Doinavar

1

Bucataras
incepator

Timisoara

Bucataras din 05.02.2013

RETETE107
PRIETENI78
Retete / Mancaruri cu carne

Friptura de pui la Philips Multicooker

In Pui la 18 Noi 2013

Am taiat usturoiul feliute subtiri si l-am adaugat peste ulei in vasul de gatit. Am pus puiul la prajit. Din MENU am setat programul FRY , din COOKING TIME am selectat 10 minute . Am apasat START si am prajit puiul, cu capacul deschis, cate 5 minute pe fiecare parte. L-am intors din...

Tocanita de manzat la Philips Multicooker

In Vita la 18 Noi 2013

Curatati ceapa si taiati-o pestisori, impreuna cu bucata de praz. Morcovul curatat taiati-l feliute subtiri, ardeiul gras fasiute, iar patrunjelul tocati-l marunt. Am pus carnea in vasul de gatit, din MENU am setat programul FRY , am selectat 10 minute din COOKING TIME si am apasat butonul...

Dovlecei si/sau ardei umpluti la Philips Multicooker

In Mancaruri cu carne la 6 Noi 2013

Dovleceii curatati i-am taiat in doua si i-am scobit, am scos cotoarele ardeilor. (Puteti sa umpleti doar dovlecei sau ardei, ce si cum aveti.) Am curatat morcovul, ceapa si prazul si le-am maruntit in blender, impreuna cu verdeata, apoi le-am pus in vasul de gatit, cu ulei, Din MENU am...

Friptura de pui cu sos picant si legume natur la Philips Multicooker (reteta 100)

In Pui la 4 Noi 2013

De la MENU setati aparatul pe FRY , apoi apasati COOKING TIME si setati 8 minute.   Puneti in vas uleiul, apasati START si prajiti carnea cate 4 minute pe fiecare parte fara sa inchideti capacul. Puneti peste carne sare, piper, cimbru, boia dulce si putina iute, cateva feliute de...

Varza dulce calita cu costita afumata la Philips Multicooker

In Porc la 4 Noi 2013

Curatati ceapa/prazul, morcovul, tocati varza, ceapa, feliati morcovul si taiati costita felii. Puneti in vasul de gatit ulei, adaugati ceapa si morcovul, setati aparatul pe FRY , apoi apasati COOKING TIME si programati 5 minute . Apasati START si caliti cu capacul deschis, apoi adaugati...

Friptura din piept de pui cu cartofi – rulouri

In Pui la 7 Mar 2013

Se taie pieptul de pui incepand din mijloc spre margini, desfasurandu-l ca o foaie mai grosuta. Procedati la fel si cu al doilea. Pe un fund de lemn uns cu cateva picaturi de ulei de masline se bat ambele bucati, nu prea tare, cam 25 x 15 cm bucata. Se intinde o folie de aluminiu intr-un...

Perisoare in sos de rosii

In Mancaruri cu carne la 5 Mar 2013

Puneti carnea intr-un bol, adaugati verdeata tocata, ketchup, pesmet, 3 linguri de faina, oul, sare, piper, condimente dupa gust si omogenizati compozitia. Eu am pus si putin usturoi. Curatati si tocati ceapa pestisori, apoi puneti-o la calit in ulei intr-o craticioara. Dupa 5-6 minute...

Pui cu bere, mere si ardei

In Pui la 5 Mar 2013

Puneti la prajit in ulei, la foc mic, intr-o cratita care poate fi data si la cuptor (sa nu fie cu manere de plastic) bucatelele de piept de pui. Dupa cateva minute, cand se albesc pe toate partile, adaugati ardeiul rosu, taiat fasiute subtiri, caliti 4-5 minute, apoi adaugati marul, curatat de...

Friptura de curcan in sos de vin cu gutui/mere

In Curcan la 28 Feb 2013

Se spala carnea si se pune intr-un lighenas, apoi se adauga ceapa curatata si taiata rondele subtiri, ienibaharul, cateii de usturoi necuratati si taiati in doua, un peperoni taiat bucati, stafidele, untdelemnul, foile de dafin, baza pentru mancaruri, ketchup, sare, piper, cimbru, oregano si...

Mancare de fasole BOB cu ciolan afumat

In Mancaruri cu carne la 27 Feb 2013

Fasolea se spala si se lasa in apa rece cu o seara inainte. Se pune ciolanul sa fiarba in 2 litri de apa rece cu putina sare, 50-60 minute, la foc mic cu capac. Spalati fasolea, alegeti-o (cand e umflata se alege mult mai usor) si puneti-o la fiert intr-o alta oala in 2 litri de apa rece....

