alilianaa

4

Bucataras
grozav

Bucataras din 14.12.2012

RETETE404
PRIETENI196
Retete / Aperitive / Garnituri

Aperitiv bruschete cu pate de ansoa

In Aperitive / Garnituri la 2 Ian 2019

Pestele de scurge de ulei. Uleiul se pune intr-o ceasca separat pentru ca va fi folosit. Se toaca marunt pestele si se pune in mojar. Se paseaza bine. Cand este aproape o pasta, se pune untul moale. Se omogenizeaza pana devine o pasta. Se adauga patrunjel proaspat. Intr-o tigaie se pune...

Budinca de paine cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 26 Ian 2017

O tava de yenna se unge cu unt.  Painea veche se rupe bucati si se asaza in tava cat mai compact. Peste paine, se pune sunca taiata bucati mici, branza rasa, feliile de salata, salota taiata feliute. Se preseaza usor toate. Din 400 ml lapte, lapte batut, sare, piper si oua se face o...

Mamaliga aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 18 Ian 2017

In tuci, se pune apa pe foc la fiert, cu un  praf de sare. Cand da in clocot, se toarna malaiul in ploaie si se amesteca bine. Cand mamaliga capata consistenta si malaiul a fiert, se pune unt si cu o lingura de lemn se amesteca. Se lasa 2-3 minute, se adauga jumarile de porc. Se lasa cca....

Drob de vitel

In Aperitive / Garnituri la 1 Mai 2016

Organele de vitel de spala bine, se portioneaza si pe pun la fiert in apa cu sare. Cand apa incepe sa fiarba se ia spuma de de-asupra cand si cand. Eu am fiert separat plamanul de restul organelor.  Timpul de fierbere este diferit si se si comporta putin altfel la fierbere. Dupa ce toate...

Placinta cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 8 Feb 2016

Inainte de toate foile de aluat trebuie decongelate. Preparatul branzei:branza de vaci si cascavalul se da pe razatoarea cu ochiuri mari. Se adauga smantana,branza dulce, sare daca  mai e nevoie, putin marar si ierburi uscate si se amesteca pana devine o pasta.  Pregatirea foilor:...

Oua umplute

In Aperitive / Garnituri la 9 Ian 2016

Ouale se spala bine, se sterg si se pun in apa la fiert cat sa acopere ouale. Nu am adaugat nimic in apa. Se fierb cca 7-10 minute. Se racesc. Se taie jumatati. Galbenusurile se pun intr-un bol, se adauga sare si se paseaza cu o furculita bine. Adaugam mustarul si smantana, ierburile aromate si...

Placinta cu mozzarella si rosii

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2016

Pentru blat, intr-un bol se amesteca untul, faina, sarea, praful de copt. Se adauga smantana, apa si oregano. Se amesteca bine pana rezulta un aluat nelipicios. Se tine la rece cca juma' de ora.  Dupa acest timp se scoate, se intinde o foaie si se aseaza intr-o tava de tarta unsa cu putin...

Tortilla de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 1 Aug 2015

Cartofii i-am curatat de coaja, i-am spalat  si i-am taiat bucati mici. I-am pus la fiert cu sare, dupa care i-am pus la scurs intr-o strecuratoare.Intr-o tigaie am pus ulei la incins peste care am pus la calit ceapa si ardeiul maruntite si feliile de salam. Am adaugat sare, piper. Cand s-au...

Omleta taraneasca la Multicooker

In Aperitive / Garnituri la 17 Sep 2014

Ardeiul si ceapa le curatam si taiem si le punem de-o parte. Carnaciorii ii portionam. Separat batem ouale cu sare, piper si amidon peste care am pus mararul tocat marunt.  In oala aparatului multicooker am pus o ligurita ulei, sedam din  Menu programul Fry pentru 7 minute, dupa care...

Tarta cu branza sarata, ceapa, ardei si marar

In Aperitive / Garnituri la 1 Sep 2014

Aluatul se scoate din congelator, se dezgheata la temperatura camerei.  Intr-un bol, trecem prin razatoare cu ochiuri mari, branza. Adaugam ceapa si ardeiul, tocate cuburi mici. Adaugam 3 linguri smantana, mararul tocat , punem ouale si  untul si amestecam.  Forma de tarta se...

