Pentru inceput am curatat bine piciorusele de porc si le-am parlit. Intr-o oala sub presiune, am asezat piciorusele si bucata de rasol, am adaugat apa cat sa le...
Picioarele, capul si carnea se curata, se spala si se pun in apa rece 1 ora.
Zarzavatul se curata, se lasa intreg si se spala.
Carnea se mai spala odata dupa ce a stat in apa si se pune intr-o...
La răciturile din porc este de preferat carnea mai puțin grasă pentru ca aspicul să nu fie tulbure. Oricum grăsimea se va solidifica la suprafață și se va îndepărta, după răcire....
Am spalat, curatat si taiat marunt legumele.
Intr-o oala am pus uleiul la incins, am adaugat ceapa si am last-o sa se caleasca 3-4 minute.
Apoi am adaugat morcovii, cartofii si ardeiul.
Am...
Morcovul il dam pe razatoare, ardeiul si ceapa le taiem marunt.
Calim ceapa pana se inmoaie, apoi adaugam morcovul, ardeiul, sare si piper dupa gust.
Lasam sa se caleasca...
Impartim laptele in doua: 500 ml pentru crema de vanilie, 500 ml pentru crema de nes.
Pentru crema de vanilie, punem zaharul impreuna cu 300 ml lapte pe foc mic si lasam sa se infierbante (3-4...
Într-o oală înaltă punem la fiert pieptul de pui în apă rece.
Între timp, spălăm şi curăţăm legumele.
Spumuim carnea cât se poate de bine, ştergem pereţii...
Spalam ghebele si le punem in apa la desarat sau le puteti da cateva clocote sa iese sarea.
Spalam orezul, il punem la fiert, apoi il scurgem de apa.
Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un...
Pentru foi am împartit cantitatile în doua,pregatind câte 2 foi odata.
Am mixat 4 albusuri cu un praf de sare.Când spuma a prins consistenta,am adaugat treptat cele 6...
Sectionam puiul si il spalam bine, dupa care il punem la fiert in apa rece, avand grija ca de fiecare data sa adunam spuma formata. Intre timp, tocam sau/si feliem legumele (telina, pastarnacul,...
Spalam carnea si o tamponam cu un servet de hartie ca sa absoarba apa.
Taiem pieptii si fiecare bucata o acoperim cu folie alimentara si o batem bine pana se subtiaza.
Dupa ce am batut...
Punem gelatina la imuiat in 100 ml apa.
Se incalzeste intr-un vas laptele si smantana la foc mediu.Adaugam zaharul si se lasa a da un clocot ,luam vasu de pe foc. Stoarcem bine gelatina...
Mai intai punem osul de vita la fiert in apa cu putina sare si inlaturam spuma care se formeaza.
Adaugam si foile de dafin si boabe de piper.
Cat fierbe osul, tocam ceapa si o calim in ulei,...
Cartofii se curata, se spala si se taie bucati mai mari.
Ardeiul se curata, se spala si se taie marunt.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa si se caleste...
Blatul: Mixati galbenusurile cu zaharul bine. Incorporati untul topit, apoi laptele. Faina o amestecati cu cacaoa si praful de copt. Incorporati totul in compozitia de galbenusuri, impreuna cu...
Fructele de avocado se taie longitudinal, pe jumatate, apoi se rotesc jumatatile in sens invers, se separa si se inlatura samburele.
Cu o lingura de lemn, se scoate miezul, se paseaza usor si se...
Coastele de miel se curata, se spala bine si se lasa la scurs.
Intr-o tava se pun uleiul si coastele si se ung bine cu ulei.
Se presara condimente pentru miel, boia afumata, piper si sare pe...
Crema namelaka, se pregătește cu cel puțin 12 ore înainte de a asambla tortul, deoarece trebuie să stea la frigider.
Pentru început se pregătește piureul de fructe. Se pune murea...
Prima data ne ocupam de salata pe care o vom spala frunza cu frunza si o lasam sa se scurga foarte bine.
In cratita in care facem ciorba, calim ceapa rosie data prin razatoare, morcovul in uleiul...
Spalati vinetele, le stergeti cu un prosop si le indepartati capetele.
Le taiati felii potrivit de groase, le presarati cu sare si piper.
Ungeti o tigaie grill cu putin ulei, o puneti la incins...
Intr-un bol se pune urda, chefirul, oul, zaharul si zaharul vanilat Bourbon. Se mixeaza bine pana se omogenizeaza totul si devine compozitia mai fina. Daca este necesar, se mai adauga putin chefir....
Se spala carnea si se usuca, se tamponeaza cu prosoape de hartie pentru a inlatura apa.
Toate ingredientele pentru crusta se pun intr-un castron si se amesteca. Va rezulta o pasta consistenta. Cu...
Coastele se spala si se portioneaza.
Sunca afumata se spala si se taie cubulete.
Atat coastele cat si sunca afumata se calesc in circa 100 ml ulei.