Castraveti si rosii cu umplutura de manzat

In Vita la 21 Feb 2013

Taiati castraveciorii drept la un capat si curatati foarte subtire coaja. Scobiti miezul cu cutitul special pentru scobit pana obtineti un perete de ~3-4 mm, ca si la dovlecei. Procedati la fel si cu rosiile, la care pastrati ce s-a scobit. Taiati carnea bucati nu prea mari, curatati...

Pui in sos si galuste cu cascaval

In Pui la 20 Feb 2013

Taiati carnea de pui in bucati mai mari si puneti-o la prajit impreuna cu ceapa tocata, in ulei, la foc mic. Condimentati cu baza pentru mancaruri, iar dupa ce carnea a devenit albicioasa pe toate partile, adaugati ketchup, 100 ml apa si bulionul si lasati sa fiarba acoperit, la foc mic, 25-30...

Gulas ca la Timisoara

In Porc la 19 Feb 2013

Curatati si taiati cepele nu prea marunt, curatati si feliati morcovul, apoi puneti totul la calit in unt. Dupa 5 minute (mai amestecati intre timp sa nu se arda) adaugati carnea taiata bucati potrivite, lasati pana devine albicioasa si adaugati ardeiul tocat si usturoiul curatat si taiat feliute...

Gaina la cuptor cu vin si bere

In Pui la 19 Feb 2013

Puneti la fiert gaina intreaga in apa rece cu putina sare, cat sa o acopere cu ~5 cm, impreuna cu cepele, un morcov si patrunjelul/pastarnacul. Se lasa sa fiarba, la foc mic cu capac, ~1 ora. Luati spuma din cand in cand. Dupa ce s-a fiert, adunati cu grija grasimea de deasupra supei, pentru ca o...

Dovlecei “nuferi” cu curcan

In Curcan la 19 Feb 2013

Tocati marunt ceapa, ardeiul gras (ciupercile) si radeti morcovii (pastrati 1/2 morcov pentru decor). Caliti in 30 ml ulei legumele tocate, adaugati verdeata tocata, orez si 100 ml bulion, ketchup. Lasati pe foc 10-15 minute, pana ce orezul este fiert pe jumatate. Condimentati si adaugati totul...

Sarmale cu varza acra si dulce

In Mancaruri cu carne la 19 Feb 2013

Se curata morcovii si cepele, apoi se toaca marunt.  Eu le-am dat prin blender. (Pastrati o jumatate de morcov.) Puneti la calit in 3 linguri de ulei ceapa si morcovul tocat, adaugati dupa cateva minute ketchup si orezul spalat si scurs. Lasati sa se caleasca pana scade putin zeama si se...

Punjeni cevapi

In Mancaruri cu carne la 18 Feb 2013

Preparati carnea cu cateva ore inainte astfel: curatati pielitele, taiati carnea cubulete si macinati-o fin. Eu am tocat-o in blender, unde am adaugat ghimbirul ras, usturoiul, boiaua si frunzele de busuioc. Separat am macinat celelalte condimente pe care le-am adaugat impreuna cu sarea si...

Rulada de curcan cu oua (“cas de carne”)

In Curcan la 18 Feb 2013

Curatati usturoiul si taiati carnea de curcan bucati nu prea mari, apoi puneti totul in blender. Adaugati ketchup, 1 lingura ulei de masline si mixati 8-10 secunde. Mie nu mi-a incaput toata carnea deodata si am mixat de doua ori, depinde de blender. Rasturnati totul intr-un castron, adaugati...

Sarmalute banatene in foi de vita

In Mancaruri cu carne la 18 Feb 2013

Tocati ceapa marunt, radeti morcovul pe razatoarea mica si caliti-le in ulei la foc mic, adaugati putina apa sa nu se arda uleiul. Dupa cateva minute adaugati pasta de rosii si de ardei (sau rosiile dejite si tocate marunt si jumatate din ardeiul rosu tocat marunt), cubul concentrat de costita...

Piept de porc la tava cu inele glasate de ceapa

In Porc la 17 Feb 2013

Spalati si feliati carnea, condimentati feliile, fara sa puneti sare, apoi puneti-le la prajit in uleiul incins, 2-3 minute pe fiecare parte, pana devine albicioasa. Scoateti carnea din ulei si asezati-o intr-o tava mai inaltuta. Curatati morcovul si ardeiul gras, taiati-le bastonase, apoi...