Dovlecei pane

In Aperitive / Garnituri la 19 Iul 2014

Dovlecelul de spala, se curata  coaja ( la cel crud nu este nevoie, dar eu am facut acest lucru), se taie rondele, se pune la scurs.  Se aseaza rondelele intr-un bol si se da cu sare, piper dupa gust. In farfurii separate am pus faina amestecata cu putin oregano si intr-alta oul batut...

Bruschete cu bacon si crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 12 Iul 2014

Bagheta am taiat-o felii potrivite. Am pus unt de-asupra si fasii de bacon. Le-am asezat in tava aragazului pe hartie de copt si le-am introdus la cuptor pentru 5-7 minute la foc domol. Cand s-au mai racorit putin, am adaugat crema de branza si fasii de frunze de busuioc.

Aperitiv cu vinete, branza de capra si busuioc

In Aperitive / Garnituri la 10 Iul 2014

Vanata se taie felii pe lung. Acestea se dau cu putin piper, ulei si se  coc in tigaia grill pe ambele parti cate 1 min. max.  Feliile se aseaza intr-o farfurie si lasam la racit.  Intre timp portionam branza de capra, ardeiul. Tocam si busuiocul.  Pe fiecare felie de...

Melci aperitiv din foietaj

In Aperitive / Garnituri la 10 Iul 2014

Foaia de aluat se lasa la decongelat la frigider. Se ia, se intinde, se unde cu sos de rosii, se rade cascavalul, se aseaza baconul felii, se pune iar cascaval ras si se ruleaza. Se taie portii potrivite si se da cu ou. Melcisorii se pun la copt pe foaie de copt pentru 20 de minute, max. Se...

Rulouri cu ciuperci si cascaval cu sunca presata

In Aperitive / Garnituri la 25 Iun 2014

Rulourile le-am facut din cate trei foite de placinta. Am uns bine cu ulei fiecare foaie de placinta si au fost umplute cu: sunca si cascaval, putina verdeata, am rulat ( doua rulouri) Umplutura cu ciuperci: intr-o tigaie am pus la incis putin ulei, peste care am pus ceapa taiata marunt,...

Icre de casa

In Aperitive / Garnituri la 25 Iun 2014

Grisul se fierbe in 250 ml apa. Cand este gata se pune la rece. Dupa ce grisul s-a racit bine incepem prepararea icrelor. Intr-un bol punem icrele, grisul fiert si omogenizam bine. Adaugam ulei putin cate putin amestecand continuu. Alternativ adaugam zeama de lamaie si apa minerala. Se amesteca...

Piure de cartofi noi cu branza de oaie

In Aperitive / Garnituri la 9 Iun 2014

Cartofii se curata si se spala bine. Se toaca cubulete mici. Se pun la fiert in apa cu sare. Pregatim branza rasa, untul si laptele, la indemana. Cand cartofii sunt gata, se scurs intr-o sita, se trec sub jet de apa rece si se pun la scurs.  Cand s-au mai racit putin ( sa nu fie foarte...

Saleuri de casa

In Aperitive / Garnituri la 17 Mai 2014

Faina se pune intr-un bol cu sare si drojdie, 100 g branza de oaie rasa. Peste acestea se adauga apa, laptele ( caldute) si se framanta usor cu mana. Se adauga iaurtul si oul si se omogenizeaza. Se pune la dospit. Cand aluatul a crescut se pune pe planseta care a fost unsa cu ulei. Se framanta...

Cartofi frantuzesti, cu afumatura

In Aperitive / Garnituri la 26 Apr 2014

Cartofii se curata, se spala si se pun la fiert. Ouale se fierb ( eu am folosit roua rosii, deja pregatite). Cand acestea sunt gata, se taie rondele. Se unge cu unt o tava dreptunghiulara de yena si incepe asamblarea: la baza un rand de cartofi taiati rondele, branza rasa, oua rondele. Presam cu...

Ciuperci la tigaie cu smantana

In Aperitive / Garnituri la 12 Ian 2014

Untul se pune intr-o tigaie la incins. Se pune ceapa cu sare, piper , se caleste putin . Cand s-a inmuita putin se adauga ciupercile curatate, se amesteca. Se adauga vinul si dupa ce alcoolul se evapora si ciupercile s-au calit putin se adauga smanatana. Se mai lasa pret de 5-7 minute si se...

