Pui cu vin

de Toamna07 in Pui, 24 Ian 2013 | 3285 vizualizari

 

Daca sunteti in cautare de inspiratie pentru masa din acest weekend, va propun o mancarica tocmai buna pentru familia dumneavoastra.

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 8 ciocanele de pui
  • 500 g ciuperci pleurotus sau champignon (eu am folosit pleurotus)
  • 250 g bacon
  • 250 ml vin rosu
  • patrunjel
  • sare,piper,cimbru si boia iute
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu vin:

Copanele de pui se spala bine,se scurg si apoi se trec prin 3-4 linguri de faina amestecata cu sare.Se prajesc in putin ulei pana capata o crusta crocanta.
Intr-o cratita, calim ciupercile, spalate si taiate felii, in bacon taiat cuburi.Le"invartim" prin vas pana cand ciupercile isi lasa apa si apoi le lasam sa se inmoaie putin la capac.
Adaugam copanele,condimentele si o cana de apa fiarta.Lasam sa se inabuse10 minute dupa care adaugam vinul si presaram patrunjelul.

Dam la cuptor pentru 25-30 de minute la foc mediu.

Pentru un plus de savoare servim puiul alaturi de masline verzi.

Un preparat bogat in texturi si arome.

Delicios.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat - Rețeta delicioasă de casă

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu vin la cuptor si cartofi rumeniti