Georgiana78

1

Bucataras
incepator

ilfov

Bucataras din 12.03.2012

RETETE93
PRIETENI213
Retete / Dulciuri

Cozonac de post cu crema Nutella de casa

In Prajituri la 7 Dec 2013

Pt aluat : - facem maiaua din drojdie cu 2 lingurite zahar si putina apa calduta pe care le amestecam si lasam la dospit 10-15 minute - intr-un castron cernem faina, adaugam maiaua, uleiul, sarea, coaja rasa de lamaie si apa in care am topit zaharul - framantam pana obtinem un aluat care...

Cornulete cu rahat (de post)

In Prajituri la 7 Dec 2013

-fierbem cca 10 minute apa in care am pus nuca de cocos. Dam deoparte si lasam sa se raceasca bine. -amestecam margarina cu zaharul pudra, adaugam drojdia amestecata cu sare si zahar. -dupa racire se adauga laptele de cocos,cu tot cu nuca umflata de la fiert. -punem si faina si...

Estonian Kringel (de post)

In Prajituri la 7 Dec 2013

Pt aluat : - facem maiaua din drojdie cu 2 lingurite zahar si putina apa calduta pe care le amestecam si lasam la dospit 10-15 minute - intr-un castron cernem faina, adaugam maiaua, uleiul, sarea, coaja rasa de lamaie si apa in care am topit zaharul - framantam pana obtinem un aluat care...

Cozonac Rosenkrantz - de post

In Dulciuri la 19 Noi 2013

ALUATUL: - facem maiaua amestecand drojdia cu 2 linguri de zahar si putina apa calda si lasam la dospit 10-15 min - intr-un castron cernem faina, adaugam maiaua, uleiul, sarea, esenta si coaja de lamaie si apa in care am topit zaharul si framantam un aluat potrivit de tare pe care il lasam...

Amandina de post by Lavinia

In Prajituri la 19 Noi 2013

BLATUL: - intr-un bol amesteca ingredientele uscate peste care se toarna cele lichide amestecate cat sa se omogenizeze  - tapeteaza o tava (30/20 cm) cu hartie de copt si coacem 2 blaturi din aceasta compozitie in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aprox 35...

Cozonac Rosenkrantz

In Prajituri la 5 Noi 2013

- caramelizam 10 linguri zahar si captusim cu acest caramel o cratita  cu diametrul de 24 cm si o lasam deoparte - dizolvam drojdia in putin lapte cald si 3 linguri zahar si lasam la dospit 15 min - intr-un lighenas pt framantat punem faina cernuta peste care adaugam maiaua, ouale,...

Fursecuri glazurate cu ciocolata

In Prajituri la 27 Feb 2013

- amestecam toate ingredientele lichide la mixer - incorporam faina cu o lingura - punem cu un pos sau cu lingurita cum am facut eu din lipsa de timp aluat in tava tapetata cu hartie copt - dam tava la cuptor la foc mediu pentru 10-15 min pana se rumenesc pe margine - se topeste...

Tarta cu fructe si budinca de vanilie

In Prajituri la 27 Feb 2013

ALUAT: - am framantat un aluat din toate ingredientele, l-am infasurat in folie alimentara si l-am lasat la frigider 30 min. - am luat aluatul de la rece si l-am intins in tava de tarta unsa cu unt inclusiv pe marginile acesteia, l-am intepat cu furculita si l-am copt 10-15 min la 180...

Prajitura cu crema de branza si portocale ( a la Motan)

In Prajituri la 26 Feb 2013

BLAT:  - am amestecat faina cu cacaua si praful de copt si sarea  - am mixat albusurile cu zaharul si zaharul vanilat si am adaugat galbenusurile pe rand apoi uleiul, coaja de portocala si am omogenizat. - peste albusuri am adaugat compozitia de ingradiente uscate, adica faina...

Bomboane ninse

In Prajituri la 31 Ian 2013

- apa se fierbe cu zaharul, se obtine un sirop in care se incorporeaza cacaua si se mai fierbe putin - se ia de pe foc si se adauga nuca macinata, rahatul taiat marunt, stafidele tinute in prealabil in rom si esenta de rom, iar la final se adauga biscuitii si se amesteca bine. - se formeaza...

