Legumele se curata si se spala .
Taiati bucati mai marisoare morcovii , patrunjelul radacina , pastarnacul , ceapa si telina .
Pentru a castiga timp se pun legumele in vasul...
Se portioneaza costita afumata, se spala bine si se pune la fiert in apa cat sa fie acoperita.
Se curata ceapa, se toaca si se caleste in putin ulei, cu 2 catei de usturoi taiati rondele.
Se...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Blat cu cacao:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se mixeaza apoi cu zaharul pana cand devin ca o bezea....
Punem intr-un vas, 2.5 l apa sa se incalzeasca. In alta oala punem 3-4 linguri ulei la incins.
Taiem slaninuta afumata bucatele mici si o rumenim in ulei, apoi o scoatem. Tocam ceapa,...
Am dat casul pe razatoarea mare, l-am presarat cu sare si l-am framantat nitel.
Am pus mamaliga la fiert, iar la final am amestecat-o cu putin unt.
Carnaciorul l-am taiat felii si l-am pus intr-o...
Preparare primul blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si apoi cu zaharul fin si cel vanilat adaugat treptat.
Adaugam pe rand galbenusurile si esenta de vanilie continuand...
Mai intai am pus oasele la fiert cu putina sare in oala sub presiune. Dupa ce au fiert oasele le-am scos din zeama, am maruntit carnea de pe ele, oasele le-am taiat pe din doua, ca-mi place mult...
Pornim cuptorul la 180 de grade, sa se incalzeasca cat timp pregatim compozitia pentru chiftele.
Curatam ceapa si usturoiul si le trecem prin masina de tocat, direct peste carnea tocata.
Curatam...
Se pregătește o forma de tort pentru montarea tortului. Eu am folosit una pătrată, se așază mai bine pișcoturile.
Se pregătește crema care va trebui să stea 30 min la rece....
Preparare : se spala si se pregatesc bucatile de carne, costita se feliaza si pulpa de porc se taie cubulete mai mari. Intr-un vas mai mare eu am folosit ceaunul meu de 4 litri se pune...
O mancare banala si simpla pe care copiii mei o papa intotdeauna cu pofta.
O fac cu orice fel de carne, vita, porc, pui.
Intr-o cratita cu fund dublu pui uleiul si-l lasi sa se incinga bine....
Pt blat:Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apa si zaharul se pun pe foc pina se topeste zaharul si se adauga nesquikul. Se adauga peste albusurile batute spuma, se mixeaza in continuare,...
Punem carnea tocata intr-un bol. Adaugam ceapa data pe razatoarea cu orificii mici, usturoiul pisat, pesmetul, oul, mararul, condimentam cu sare si piper si omogenizam. Formam bile potrivite...
Se transeaza carnea, se spala si se da cu sare si boia de ardei dulce. Se pune la foc intr-o tigaie cu untura incinsa si se acopera cu un capac.
Se curata de foi doua cepe si doi catei de...
Blatul se prepara batand cele 5 albusuri cu un praf de sare peste care se adauga galbenusurile frecate bine cu zahar si ulei. Se pun treptat cele 5 linguri de faina si praful de copt stins cu...
Spalam carnea si o punem la fiert in apa rece cu sare.(pulpa am taiat.o in doua bucati).Cand incepe sa fiarba dam focul pe mic si spumam bine.#Nu aruncam prima apa...in felul acesta supa nu isi...
Cum se prepara Mancare de mazare cu pipote si inimi de pui, reteta gustoasa pe placul tuturor:
Pipotele si inimile de pui se spala si se pun sa se inabuse in ulei cu o cescuta de apa si putina...
Se lasa foile la temperatura camerei pentru a se dezgheta, timp de o jumatate de ora.
In acest timp se prepara umplutura. Ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza bine pana...
Este o ciorba perfecta si completa , servita fierbinte cu o bucata zdravana de paine si ardei iute nu mai cere nici o completare....iar realizarea ei este extrem de...
Cum din somnul din care am gatit borsul si paneul imi mai ramasesera destule rondele, m-am gandit ca n-ar strica si o reteta simpla . Astfel ca am tavalit fiecare felie de peste prin malai...
Incepem cu siropul, ca sa aiba timp sa se raceasca;
Adaugati zaharul brun si cele 4 cani de apa intr-o craticioara, si lasati-o la redus pe foc;
Cand...
Pentru perisoare, tocam ceapa impreuna cu carnea si baconul afumat, apoi adaugam sare si condimente dupa gust, orezul bine hidratat si scurs si la final ouale, apoi omogenizam bine compozitia....
Spalam pieptul de pui, il stergem cu servetele si il batem cu un ciocoan de snitele, dar nu foarte tare. Il condimentam cu sare, piper si boia dulce pe toata partile, il dam la frigider o ora....
