu un prosop.
Intindem o foaie si taiem patratele egale....
Preparare Reteta delicioasa de prajitura cu branza de vaci si cacao
Blat: se bat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul pana devine o bezea lucioasa. Apoi se adauga treptat cate un galbenus, uleiul, laptele, zaharul vanilat, coaja de portocala si cacaua amestecata cu...
Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare, zaharul si vanilia. Adaugam treptat fulgii de cocos ,untul topit si faina cernuta. Dam la cuptor pentru 20 de min.(Testul scobitorii)
Pentru crema punem laptele la fiert, mixam galbenusurile cu un praf de sare, zaharul si faina, adaugam...
Pentru blat mixam galbenusurile cu jumatate din zahar si vanilia. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si cealalta jumatate din zahar si le incorporam galbenusurilor. Mai adaugam uleiul si faina cu praful de copt cernute. Oprim 1/3 din compozitie si adaugam cacaua. Tapetam o tava rotunda cu...
Am facut o maia din drojdie ,zahar ,1 lingura de faina si 100 ml apa minerela. Am lasat-o la dospit 15 minute.
Intre timp am cernut faina peste care am adaugat galbenusurile, coaja de lamaie si portocala, zaharul vanilat, sarea, laptele caldut, unt topit si racit, restul de apa minerala si...
Batem albusurile cu un praf de sare ,zaharul si zaharul vanilat ,adaugam pe rand galbenusurile,coaja de lamaie,mierea ,uleiul si faina amestecata cu cacaua si praful de copt cernute.
Dam la cuptor pentru 35 de min(testul scobitorii).Cand este rece il taiem in doua.
Pentru crema hidratam...
Pentru inceput facem o maia din :
drojdie
3-4 linguri lapte caldut(nu fierbinte)
2 lingurite zahar
2 lingurite faina
Lasam sa dospeasca 15 min.
Intr`un vas mare cernem faina,adaugam pe rand zaharul,vanilia,coaja de lamaie si portocala,1 lingurita de sare ,laptele caldut si...
Mixam untul cu galbenusurile ,vanilia ,amoniacul si zaharul pudra. Il lasam sa se odihneasca 30 de min dupa care adaugam faina si framantam bine pana nu se mai lipeste de maini.
Intindem o foaie de 0.5cm grosime si taiem cu o forma rotunda mica sau un paharel mic fursecurile.
Batem...
Pregatim budincile conform instructiunilor de pe plic si topim ciocolata cu frisca lichida.
Asamblare:
un strat budinca de vanilie
un strat de ciocolata topita
un strat de banane
un strat budinca de frisca
un strat budinca de ciocolata
un strat frisca
ciocolata rasa
Se pune gelatina la hidratat pentru 8-10 min in nessul dizolvat cu apa.
Intre timp frisca ,laptele si zaharul se incalzesc pe foc mic pana ajunge aproape de punctul de fierbere,
Cand s-a racorit putin se adauga esenta de rom si gelatina hidratata.Se amesteca bine pana se dizolva...
Desert tort de ciocolata
Crema : punem pe baie de aburi frisca, ciocolata si cacaua si amestecam pana se topeste complet. Dam la rece pentru minim 6 ore (eu am lasat-o peste noapte). Blat : mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pana se topeste zaharul. Adaugam treptat cate un ou si mixam pana isi...
Tiramisu reţetă originală, cu frisca
Tiramisu reţetă originală, cu frisca Mixati crema mascaropone pana devine spumoasa,adaugati treptat cate un galbenus,albusurile spuma cu zaharul pudra si frisca batuta bine. Inmuiati piscoturile in cafeaua amestecata cu coniac/amaretto.(mie imi place f insiropat) Puneti un strat de...
Tort de piersici si visine
Pentru blat am mixat 3 albusuri spuma cu un praf de sare si 3 linguri de zahar.Separat mixam galbenusurile cu 2 oua intregi,uleiul si restul de zahar timp de 10 min.Am incorporat albusurile spuma si faina amestecata cu amidonul,cacaua si praful de copt cernute. Tapetam o tava de tort(26...
Desert prajitura cu spuma de ness si caramel
Blat : mixam albusurile bine cu un praf de sare, adaugam treptat cate o lingurita de zahar, galbenusurile, apa rece, uleiul si faina amestecata cu praful de copt cernute. Tapetam o tava 35/25 cm cu hartie de copt, turnam compozitia si bagam la cuptor pentru 25 de min (faceti testul...
