Este terciul delicios de care nu ma pot lipsi la micul dejun, are un gust pur si simplu fabulos, salvati reteta ca merita!
1. Intr-o tigaie am pus untul, apoi l-am topit la foc mic, am adaugat imediat fulgii de ovaz si i-am amestecat bine cu grija sa nu se arda si dupa un minut am adaugat si laptele( un pahar plin, opriti restul de jumatate de pahar pentru final), vanilia, am omogenizat si am lasat fulgii sa fiarba in lapte in jur de doua, trei minute, timp in care am amestecat fara oprire.
2. Cand laptele a scazut aproape complet, am rasturnat terciul in farfurie si am pus deasupra restul de lapte rece( jumatate de pahar) zaharul si siropul de artar, apoi am amestecat si am potrivit gustul. Daca doriti sa il faceti mai zemos, mai adaugati putin lapte.
3. In acest moment daca doriti puteti pune deasupra fructe sau scortisoara sau gem, dulceata, , ce va inspira, mie imi place simplu, atat de mult.
O mare, mare bunatate!