Cartofi de cacao

In Prajituri la 31 Ian 2013

- se fierbe cafeaua strecurata de zat cu zaharul si cacaua si se lasa sa se raceasca - se amesteca nucile cu biscuitii, se adauga amestecul de cafea cu cacao in care s-a amestecat si romul si se omogenizeaza bine - Se formeaza cu mana unsa cu putin ulei pentru a nu se lipi compozitia...

Chec cu nuca si stafide

In Prajituri la 31 Ian 2013

- se bate uleiul cu zaharul, se adauga otetul, apa, esentele si sarea si se omogenizeaza totul - se adauga faina amestecata cu praful si bicarbonatul si se amesteca bine - 2/3 din compozitie se da deoparte iar in 1/3 ramasa se incorporeaza cacaua - se unge tava de chec cu ulei si se...

Desert prajitura 10 de post

In Prajituri la 4 Dec 2012

Foi: Amesteca faina cu apa, sucul de rosii, uleiul, zaharul, amoniacul si sare si framanta un aluat potrivit de tare. Imparte aluatul in 4 bucati egale si intinde pe rand patru foi care se coc pe dosul tavii, la foc potrivit, 8-10 minute. Crema 1:  Adauga faina si zaharul si un praf de...

Rulouri cu mere - de post

In Dulciuri la 20 Noi 2012

- merele se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat (si putina scortisoara daca va place) si se calesc putin pana mai scade din zeama - se ung 2-3 foi placinta cu ulei intre ele, se aseaza 2-3 linguri compozitie de mere pe o latura a foilor si se ruleaza, iar ruloul obtinut se aseaza in tava de...

Negresa cu nuca si stafide - de post

In Prajituri la 20 Noi 2012

- se amesteca toate ingredientele uscate cu cele lichide - se toarna compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina - se da la cuptor pentru 40-45 minute la foc mediu - se taie dupa ce s-a racit si se poate pudra cu zahar numai la servire sau glazura cu o glazura facuta din - zahar...

Tarta cu gem de gutui - de post

In Prajituri la 20 Noi 2012

- pregatim aluatul din faina, margarina batuta spuma cu zaharul, esenta vanilie un praf sare si 1/2 cana apa rece - framanatam aluatul si il impartim in 2 bucati - din prima bucata intindem o foaie pe care o asezam in tava unsa cu ulei si tapeteta cu faina, peste care punem gemul si nuca...

Potcoave cu nuca - de post

In Prajituri la 7 Noi 2012

- margarina la temperatura camerei se amesteca bine cu zaharul si esenta de vanilie - adaugam nucile, romul si faina treptat si framantam cu mana pana se incorporeaza bine toata faina si obtinem un aluat - formam o bagheta cu mainile si o taiem in felii mici - fiecare felie o rulam si o...

Tarta cu mere si iaurt

In Prajituri la 7 Noi 2012

- se bat ouale cu zaharul si praful de sare cam 2-3 minute - se adauga iaurtul/laptele acru, uleiul si esenta si se amesteca bine - se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si se amesteca bine - in final se adauga cele 2 mere taiate cuburi si se amesteca din nou cu o lingura...

Briose cu alune si ciocolata - de post

In Prajituri la 7 Sep 2012

- se amesteca uleiul cu zaharul, se toarna treptat apa si otetul, apoi coaja de portocala rasa - faina amestecata cu sare si praf de copt si bicarbonat se adauga treptat in compozitia de apa si ulei - se aseaza in forme de briose de hartie, speciale, asezate in tava de la aragaz cate o...

Eclere cu crema de budinca

In Prajituri la 4 Sep 2012

Eclere: - intr-o cratita punem la fiert uleiul apa si zaharul, iar cand clocoteste adaugam faina si amestecam bine pana obtinemun aluat omogen pe care il lasam sa se raceasca bine - in aluatul rece adaugam pe rand ouale amestecand bine cu o lingura dupa fiecare ou adaugat pana se...

Placinta cu branza si piersici

In Prajituri la 2 Sep 2012

- zdrobim branza bine, adaugam coaja de lamaie, stafidele bine spalate, ouale batute separat cu uleiul si la sfarsit zaharul - ungem o tava cu ulei si pe margini si o imbraci cu 3-4 foi lasand marginile mai mari - turnam 2/3 din umplutura si peste ea faramam 2 foi de placinta si o presaram...