Carbonada (mancare flamanda din carne de vita)

In Vita la 16 Feb 2013

Curatati carnea de pielite, taiati-o cubulete de 2,5-3 cm si puneti-o la calit in unt, aproximativ 5 minute, pana isi schimba culoarea si incepe sa lase zeama. Intre timp curatati cepele si taiati-le rondele, curatati morcovul si taiati-l felii. Adaugati ceapa si morcovii peste carne....

Friptura din piept de porc cu verdeturi si legume la cuptor

In Porc la 15 Feb 2013

Se cresteaza bucata de piept pe partea cu sorici, cam din 2 in doi cm, dar nu pana jos, se mai lasa cam 15 mm. In crestaturi se umple cu un amestec preparat din 2 linguri ulei de masline, sare, piper, cimbru, boia, baza pentru mancaruri, usturoi granulat, patrunjel si jumatate din ceapa si...

Friptura din piept de pui cu cascaval si garnitura de fructe – rulou

In Pui la 14 Feb 2013

Se desfasoara pieptul  de pui taindu-l dinspre mijloc spre margini si se bate pe un fund de lemn ud dandu-i o forma dreptunghiulara. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, paprika. Intindeti pe masa o bucata de folie mai mare decat pieptul de pui si ungeti-o cu o lingura de ulei de...

Pui basc cu ardei (reteta din Turul Frantei Eurosport)

In Pui la 14 Feb 2013

Puneţi într-o tigaie 4 linguri de ulei, caliti ceapa si usturoiul, apoi adaugati praful de cuisoare. Lasati-le sa se prajeasca timp de 5 minute, pana cand ceapa capata o culoare aurie. Adaugati sare, rosiile si ardeii taiati bucatele. Puneti capacul si lasati pe foc mic 20 de minute....

Tuslama

In Vita la 12 Feb 2013

Se face foarte repede, pentru ca  folosim o bucata de burta gata fiarta. Dupa ce a fiert burta pentru ciorba, scoateti o bucata mai marisoara, lasati-o sa se racoreasca putin si taiati-o bucati ceva mai mari. Curatati usturoiul si taiati jumatate din el feliute subtiri pe care le puneti la...

Pui in bere (reteta Turul Frantei Eurosport)

In Pui la 11 Feb 2013

Curatati si taiati cepele rondele, caliti-le in unt intr-o cratita cu fundul gros. Adaugati dupa cateva minute carnea condimentata, iar cand aceasta se albeste putin la suprafata, adaugati verdeata tocata si berea. Lasati sa fiarba la foc foarte mic, cu capac, o ora. Intre timp spalati si feliati...

Fricassée de caïon/Carne de porc in sos de vin (Reteta Turul Frantei Eurosport)

In Porc la 11 Feb 2013

Taiati carnea cubulete nu prea marunte, cam de 2-3 cm latura si lasati-o la marinat, in frigider, intr-un baitz preparat din 2 linguri ulei de masline, vinul alb, coniac, cimbru, tarhon, piper si cateva crengute de cimbru verde. Dupa 10-12 ore (sau a doua zi), scoateti bucatile de carne din...

Boeuf Bourguignon/Carne de vita in sos de vin (Reteta Turul Frantei Eurosport)

In Vita la 11 Feb 2013

Se taie carnea si slanina cubulete, carnea mai mare si slanina mai marunt. Se condimenteaza si se pun la calit intr-o cratita cu fundul mai gros (tuci) in unt, iar dupa cateva minute se adauga ceapa tocata si morcovii curatati si taiati cubulete. Spalati si tocati verdeturile si adaugati-le...

Sote de viţel (reteta Turul Frantei Eurosport)

In Vita la 8 Feb 2013

Tăiaţi ceapa şi usturoiul. Scoateţi seminţele ardeilor şi tocaţi mărunt. Într-o tigaie cu ulei, căliţi zece minute ceapa, usturoiul şi ardeii. Adăugaţi apoi carnea de viţel tăiată cât de mic puteţi (eu am taiat-o in fasii lungi si subtiri), împreună cu...

Muşchi de porc la cuptor (reteta Turul Frantei Eurosport )

In Porc la 7 Feb 2013

Într-un bol se pregăteşte o pastă din muştar, usturoiul curăţat şi pisat mărunt, ierburile tăiate mărunt (rozmarin, cimbru, dafin), o lingură de boia, sare şi piper. (Eu mixat in blender usturoiul, dafinul, cimbrul, rozmarinul, putin coriandru si maghiran, apoi le-am amestecat...

Afisate 1 - 30 din 32 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Marea ta dilema de azi o constituie imposibilitatea de a sterge toate petele de pe gresie. in final, o sa declari enervat/a ca petele simetrice pe care le freci sunt pe partea cealalta, fara a mai lua in considerare faptul ca majoritatea placilor au model.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]