publicat la 29.08.2015
publicat la 28.08.2015
publicat la 28.08.2015
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Tarta cu prune
Am amestecat untul cu zaharul, sarea, oul batut si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Treptat am adaugat si faina, la final am framantat putin cu mana. Am obtinut un aluat mai moale. Am presarat deasupra putina faina, l-am acoperit cu folie de plastic si l-am lasat 1 ora la rece. Intre...
Dovlecei umpluti
Curatam dovleceii, le spalam, le taiem in lung si le scobim de semintele. Le presaram cu putin sare si piper. Ceapa, ardeiul si carnea le calim in putin ulei. Luam de pe foc si amestecam cu condimentele. Dupa ce s-a racit putem sa adaugam si 1 ou. Tapetam o tava mai mare, umplem...
Strudel cu branza sarata
Ungem foile cu unt topit si punem cate 3 una peste alta. Peste fiecare punem branza pe o margine si o rulam. Vom obtine 3 rulade. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le lasam 15-20 minute la cuptorul fierbinte, la foc mediu (pana se rumenesc). Dupa ce s-au prajit eu am...
Pui crocant cu fulgi de porumb
Taiem pieptul in fasii subtiri cat degetul, dupa care le spalam bine si le lasam sa se scurga. le presaram cu putina sare si piper, dupa care le amestecam bine cu pasta de ardei. Lasam cateva ore la rece.Intre timp cele 2 oua le batem, le amestecam cu faina pana obtinem un aluat gros (mult...
Rulada aperitiv cu carne
Tapetam o tava de cozonac cu hartie de copt. Foile se ung separat cu unt, se presara cu piper si sare, se aseaza una peste alta, dupa care se pun in tava tapetata, lasand o parte mai mare afara din tava, cu care sa acoperim. Carnea se amesteca foarte bine cu ouale, adreii taiati...
Socata reteta bunicii
Socata reteta bunicii Florile se curata bine de verdeata, se pun intr-o oala mare. Lamaia feliata se amesteca cu florile, dupa care se oparesc cu apa (apa sa acopere florile). Lasam 24 ore acoperit. A doua zi se strecoara. Facem siropul din zahar (500 apa+500 zahar), turnam peste si...
Conopida pane
Desfacem conopida buchetele, le spalam bine in apa rece. Intre timp punem la fiert apa intr-o oala mare. Dupa ce a dat apa in clocot adaugam sare dupa gust si punem buchetelele la fiert pana intra furculita in ele (nu mai mult!). Le scoatem cu o sita, le presaram cu piper si lasam sa se raceasca....
Rosinenschnecke de la Corina
Fierbem budinca cu mai putin lapte decat sc rie pe punga (eu in loc de 1 l cat scria am pus doar 700 ml lapte) si cu zaharul. Acoperim cu o folie de plastic si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit amestecam cu stafidele, coaja de lamaie si vanilia si impartim pe cele 2 foi, lasand...
Prajitura tavalita Sárga mignon
Ouale cu zaharul se bat pana obtinem un aluat alb. Untul amestecam bine cu mierea si incorporam in oua. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea, si incet incorporam in aluat. Trebuie sa obtinem un aluat mai gros. ( depinde de faina, s- ar putea sa aveti nevoie de cantitate...
Conopida la cuptor
Desfacem conopida buchetele, le spalam bine in apa rece. Intre timp punem la fiert apa intr-o oala mare. Dupa ce a dat apa in clocot adaugam sare dupa gust si punem buchetelele la fiert pana intra furculita in ele (nu mai mult!). Le scoatem cu o sita, le presaram cu piper si lasam sa se raceasca....
Paine taraneasca cu cartofi
Cartofii ii curatam de coaja, tocam cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert ii zdrobim bine, sa nu ramana cocoloase. Pastram din apa in care au fiert cartofii (eu am folosit 120 ml fix!) Faina, care a stat la temperatura camerei il cernem, amestecam drojdia si zaharul...
Pilaf sarbesc
Punem carnea de pui (de preferat cu os, are alt gust) la fiert in apa cu sare, dupa gust. Curatam zarzavatul, dam pe razatoare (ochiul mare), ceapa o tocam marunt. Calim putin ceapa, dupa care calim si zarzavatul, la urma lasam orezul, care se caleste pana isi schimba culoarea (devine...
Supa de rosii
Curatam zarzavatul si tocam julien, ceapa o tocam marunt. Rosiile le oparim, le docojim si le tocam marunt. Le punem intr-o oala la fiert cu putina apa, sucul de rosii, ulei, sare si verdeata. Lasam sa fiarba zarzavatul, dupa care adaugam taiteii, lasam sa dea de 2 ori in clocot si...
Ardei copti la borcan
Ardeii se coc pe tabla, se lasa intr-un vas acoperit, presarati cu sare grunjoasa. Se curata, inclusiv interiorul de seminte si se aseza in borcane. Otetul, apa si condimentele se pun la fiert, dupa ce a dat in clocot lichidul turnam peste ardeii asezati in borcan ( cu ajutorul cutitului...
Ardei iuti cu ceapa
Spalam ardeii si le tocam rondele. Ceapa curatata si spalata taiem cubulete. Le punem intr-un vas (sa fie rezistent la caldura). Otetul il fierbem cu zaharul si sarea, asezam vasul cu ardeii tocati la aer si turnam peste lichidul dat in clocot. Lasam sa se raceasca, dupa care le...
