Satisfyyourcravings

7

Bucataras
Top-Chef

@Utrecht

Bucataras din 29.10.2012

RETETE950
PRIETENI211
Retete / Dulciuri

Trufe de ciocolată cu fulgi de chilli

In Dulciuri la 23 Noi 2012

Ciocolata cu lapte se topeşte la bain-marie împreună cu 100 de grame de ciocolată pură, laptele condensat și semințele păstăii de vanilie, având grijă ca fundul vasului în care se face bain-marie să nu atingă apa. Se amestecă continuu până când ciocolata...

Scones cu Chai şi pere

In Dulciuri la 19 Noi 2012

Perele se decojesc şi se taie cuburi nu foarte mari. Făina cernută se amestecă cu praful de copt, condimentele, zahărul şi untul tăiat bucăţi. Separat se amestecă oul cu esenţa de vanilie şi smântâna şi se adaugă peste mixul de ingrediente uscate. Se amestecă...

Prăjiturele sărate cu ciocolată

In Prajituri la 17 Noi 2012

Folosind un mixer electric, se amestecă untul cu cele două tipuri de zahăr şi vanilia până se obţine un amestec cremos. Se adaugă ouăle bătute ca pentru omletă.  Într-un alt bol se amestecă făina cu bicarbonatul și se adaugă peste mixul obținut anterior. Se...

Biscotti cu ciocolată

In Dulciuri la 16 Noi 2012

Se amestecă ingredientele uscate, mai puțin zahărul cu migdalele într-un bol. Separat se bat ouăle cu vanilia și zahărul și se încorporează în mixul de făină. Se frământă aluatul pe o planșetă până se obține un aluat ferm și se modelează sub formă...

Mini clătite cu măr, Brie și caramel sărat

In Dulciuri la 15 Noi 2012

Nu am inclus reteta pentru clătite pentru că fiecare are reţeta proprie.  Primul pas, caramelizarea mărului. Acesta se taie cuburi mici şi se aşează într-o tigaie în care am topit deja untul. Se adaugă zahărul şi scorţişoara şi se gătesc la foc mic 15 minute,...

Crumble cu mere si pere

In Dulciuri la 13 Noi 2012

Untul taiat bucati se amesteca, cu varful degetelor, cu faina, alunele taiate si 65 grame de zahar pana se obtine un aluat care seamana cu niste firmituri. Se pastreaza la frigider minim 2 ore.  Merele si para se decojesc si se taie cuburi mici.  Se acopera cu sucul de la lamaie si...

Tort cu crema de ghimbir

In Torturi la 11 Noi 2012

Cele 175 de grame de unt se mixeaza cu zaharul pana se albeste incepand cu viteza mica, apoi cu viteza ceva mai mare. Se adauga ouale unul cate unul si se mixeaza dupa fiecare adaugare.  Se adauga vanilia, praful de copt, scortisoara, cuisoarele, piperul, cadamomul si faina cernuta si se...

Papillotes cu fructe si lavanda

In Dulciuri la 10 Noi 2012

Pentru siropul de lavanda, se dizolva zaharul in apa sau sucul de lychee (daca folositi lychee conservat) incalzit la foc mic pentru 5 minute, impreuna cu lavanda. Se ia de pe foc, se acopera si se lasa la infuzat. Bananele, pepenele, lychee si zmeura se taie in bucati mici. Se taie doua...

Pere cu sos de ciocolata

In Dulciuri la 8 Noi 2012

Perele se decojesc si se acopera cu sucul de la lamaie.  Se fierbe 1 litru de apa cu zaharul pana acesta se dizolva. Se indeparteaza de pe foc si se adauga mixul de menta, lemn dulce si anason stelat si se lasa la infuzat 12 minute. Se strecoara siropul si se amesteca cu sucul...

Panini cu ciocolata si banane

In Dulciuri la 4 Noi 2012

Se ung doua dintre feliile de paine cu miere, se aseaza ciocolata taiata bucati mai mari si felii de banana. Se construiesc panini, asezand feliile ramase peste. Se introduc la sandwich-maker unde vor sta 7 minute. Cand se racesc, se taie pe diagonala.

Shortbread cu Rooibos si menta marocana

In Dulciuri la 3 Noi 2012

Se amesteca faina cu sarea si zaharul pudra. Se adauga vanilia, apa, untul si "ceaiul". Se amesteca pana se formeaza un aluat omogen. Se rastoarna aluatul rezultat pe o bucata de folie alimentara si se modeleaza sub forma de cilindru cu diamentrul de 2 cm. Se impacheteaza strans la fel...

Tort cu mere si scortisoara

In Torturi la 2 Noi 2012

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Se unge cu unt o forma de tort cu pereti/ fund detasabil si se tapeteaza cu hartie de copt. Am folosit o forma de tort cu diamentrul de 23 de cm. Untul se amesteca cu oul, zaharul, vanilia, cuisoarele si scortisoara pana la omogenizare. Faina...

Biscuiti cu migdale (Amaretto heart-shaped biscuits)

In Dulciuri la 31 Oct 2012

Migdalele se macina fin si se amesteca cu zaharul pudra pana la omogenizare. Se adauga coaja de lamaie, albusurile, esenta de vanilie si mierea. Se amesteca foarte bine, apoi se adauga faina. Este posibil ca la aceasta etapa sa aveti nevoie de faina in plus pentru a obtine un aluat ferm, dar usor...

Afisate 61 - 73 din 73 retete    
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]