Tort rapid

In Torturi la 30 Aug 2012

Blatul: -se incinge cuptorul la 175 C - separam albusurile de galbenusuri si frecam galbenusurile cu 25 gr zahar si zaharul vanilat, iar albusurile le batem spuma cu restul de zahar si un praf de sare dupa care incorporam si galbenusurile - presaram deasupra faina amestecata cu praful...

Fursecuri cu stafide

In Prajituri la 21 Iul 2012

- stafidele se spala bine cu apa si se lasa intr-un bol cu apa rece. - ouale se bat bine cu zaharul, la mixer vreo 10 minute, pana s-au umflat si s-au albit. Se adauga apoi uleiul, putin cate putin, ca la maioneza. - se pune amoniacul stins in zeama de lamaie, esenta de rom, apoi faina,...

Compot tutti frutti

In Sirop / Compot la 15 Iul 2012

- se pune apa la fiert si cand da in clocot se adauga zaharul si sa asteapta pana da din nou in clocot - se spala fructele, se scot samburii si se taie in bucati potrivite - se adauga fructele in apa cu zahar si se lasa sa fiarba pana ce toate fructele sunt bine fierte - se lasa la racit...

Pandispan simplu cu cateva stafide.....

In Prajituri la 15 Iul 2012

- am separat albusul de galbenus de la  cele trei oua . - am masurat albusurile intr-un pahar.Cate albusuri intra in pahar atat se pune zahar si faina. - am batut spuma tare albusul,am adaugat zaharul si am continuat sa mixez spuma.Cand albusurile au fost foarte bine batute,am adaugat...

Chec tigru guguluf

In Prajituri la 15 Iul 2012

- untul moale de la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana capata o consistenta pufoasa , apoi adaugam ouale pe rand, mixand mai departe pana la omogenizare. - adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind tot mixerul. Compozitia obtinuta o impartim in 2 parti egale; o...

Vatruski - reteta traditional ruseasca de bascute cu branza

In Prajituri la 5 Iul 2012

Umplutura: - branza de vaci se paseaza bine, apoi adaugi zaharul vanilat si galbenusul frecat bine cu zahar. Amesteci bine pana se omogenizeaza. Aluatul: - amesteci drojdia cu putina apa, iar laptele cald cu zaharul, sarea si galbenusurile. - adaugi faina si drojdia si framanti...

Rulada cu branza

In Prajituri la 28 Mai 2012

Rulada: - se bat albusurile spuma cu zaharul si un praf sare si se adauga galbenusurile pe rand, apoi romul, faina si se amesteca bine - se toarna compozitia in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se da la cuptor la foc mediu pt 15 min. - se scoate blatul, se...

Prajitura cu crema de capsuni

In Prajituri la 15 Mai 2012

BLAT: - se face un blat din toate ingredientele si se coace la foc potrivit pana se intareste. CREMA: - amestecam galbenusurile cu zaharul, adaugam laptele si le punem la foc pana crema incepe sa se ingroase putin dupa care o dam la rece. - punem gelatina la inmuiat intr-oi cana...

Musuroi cu ciocolata

In Prajituri la 26 Apr 2012

- freci untul spuma cu zaharul, adaugi un praf de sare, esentele, ouale unul cate unul, faina amestecata cu praful de copt si laptele putin cate putin. - razi jumatate de ciocolata iar pe cea ramasa o tai bucatele si o incorporezi pe toata in compozitia de aluat - torni totul intr-o forma...

Afisate 1 - 30 din 48 retete    

Postari recente

publicat la 07.12.2013

Cornulete cu rahat (de post)

publicat la 07.12.2013

Estonian Kringel (de post)

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Iti schimbi religia cum isi schimba altii sosetele si esti dependent de tehnologie. Iti pasa putin spre deloc de parerea altora. Ei sunt doar muritori de rand care nu au vazut niciodata interiorul unei nave extraterestre. Tu ai fost adus pe aceasta planeta sa ne mantuiesti de pixuri si creioane intru slava vesnica a Sfantului iTouch, iPad, iMouse, admin!

 
 
 
Retete preferate
Pasca

Voturi:36

Guacamole

Voturi:27

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]