Chec pufos in 3 culori
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si batem pana devine o bezea tare si lucioasa. Adaugam pe rand cate un galbenus, uleiul si esenta de vanilie. Impartim compozitia in 2 parti egale. In prima adaugam 125 g faina amestecata cu 1/2 din praf de copt, in a 2...
Profiterol
Pentru aluat am pus apa la fiert cu vanilia,cand a dat un clocot am adaugat untul si sarea si am asteptat sa fiarba iar.Am luat de pe foc,am adaugat faina si am amestecat pana nu s-a mai lipit de peretii oalei. Am lasat sa se racoreasca putin dupa care am adaugat treptat cate un ou si am...
Tort "Kinder Pinguin"
Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam treptat cate o lingura de zahar,zaharul vanilat,galbenusurile,uleiul,mierea,laptele si cacaua amestecata cu grisul,faina si praful de copt cernute. Tapetam o tava 26 cm diametru cu folie/hartie de copt si coacem 2 blaturi timp de 15-20...
Tort cu ciocolata alba,vanilie si coniac
Pentru blat am mixam albusurile cu un praf de sare, am adaugat treptat zaharul, galbenusurile, uleiul, esenta si faina amestecata cu praful de copt cernute. Am tapetat o tava de 26 cm cu folie/hartie de copt si am copt 3 blaturi timp de 20 de minute fiecare (testul scobitorii) Pentru crema...
Curcubeu
Pentru blat am mixat albusurile spuma cu un praf de sare,am adaugat treptat zaharul,galbenusurile,uleiul si cacaua amestecata cu faina si praful de copt cernute. Am tapetat o tava 35/25 cm cu folie si am dat la cuptor 25 de min(testul scobitorii) Pentru creme am frecat galbenusurile cu...
Amandine
Prima data topim ciocolata pe baie de aburi impreuna cu frisca si o punem la rece. Pentru blaturile de amandine mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul,galbenusurile,uleiul,apa si cacaua amestecata cu faina si praful de copt cernute. Impartim compozitia in doua si...
Prajitura cu nuci si ciocolata
Pentru blat mixam albusurile bine cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul+zaharul vanilat,uleiul,apa ,nucile si faina amestecata cu praful de copt cernute.Impartim compozitia in 3 parti egale si coacem 3 blaturi intr-o tava tapetata cu folie/hartie de copt(35/25 cm) timp de 15-20 de min...
Musuroi de cartita
Pentru blat separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,apoi adaugam treptat zaharul+zaharul vanilat ,galbenusurile,apa,uleiul si faina amestecata cu cacaua si praful de copt cernute in prealabil. Tapetam o tava(26 cm) cu folie si dam blatul la cuptor...
Biscuiti aromati cu unt
Am mixat untul (la temperatura camerei) cu untura si zaharul pudra. Am adaugat treptat ouale, zaharul vanilat, coaja de lamaie, coaja de portocala, amoniacul si praful de copt. Impartim compozitia in 2 parti egale. In prima punem 3-4 linguri de faina iar in a 2-a punem scortisoara, cacaua si 2...
Prajitura rapida cu branza de vaci si stafide
Separam albusurile de galbenusuri.Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc,adaugam smantana,albusurile batute spuma,coaja de lamaie,vanilia si faina amestecata cu praful de copt. Punem jumatate din compozitie in tava tapetata cu folie si dam la cuptor pana se intareste putin.Intre timp...
Foite cu crema de lamaie
Pentru foi mixam margarina/untul cu zaharul, adaugam ouale, laptele, amoniacul si 2-3 linguri de faina. Lasam aluatul la odihnit 30 de minute. Adaugam si restul de faina si framantam un aluat usor de modelat(nu foarte tare) Intindem foi subtiri si le coacem pe dosul tavii timp de 7-8...
Prajitura cu mousse de visine
Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam treptat cate o lingura de zahar, galbenusurile, uleiul si faina amestecata cu praful de copt cernute. Tapetam o tava cu folie(35/25 cm) si dam la cuptor pentru 30 de min(testul scobitorii). Il lasam la racit si il taiem in 2 . Pentru...
Tort de biscuiti cu cafea
Prima data pregatim blatul de baza.Mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam treptat cate o lingura de zahar pudra,galbenusurile ,apa,uleiul si cacaua amestecata cu faina. Tapetam o tava de de 35/25 cm cu folie si dam la cuptor pentru 20 de min(testul scobitorii) Pentru crema de cafea...