Pentru aluat, mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana la diluarea acestora din urma.
Topim untul si il amestecam cu uleiul, apoi adaugam amestecul peste spuma de oua, dar nu inainte de a...
1. Spalam carnea si o punem la fiert in cei 4 litri de apa. Avem grija ca atunci cand incep sa apara la suprafata spume sa le luam din oala si sa le aruncam.
2. Dupa ce a fiert, scoatem carnea....
Muschiul de porc il spalam, il tamponam cu un servet si il taiem bucati potrivite. Curatam ceapa si o tocam marunt. Ardeiul il curatam de seminte si il facem cubulete. Decojim morcovul, il taiem in...
Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Batem bine totul cu un tel incat sa topim zaharul. Adaugam sarea si amoniacul dizolvat in putina zeama de lamaie si apoi adaugam...
Fasolea verde se curata de codite, se rupe si se spala bine.
Ceapa se curata si se taie marunt.
Rosiile se spala si se taie cubulete.
In vasul ceramic al slow cooker-ului Crock-Pot 3.5 l...
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Puiul se usuca bine folosind prosoape din hartie.
Se taie cepele in sferturi. 2 sferturi se introduc in cavitatea puiului impreuna cu rozmarinul...
Oul, sarea, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza. Se adauga iaurtul si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si praful de copt. Trebuie sa iasa un aluat mai gros decat cel de...
Intr-o oala adaugam apa,sare,boabe de piper,foaie de dafin,adaugam ingredientele(curatate,spalate inainte) si le fierbem pana se inmoaie urechile si soricul, spumam de cate ori este nevoie.
Vom...
Orezul se spală . Se acoperă cu apă şi se dă la cuptor la foc potrivit până s-a evaporat toată apa şi orezul s-a umflat pe jumătate. Se dă la răcit.
Ceapa si ciupercile se toacă...
Se freaca drojdia cu zaharul tos pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si 100 g faina cernuta. Se amesteca totul si se lasa sa creasca la loc cald.
Dupa aceea, peste maiaua rezultata se...
Tragem crevetii in untul incins cam 3 min,saram ,piperam dupa gust,ii scoatem si-i dam deoparte,adaugam in locul lor brocoli spalat bine si rupt in bucatele.
Lasam 2 minute ,oprim...
Se fierb foile de lasagna una cate una sa nu se lipeasca 3min dupa care se scot in apa rece(ele trebuie sa fie flexibile sa poata fi rulate);intr-un castron se amesteca ricota cu putin rozmarin...
Blatul:
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul, apoi laptele. Incorporam praful de copt, esenta...
Punem intr-un vas, apa la fiert.
Curatam si tocam legumele cubulete, iar cand apa incepe sa fiarba le adaugam in vas(mai putin ardeiul).
Adaugam si putina sare si acoperim vasul, lasand supa sa...
Mai intai, am taiat bucata de ceafa in 5 felii, dar n-am taiat pana jos, am lasat asa ca un ''acordeon'' si am presarat sare. Aceasta bucata am asezat-o intr-o tigaie si am prajit-o la foc iute, pe...
Mod de preparare blat 1:
Se arde zaharul, se pune margarina si apoi apa fiarta. Se lasa pe foc pana la lichefierea completa.
Se strivesc biscuitii, dar nu de tot, mai lasam si bucatele mai mari....
Puiul se curata, se spala si se taie bucati.
Se pune la fiert in apa rece cu 1/2 lingurita sare 30 de minute si se ia spuma formata.
Se curata zarzavatul, se spala si se pune la fiert cu puiul...
Preparare Reteta delicioasa de iahnie de fasole cu costita afumata
Fasolea se spală în câteva ape, apoi se pune la înmuiat pentru câteva ore. Se spală din nou şi se pune...
Am pus ingredientele pt aluat in masina de paine, am setat-o pt framantat si dospit si am lasat-o sa-si faca treaba.(Daca nu aveti masina, framantati un aluat normal din ingredientele date)
Intre...
Pentru astazi am ales
Ciorba cu perisoare de curcan, rosii si oregano
Legumele se curata si se spala . Taiati bucati mai marisoare morcovii , patrunjelul radacina , pastarnacul , ceapa si telina . Pentru a castiga timp se pun legumele in vasul...
Tocana de cartofi cu scarita de porc afumata
Se portioneaza costita afumata, se spala bine si se pune la fiert in apa cat sa fie acoperita. Se curata ceapa, se toaca si se caleste in putin ulei, cu 2 catei de usturoi taiati rondele. Se...
Tort cu trei blaturi si trei creme
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Blat cu cacao: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se mixeaza apoi cu zaharul pana cand devin ca o bezea....