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca....
Am pregatit mai întâi aluatul fraged pentru tarta,ca sa stea la frigider cât timp prepar umplutura.
Am amestecat faina cu zaharul,praful de copt si un praf de sare.
Am pus apoi...
Blat : Albusurile cu un praf de sare le mixam bina, adaugam zaharul si continuam sa mixam bine, apoi adaugam nuca macinata si faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie, amestecam cu miscari...
1. Biscuitii se faramiteaza intr-un blender si se amesteca cu untul topit si racit. Se tapeteaza cu hartie de copt o forma cu fund detasabil cu diametrul de 20 cm, se toarna amestecul si se...
JELEU DE FRUCTE: Prima data trebuie sa facem jeleul de fructe. Intr-o craticioara punem zaharul, fructele congelate, si 70 ml apa. Fierbem la foc mic si spumam cand este nevoie. Cand...
Se incepe prin pregatirea ingredientelor si decorticarea crevetilor, am avut creveti proaspeti.
Se face o supa de creveti din chochiliile de creveti, putin lemon gras, o jumatate de...
Gnocchi se pun la fiert in apa sarata, se lasa timpul scris pe ambalaj.
Crevetii se pun intr-o tigaie cu ulei de masline si ceapa taiata julienne pana se inmoaie putin.
Portocala o spalam, o...
Laptele se incalzeste, se adauga untul si un praf de sare. Se amesteca pana se topeste untul si compozitia se omogenizeaza usor.
Intr-un castron, se faramiteaza cu mana biscuitii....
Fasolea se pune la inmuiat de seara.
Se curata ceapa, ceapa verde, zarzavatul, ardeiul, se spala si se toaca marunt.
Eu am pus la fiert fasolea cu putina sare in oala sub presiune, cam o ora....
Clătim bine copănelele, apoi le tamponăm cu prosoape absorbante. Chiar dacă se spune că nu este bine să clătim carnea, eu nu pot să o las așa... Spălăm cartofii bine cu buretele de vase...
Spalati bine capsunile, indepartati cozile. Le taiati cuburi mai mari, presarati zaharul si le amestecati. Le acoperiti si le dati la rece o ora. Eu le-am lasat cam 3 ore la rece si au lasat un...
Carnea de miel am portionat-o, am spalat-o bine si am oparit-o intr-o solutie cu apa si otet . Dupa ce a dat intr-un clocot, am scors carnea, am spalat-o si am pus-o la scurs.
Am pus pe foc...
Pulpa de miel se curata si se spala bine.
Intr-o tava se pune uleiul si pulpa si se unge bine cu ulei.
Se presara vegeta, boia, piper si se pune un pahar cu apa stropind si pulpa.
Se introduce...
Pentru foaia de tarta,am amestecat toate ingredientele.A rezultat un aluat ceva mai moale pentru ca este destul de gras.Asta este însa foarte bine,va fi sfarâmacios si nu se va lipi de...
Se spala bucatile de carne si se spun la fiert in apa cu putina sare. Se spumeaza de cate ori este nevoie apoi se lasa sa fiarba la foc potrivit. Se adauga si ceapa curatata dar lasata intreaga....
Cum se prepara Paste cu carne de pui in sos de rosii si ardei, reteta savuroasa si usoara
Pastele fainoase se pun la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj dupa care se scurg de apa, se trec...
Faina amestecata cu sarea am pus-o într-un vas.
In mijloc am facut o adâncitura,am pus o lingura de zahar,drojdia si jumatate din cantitatea de apa.
Am tras si putina faina peste...
mai intai mergem la macelarie si cumparam materia prima, adica burta de vita, de preferat s ao alegem cu muchie si turloaie de vita. Spalam burta si turloaiele ( oase) foarte bine, apoi le punem in...
Cartofii i-am facut altfel decat de obicei, cu untura de rata si usturoi, dementiali!
Am spalat cartofii si i-am curatat folosindu-ma de un burete.
I-am taiat in 4, i-am spalat inca odata si apoi...
Ciocolata, untul ,nessul şi laptele se pun la foc mic şi se amestecă continuu pentru omogenizare.
Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul, se adaugă apoi gălbenuşurile pe rând ,...
Pentru astazi am ales
Piftie (Racituri de porc)
Pentru inceput am curatat bine piciorusele de porc si le-am parlit. Intr-o oala sub presiune, am asezat piciorusele si bucata de rasol, am adaugat apa cat sa le...
Piftii - racituri traditionale
Picioarele, capul si carnea se curata, se spala si se pun in apa rece 1 ora. Zarzavatul se curata, se lasa intreg si se spala. Carnea se mai spala odata dupa ce a stat in apa si se pune intr-o...
Racituri de porc
La răciturile din porc este de preferat carnea mai puțin grasă pentru ca aspicul să nu fie tulbure. Oricum grăsimea se va solidifica la suprafață și se va îndepărta, după răcire....