Tort de caramel si ciocolata
Pentru blat separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam bine cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul treptat, galbenusurile, apa si uleiul. Amestecam faina cu cacaoa si le cernem peste albusuri amestecand usor de sus in jos. Impartim compozitia in 3 si coacem 3 blaturi intr-o forma...
Cabanuta
Pentru betisoare se mixeaza untul spuma cu zaharul, se adauga oul, laptele, amoniacul si 2 linguri de faina. Se lasa sa se odihneasca timp de 20 de minute. Se incorporeaza faina cat cuprinde pentru un aluat usor de modelat si se formeaza 12 betisoare lungi cat tava . Pentru crema se pune...
Placinta cu mere (Post)
Se amesteca faina cu drojdia, sarea, zaharul,zaharul vanilat apoi se adauga apa calduta, margarina topita si se framanta bine aluatul pana nu se mai lipeste de maini(10 min) Lasam la dospit 30-35 de min la loc caldut. Pentru umplutura calim merele impreuna cu zaharul timp de 10 minute. Cand...
Cornulete fragede cu nuca (Post)
Amestecam drojdia cu putina faina si zaharul. Adaugam treptat untura/uleiul si apa. Omogenizam bine ,adaugam faina si framantam pana are o consistenta nelipicioasa. Lasam la dospit aluatul pentru 30 de minute la loc caldut acoperit cu un prosop. Intindem o foaie si taiem patratele egale....
Reteta delicioasa de prajitura cu branza de vaci si cacao
Preparare Reteta delicioasa de prajitura cu branza de vaci si cacao Blat: se bat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul pana devine o bezea lucioasa. Apoi se adauga treptat cate un galbenus, uleiul, laptele, zaharul vanilat, coaja de portocala si cacaua amestecata cu...
Prajitura alba cu nuca de cocos
Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare, zaharul si vanilia. Adaugam treptat fulgii de cocos ,untul topit si faina cernuta. Dam la cuptor pentru 20 de min.(Testul scobitorii) Pentru crema punem laptele la fiert, mixam galbenusurile cu un praf de sare, zaharul si faina, adaugam...
Tort "Krem a la Krem"
Pentru blat mixam galbenusurile cu jumatate din zahar si vanilia. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si cealalta jumatate din zahar si le incorporam galbenusurilor. Mai adaugam uleiul si faina cu praful de copt cernute. Oprim 1/3 din compozitie si adaugam cacaua. Tapetam o tava rotunda cu...
Gogosi
Am facut o maia din drojdie ,zahar ,1 lingura de faina si 100 ml apa minerela. Am lasat-o la dospit 15 minute. Intre timp am cernut faina peste care am adaugat galbenusurile, coaja de lamaie si portocala, zaharul vanilat, sarea, laptele caldut, unt topit si racit, restul de apa minerala si...
Kinder "Milch Schnitte"
Batem albusurile cu un praf de sare ,zaharul si zaharul vanilat ,adaugam pe rand galbenusurile,coaja de lamaie,mierea ,uleiul si faina amestecata cu cacaua si praful de copt cernute. Dam la cuptor pentru 35 de min(testul scobitorii).Cand este rece il taiem in doua. Pentru crema hidratam...
Cozonac cu nuca
Pentru inceput facem o maia din : drojdie 3-4 linguri lapte caldut(nu fierbinte) 2 lingurite zahar 2 lingurite faina Lasam sa dospeasca 15 min. Intr`un vas mare cernem faina,adaugam pe rand zaharul,vanilia,coaja de lamaie si portocala,1 lingurita de sare ,laptele caldut si...
Non plus ultra
Mixam untul cu galbenusurile ,vanilia ,amoniacul si zaharul pudra. Il lasam sa se odihneasca 30 de min dupa care adaugam faina si framantam bine pana nu se mai lipeste de maini. Intindem o foaie de 0.5cm grosime si taiem cu o forma rotunda mica sau un paharel mic fursecurile. Batem...
Pudding in straturi
Pregatim budincile conform instructiunilor de pe plic si topim ciocolata cu frisca lichida. Asamblare: un strat budinca de vanilie un strat de ciocolata topita un strat de banane un strat budinca de frisca un strat budinca de ciocolata un strat frisca ciocolata rasa
Panna cotta cu ness
Se pune gelatina la hidratat pentru 8-10 min in nessul dizolvat cu apa. Intre timp frisca ,laptele si zaharul se incalzesc pe foc mic pana ajunge aproape de punctul de fierbere, Cand s-a racorit putin se adauga esenta de rom si gelatina hidratata.Se amesteca bine pana se dizolva...