publicat la 05.01.2019
publicat la 05.01.2019
publicat la 02.01.2019
Ai grija unde-ti directionezi astazi gandurile - sfaturile sunt rar binevenite şi cei care au cea mai mare nevoie de ele sunt întotdeauna cei oare le agreează cel mai puţin.
Bucataras.ro
[email protected]
Chiftelute de soia coapte
Soia a fost hidratata in apa fierbinte, pusa la scurs de toata apa.Cand a fost stoarsa bine a fost pusa intr-un castron. Cartoful curatat, dat pe razatoarea mica si stors. Morcovul dat pe razatoarea mica. Ceapa curatata, spalata si tocata foarte marunt. Grauntii de usturoi curatati si...
Sarmale de post cu soia
Am scos varza din butoi. Am ,, decupat" foile de pe varza. Le-am fasonat sa-mi iasa sarmalutele frumoase. Ceapa, morcovul le-am curatat. Ceapa am tocat-o marunt, morcovul l-am dat prin razatoarea mica. Cartoful de asemenea si ulterior l-am stors bine. Soia am hidratat-o in apa...
Mancare de spanac
Spanacul l-am curatat, spalat bine si pus la scurs. Intr-o cratita am pus apa la fiert. Cand aceasta a clocotit am pus spanacul. L-am lasat pret de 5 minute. L-am scos intr-o strecuratoare, l-am pus sub jet de apa rece si asezat la scurs. Morcovul, ceapa, ardeiul, usturoiul le-am...
Supa ,,la rece" de spanac
Am spalat frunzele de spanac. Am curatat firul de ceapa, grauntele de usturoi. Am pus in blender 250 ml apa, am adaugat frunzele de spanac, rosiile, ceapa, usturoiul, sare, piper, ulei de masline. Am mestecat bine pret de un minut. Se serveste cu paine de secara. Pofta buna!
Ciorba de loboda rosie
Loboda a fost curatata spalata, pusa la scurs. Ceapa, morcovul, pastarnacul si telina le-am curatat, spalat, tocat. De asemenea si cartofii. Intr-o oala mai mica am pus la fiert apa. Cand a inceput sa fiarba am adaugat loboda. Am lasat-o pret de 3-4 minute sa se opareasca. Am scos-o in...
Tocanita de ciuperci
Intr-o tigaie se pune la incins uleiul. Ceapa tocata marunt se pune putin la calit. Cand este gata pe jumatate se adauga ciupercile curatate si portionate mai mare. Se pune sare, coriandru, cimbru. Se adauga 200 ml vin alb. Cand au scazut se adauga sucul de rosii si sos iutel. ...
Ardei umpluţi - de post
Se scot ardeii şi roşiile din congelator. Până se dezgheaţă, se curăţă morcovul şi se dă pe răzătoarea mică. Se curăţă ceapa şi se toacă, inclusiv ceapa verde. Se călesc în ulei încins ceapa, morcovul, mărarul şi orezul, peste care se pune o cană cu apă....