Pariziene cu branza de vaci
Amestecam faina cernuta cu drojdia uscata, lasam la temperatura camerei pana amestecam laptele (lasam 2 linguri pentru uns) cu untul moale, zaharul, sarea intr-un bol, dupa care incepem sa incorporam in faina treptat: framantam cu ulei , dupa care mai adaugam din lapte. Framantam aluatul...
Pate porc
Slanina proaspata se taie in cuburi si se topeste, nu se usuca ca jumarile, doar cat sa se topeasca untura din ele. Se adauga ceapa tocata, carnea tocata pana se caleste putin (pana isi schimba culoarea), dupa aceea se adauga si ficatul taiat cuburi si se mai lasa 6-8 minute. Se...
Zacusca cu fasole
Fierbem fasolea si o lasam sa se raceasca. Ceapa si gogosarii curatati le dam prin masina, la fel si jumatate din cantitatea de fasole. Punem uleiul sa se incinga, turnam ceapa si lasam foarte putin sa se caleasca. Turnam si gogosarii peste si lasam sa fiarba pana se ridica uleiul...
Halászlé -Supa ungureasca de peste
Capul si coada bine curatate, legumele curatate si tocate, precum si toate condimentele dupa gust le punem la fiert 1 ora. Strecuram zeama, capul si coada, precum si oasele foarte mari ce au cazut de pe peste le scoatem, restul de ingrediente fierte bine le pasam prin strecuratoare. Vom...
Gogosari opariti in otet
In borcanele streilizate se pun la fund cate 1 felie de hrean. Gogosarii se spala si se taie in 4. Punem la fiert otetul cu sare, zahar si condimentele. Dupa ce a dat in clocot lichidul punem pe rand gogosarii la oparit, le mai impingem cu o lingura sub zeama fierbinte, dupa care le...
Castraveti murati in otet
Se spala castravetii si se lasa in apa rece cu sare. Intre timp se curata zarzavatul si hreanul, se taie juliene sau felii. Se aseaza in borcan bucatele de zarzavat, hrean si restul de condimente sus enumerate, dupa care se aseaza castravetii in borcane sterilizate. Se...
Chiftele din galbiori
Ciupercile le curatam, le fierbem si le lasam sa se raceasca in strecuratoare. Le dam prin masina de tocat ciupercile si patrunjelul, amestecam cu ouale, condimentele si faina. Le prajim in ulei fierbinte si le scoatem pe o hartie sa absoarba uleiul.
Cuib de viespi ( Darázsfészek)
Amestecam ouale cu zaharul, coaja de lamaie, untura si sarea. Faina cernuta amestecam cu drojdia uscata, dupa care incepem sa incorporam ouale. Incepem sa framantam adaugand laptele caldut putin cate putin, pana obtinem un aluat pufos, nelipicios si nu foarte tare (lapte 150-200...
Ciorba de burta
Punem la fiert rasolul intr-o oala mare plina de apa rece. Dupa 2 ore de fiert adaugam jumatate din zarzavatul curatat netocat: 1 morcov, 1 patrunjel, 1 telina, 1 cartof, 1 ceapa, 1/2 de ardei rosu si galben. Intr-o alta oala mica (2-3l) punem la fiert cealalta jumatate de zarzavat. Burta...
Prajitura Capsunica by Ildi
Amestecam galbenusurile cu zaharul, uleiul si cu dulceata. Albusurile reci le batem spuma cu praf de sare. Treptat cernem faina amestecata cu praf de copt peste galbenusuri, adaugam 2-3 linguri de spuma din albus. Amestecam foarte incet pana am incorporat toate ingredientele. Tapetam o tava de...
Chiftelute marinate
Tocam verdeata, zdrobim usturoiul, cartoful curatat dam pe razatoarea fina si lasam la scurs sau il stoarcem cu mana. Amestecam ingredientele pentru chiftele si le prajim in ulei sau in cuptor fierbinte fara ulei. Intre timp pregatim sosul: calim putin ceapa tocata, adaugam rosiile taiate...
Salata Bouef
Punem la fiert carnea cu zarzavatul curatat. Separat fierbem cartofii, pentru ca fierb mai repede ca restul ingredientelor, separat ouale intregi. Verificam cu furculita atat zarzavatul cat si cartofii sa nu fie foarte fierti, altfel riscam sa devina pasta la tocat! Dupa ce au fiert le...
Pogacele cu branza grasa -Pogácsa
Frecam galbenusul cu sare, branza si unt pana devin o pasta. Treptat adaugam faina si drojdia zdrobita, omogenizam bine compozitia moale si putin lipicioasa. Acoperim cu o folie de plastic si lasam la rece 20-30 minute. Aluatul intarit intindem pe masa de lucru tapetata cu faina cam de 1 cm....
Ciorba radauteana
Zarzavatul intreg si carnea spalata si curatata punem la fiert la foc mic. Dupa ce acestea au fiert le scoatem sa se raceasca (in afara de ceapa, cartofi si ardei). In zeama clocotita aruncam usturoiul zdrobit, punem capacul si lasam 15 minute. Intre timp zarzavatul si carnea tocam cat mai...
Tarta cu prune
Amestecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut, coaja de lamaie si bicarbonatul stins in sucul de lamaie. Adaugam treptat jumatate din cantitatea de faina, incorporam, apoi usor adaugam si restul de faina si framantam bine pane devine aluatul nelipicios dar nu tare....