Prăjiturele sărate cu ciocolată

de Satisfyyourcravings in Prajituri, 17 Noi 2012 | 3316 vizualizari

 

Aceste prăjiturele drăgălaşe şi foarte uşor de făcut, surprind prin contrastul dulce-sărat, dar şi prin textura crocantă. Ideale pentru ceai sau cafea

 

INGREDIENTE

  • 180 grame zahăr alb
  • 180 grame de zahăr brun
  • 240 grame de unt sărat la temperatura camerei
  • 2 ouă
  • o linguriță de esenţă de vanillie
  • 570 grame de făină integrală
  • o linguriță bicarbonat de sodiu
  • 100 grame ciocolată neagră
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjiturele sărate cu ciocolată:

Folosind un mixer electric, se amestecă untul cu cele două tipuri de zahăr şi vanilia până se obţine un amestec cremos. Se adaugă ouăle bătute ca pentru omletă. 

Într-un alt bol se amestecă făina cu bicarbonatul și se adaugă peste mixul obținut anterior. Se amestecă până la omogenizare.

Se taie ciocolată în bucăți mici și se încorporează în aluat. Se rup bucăți din aluat și se formează prăjiturele de mărimea dorită.

Se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de  copt la distanță între ele și se introduc la cuptorul preîncălzit la 190 de grade pentru 10-15 minute. 

Se lasă la răcit pe un grilaj din metal. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjiturele sărate cu ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
BIZCOCHO