Cozonac Rosenkrantz - de post

de Georgiana78 in Dulciuri, 19 Noi 2013 | 3841 vizualizari

 

Super si incredibil de pufos-crocant si aromat si ce este mai greu de crezut e ca este de post!

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:
  • 600 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 4 linguri ulei
  • coaja rasa de lamaie
  • 10 linguri zahar
  • un praf sare
  • 250 ml apa calda
  • vanilie
  • UMPLUTURA:
  • 200 gr nuca macinata
  • 130 gr margarina
  • 6 linguri zahar
  • CARAMEL:
  • 10-12 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Rosenkrantz - de post:

ALUATUL:

- facem maiaua amestecand drojdia cu 2 linguri de zahar si putina apa calda si lasam la dospit 10-15 min

- intr-un castron cernem faina, adaugam maiaua, uleiul, sarea, esenta si coaja de lamaie si apa in care am topit zaharul si framantam un aluat potrivit de tare pe care il lasam deoparte

CARAMELUL:

- intr-o cratita cu diametrul de 25 cm caramelizam zaharul si ungem peretii acesteia cu caramelul obtinut si lasam deoparte pana se mai raceste putin

UMPLUTURA:

- frecam margarina la temperatura camerei cu zaharul pana se incorporeaza bine

ASAMBLARE:

- aluatul se intinde intr-o foaie dreptunghiulara care se unge cu margarina cu zahar si se presara nuca iar apoi se preseaza usor cu palmele pentru a se lipi nuca de margarina,

- se ruleaza si se taie in 6-7 bucati care se aseaza in cratita cu caramel cu taietura in sus in forma de floare si se lasa la crescut o ora

- se pune la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40-45 minute , depinde de cuptor

- se rastoarna pe un platou imediat ce l-am scos din cuptor pentru a nu se intari caramelul

POFTA BUNA nu va mai urez ca o sa aveti cu siguranta....:))

 

TIPS-URI

1

se rastoarna pe un platou imediat ce l-am scos din cuptor pentru a nu se intari caramelul

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Rosenkrantz - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu ciocolata si rahat