Crema de branza cu chimen

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2014

Branza telemea se da pe razatoarea mica, intr-un bol. Peste ea se adauga untul , smantana si se omogenizeaza usor. Dupa preferinta, in functie de cum dorim sa iasa crema de moale se mai poate adauga smantana.Mai intai cu lingura de lemn, dupa care se poate amesteca cu un tel pentru a face crema...

Cartofi la cuptor cu ardei copti

In Aperitive / Garnituri la 11 Oct 2013

Cartofii se curata, se spala si se taie. Se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata se pun la scurs intr-o strecuratoare  si se dau putin sub jet de apa. Separat intr-o tigaie, se pune ulei la incins in care adauga, ceapa taiata putin mai mare, si ardeiul copt. Se adauga sare dupa gust....

Oua in cuib de mamaliga

In Aperitive / Garnituri la 9 Oct 2013

Se pune apa la fiert cu sare. Cand da in clocot se face un terci din malai care se lasa sa fiarba. Dupa care putin cate putin se adauga malaiul, se amesteca pana ne iese o mamaliga buna, nu vartoasa. Se adauga untul. Se rastoarna intr-un bol. Peste mamaliga se adauga branza si se...

Legume la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 3 Sep 2013

Cartofii, morcovii se curata, se spala si se portioneaza. ceapa se curata, se spala si taie solzisori mai mari, usturoiul se iate feliute, dupa ce a fost curatat. Vanata se curata de coaja, se taie rondele, se sareza si se da de-o parte timp de 10 minute. Rosiile se spala si se taie rondele sau...

Chipsuri din vinete pane

In Aperitive / Garnituri la 1 Sep 2013

Vanata se taie feliute subtiri, se sareaza si se lasa pret de 10 minute. In doua farfurii punem ouale batute si faina.  Scurgem feliile de vinete de apa care si-au lasat-o. Punem tigaia cu ulei la incins. Feliile de vinete le trecem prin faina-ou-faina si punem la prajit pentru jumatate...

Omleta cu legume

In Aperitive / Garnituri la 5 Aug 2013

Ouale se bat bine cu sare peste care se pune marar. Se lasa la odihnit.  Intr-o tigaie antiaderenta cu un strop de ulei se pun rondele de ceapa si ardeiul taiat fasii la calit. Cand s-au inmuiat foarte putin adaugam ouale batute. Se lasa pe o parte 2-3 minute ( pana se fac) se intorc pe...

Cartofi cu cascaval la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 1 Aug 2013

Cartofii se curata, se spala si se taie rondele.  Se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata se strecoara si sa dau sub jet de apa rece, se pun la scurs. Se ia un vas ( eu de yenna am folosit), se unde cu unt. Se pun cartofii.  Din 4 oua, sare si branza de vaci rasa se...

Mamaliguta "gatita"

In Aperitive / Garnituri la 29 Iul 2013

Se pune apa la fiert cu sare. Cand da in clocot se face un terci din malai care se lasa sa fiarba. Dupa care putin cate putin se adauga, se amesteca pana ne iese o mamaliga buna, nu vartoasa. Pana o rasturnam pe un platou, punem o lingura de unt si omogenizam.  Ouale se pun la fiert in...

Cosulete de rosii cu ton

In Aperitive / Garnituri la 26 Iul 2013

Salata am preparat-o din ingredientele de mai sus.  Rosiile le-am taiat la ambele capete, le-am scos semintele, le-am pus la scurs.  Cand s-a scurs zeama, le-am umplut cu salata. Din felii de lamai am decupat pulpa si din coji am facut tortite.  Rosiile le-am asezat pe...

Rulouri de vinete cu branza brie

In Aperitive / Garnituri la 22 Iul 2013

Vanata se spala si se curata se coaja. Se taie felii subtiri. Se da cu sare, se stropeste cu ulei de masline si putina zeama de lamaie.  Se pune la foc o tigaie antiaderenta. Cand incepe sa se incinga se pun feliile de vinete. Se tin cate un minut cel mult pe fiecare parte. Feliile de...

Afisate 1 - 30 din 41 retete    

Postari recente

publicat la 05.01.2019

Sos picant pentru cartofi prajiti

publicat la 02.01.2019

Desert tort in doua culori

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]