publicat la 23.07.2021
publicat la 20.07.2021
publicat la 19.07.2021
Ești hiperactiv și determinat să valofirici fiecare clipă, chiar și pe alea în care ar trebui sa dormi. Fii cu băgare de seamă, dacă te duci la culcare atât de târziu şi te trezești atât de devreme, s-ar putea să te întalnești cu tine pe hol…!
Bucataras.ro
[email protected]
Iahnie rapida de fasole manastireasca
Fasolea se scurge intr-o sita. Se caleste ceapa tocata impreuna cu morcovul si telina razuite in 3 linguri ulei si se inabusa, adaugand cate o lingura doua de apa, se tine pe foc pana se inmoaie. Se adauga fasolea, putina apa( o cana) si se lasa sa dea cateva clocote cu capacul pe oala, se...
Burger mediteranean vegetarian
Se spala si se sterg vanata si zucchini, se taie in felii , se presara cu sare si se lasa 30 de minute sa iasa apa, apoi se scurg si se sterg cu un servet de hartie absorbant. Se incinge gratarul si se unge cu ulei de masline, se coc pe rand feliile de vinete si apoi cele de dovlecel, se scot...
Rulada cu ciuperci si legume de post
Legumele se spala, se curata si se toaca, se pun in ulei usor incins la foc mic sa se inabuse si se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn. Se pune o cana de apa si se lasa sa scada la foc mic( acoperim vasul cu un capac), se potriveste de sare si piper. Se trage vasul deoparte, se adauga...
Quinoa cu legume
Quinoa se spala foarte bine intr-o sita sub jet de apa apoi se fierbe la foc mic 15 minute in 3 cani mari de apa, se trage vasul de pe foc si se acopera cu un capac si se mai lasa asa inca zece minute (se va umfla si va absorbi lichidul). Legumele se spala, curata si se toaca marunt. In 5...
Sarmalute vegetariene in frunze de salata
Salata se spala frunza cu frunza si se aleg mai bine frunzele mari. Se manevreaza cu grija ...este fragila. Se incalzeste un vas cu apa in care am pus zeama de lamaie si un praf de sare. Ficare frunza se opareste pentru zece secunde in apa. Se lasa deoparte cu grija. E bine sa facem asta...
Prajitura " Deliciu"
Am preparat blatul: Am pus la mixer frisca lichida si zaharul, untul topit si aromele, apoi faina cu bicarbonatul stins cu lamaie si apa plata, iar la sfarsit am incorporat gemul. Am copt blatul la 180 de grade pentru 30 de minute intr-o tava tapetata cu hartie pergament. Nu va speriati...
Ostropel de...legume
Legumele le vom coace pentru un plus de savoare. Spalam, curatam si taiem in bucati toate legumele mai putin telina care o vom da pe razatoare fara sa o punem alaturi de celelate legume la cuptor. Asezam in tava de cuptor o hartie de copt si punem bucatile de legume. Le-am copt la 200 de...
Mancare de linte cu legume
Se prepara destul de usor. Lintea se pune pentru minim 6 ore la inmuiat si in acest timp( asta daca o puneti pe timpul zilei) schimbati apa de cateva ori. Cand este bine inmuiata se mai clateste bine de cateva ori ( eu pun apa de izvor) si apoi se scurge intr-o sita. Legumele se toaca...
Reteta de iahnie de fasole rosie in sos aromat
Preparare Reteta de iahnie de fasole rosie in sos aromat Fasolea se lasa in apa timp de 24 de ore, intre timp avand grija sa aruncam apa si sa clatim fasolea de trei ori. Punem fasolea la fiert pentru aproximativ 2 ore si jumatate , 3 si in acest interval schimbam apa de cinci ori si...
Sarmalute vegetariene in frunze de stevie
Frunzele de stevie se spala bine si apoi se oparesc. Eu inainte de umplere am luat fiecare frunza si am trecut-o prin apa clocotita 10 secunde. Orezul se spala, se pregatesc ingredientele, nuca se macina, ceapa se toaca, ciupercutele se taie marunt, morcovul se rade. Se incinge uleiul in...
Mazare noua cu rosii
Incingem uleiul, eu pun intotdeauna si doua trei linguri de apa de la inceput, apoi ceapa taiata marunt si o sotam cinci minute. Adaugam mazarea spalata( curatata) si o amestecam bine cu ceapa. Adaugam si apa cat sa fie acoperita mazarea( dar nu foarte multa) si o fierbem. Cand este aproape...
Fasole batuta
Fierbem fasolea si pentru siguranta sa nu ne doara burtica aruncam 5 ape( stiu ca pare mult dar e mai bine) Scurgem fasolea si lasam in jur de o jumatate de pahar de zeama pentru mixat. In tigaie punem uleiul si in el prajim ceapa taiata marunt( nu e un obicei sanatos insa fara excese si o...
Salata calda de dovlecei
Spalam dovleceii, ii taiem rondele, ii lasam la scurs in strecuratoare apoi ii mai zvantam pe un prosop de hartie. Incingem uleiul in tigaie, si prajim dovleceii cu grija. Ii scoatem ii punem intr-un vas , deasupra usturoiul zdrobit, otetul, sarea dupa gust...si pofta mare sa te tii!
Piure unguresc
Se fierb cartofii se scurg si se pastreaza apa in care au fiert. Se incinge uleiul si se caleste ceapa usor( cine nu vrea sa prajeasca pune de la inceput doua linguri de apa scursa de la cartofii fierti) Se adauga si boiaua si se soteaza bine pana se inmoaie ceapa, se pun si...
Ciorba ardeleneasca de fasole verde ca la bunica
Incingem uleiul in oala, dar punem si un strop de apa sa nu calim ci doar sa inabusim, e mult mai sanatos, punem ceapa tocata marunt, morcovul taiat rondele, ardeiul taiat, telina bucatele si apoi fasolea noastra. Sotam 5 minute si turnam apa sa fiarba. Dupa 15 minute adaugam si sucul de...
Sarmalute vegetariene( de post) a la Ruxy
Amestecam toate ingredientele pentru sarmalute, punem si putina apa( cu grija nu prea multa) atat cat sa legam compozitia bine, saram, piperam dupa gust si apoi rulam sarmalutele. Asezam un strat mic de varza in vasul roman( daca il avem, daca nu in tava), punem sarmalutele, din loc in loc...
Placinta cu foi Yufka, branza sarata si nuci prajite
1. Ungeti cu unt o tava pentru copt( patrata, rotunda cum doriti) 2. Preparati compozitia de branza: branza, 3 oua, mararul tocat, 3 linguri de smantana, se amesteca foarte bine. 3. Preparati compozitia de smantana: 4 linguri pline de smantana impreuna cu 2 oua se amesteca foarte bine....