angyb

1

Bucataras
incepator

forli(Dej)

Bucataras din 27.12.2011

RETETE151
PRIETENI202
Retete

Tort rapid

In Torturi la 5 Mar 2012

Crema: topiti pe baine marie 200 ml de frisca impreuna cu ciocolata alba dupa care dati la rece. Bateti bine frisca dupa care adaugati ciocolata topita batand mereu pana cand crema se ingroasa. Asamblarea :insiropati primul blat cu siropul (topiti zaharul impreuna cu apa si lasati-l sa se...

Choux a la creme rapide

In Prajituri la 5 Mar 2012

Crema: Amestecati faina cu oul si zaharul dupa care adaugati laptele amestecand mereu. Puneti oala pe baine marie si amestecati pana cand se ingroasa.Lasati sa se raceasca. Cand crema s-a racit cu ajutorul unui sac de bucatar umpleti bigne-urile dupa care treceti-le prin glazura obtinuta prin...

Musaca de cartofi cu carne si ciuperci

In Porc la 29 Feb 2012

Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare.Se scurg cartofii si ii sfarmam dupa care adaugam laptele untul si parmezanul ras.Amestecam bine pana la omogenizare.condimentam cu sare si piper. Umplutura:Ceapa si gogosarul taiate marunt se calesc cu un pic de ulei de masline.Se...

Cheesecake cu ricotta si ciocolata

In Prajituri la 28 Feb 2012

Blatul: Macinati biscuiti peste care adaugati untul topit,zaharul ,cacao si amestecati bine.Amestecul obtinut intindeti-l intr-o tava cu inel detasabil tapetata cu hartie de copt.Puneti la rece blatul pana pregatiti crema. Crema:Separati galbenusurile de albusuri .Amestecati galbenusurile cu...

Prajitura cu blat de albusuri si biscuiti

In Prajituri la 24 Feb 2012

Blatul: Bateti spuma albusurile dupa care adaugati nucile, cacao si praful de copt. Puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor aproximativ 30 de minute,pana trece testul cu scobitoarea. Crema: Intr-o craticiora puneti praful de budinca,oul ,faina si zaharul apoi...

Rulouri de foietaj cu crenvusti si crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 17 Feb 2012

Tocati marunt crenvustii, apoi adaugati restul ingredientelor. Intindeti amestecul obtinut pe foaia de foietaj, dupa care rulati dar nu foarte strans. Taiati rulouri de aproximativ 2 cm .Puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Ungeti rulourile cu oul batut si dati la cuptor aproximatim...

Tort pentru iubirea mea

In Torturi la 15 Feb 2012

Blatul: Bateti spuma ouale impreuna cu zaharul dupa care adaugati untul, laptele si colorantul alimentar. Adaugati faina si drojdia si dati la cuptor pt. 45 de minute aproximativ pana trece testul cu scobitoarea. Crema: topiti la foc mic ciocolata impreuna cu 400 de ml de frisca. Crema...

Parmigiana de vinete

In Aperitive / Garnituri la 15 Feb 2012

Taiati felii vinetele pe lung cam un cm grosime. Sarati fiecare felie si puneti-le intr-o stecururatoare  Acoperiti cu o farfurie si puneti deasupra o greutate si lasati cam o ora ca sa elimine amarul vinetelor. Intre timp pregatim sosul .Taiati marunt ceapa si puneti-o la calit si apoi...

Paine impletita in 3

In Piine la 7 Feb 2012

Se face o maia din drojdie ,zahar ,lapte caldut si un pic de faina.Se lasa acoperita cu un prosop la loc cald vreo 15 min. Peste maiaua obtinuta se pun restul ingredientelor amestecand continuu si apoi adaugati faina putin cate putin pana cand o sa obtineti un aluat nelipicios. Se lasa la...

Invartite cu scortisoara by Miha

In Prajituri la 7 Feb 2012

Faceti o maia din drojdie un pic de zahar si un pic de lapte caldut. Lasati la loc cald pana isi dubleaza volumul. Peste maiua obtinuta adaugam ouale ,untul topit si zaharul ramas .Adaugam faina putin cate putin pana devine un aluat nelipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul....

Cartofi la cuptor cu pui si ciuperci

In Pui la 6 Feb 2012

Taiati cartofii cubulete si puneti-i la fiert cu apa sarata. Taiati pieptul de pui cubulete si puneti-l la calit .Cand isi schimba culoarea adaugati vinul si lasati-l sa fiarba la foc lent. Intr-o alta cratita puneti la calit ceapa taiata marunt si apoi adaugati ciupercile.Cand sunt calite...

Paine

In Piine la 6 Feb 2012

Intr-un bol pregatiti maiaua din 200 g faina, drojdia si apa calduta. Lasati la loc cald aproximativ 15-20 de minute. Adaugati ouale, uleiul, mierea ,restul de apa sarea si faina. Framantati bine pana cand aluatul nu mai este lipicios.Adaugati pe rand faina. Lasati la loc cald la dospit...

Minieclere cu crema de vanilie

In Prajituri la 3 Feb 2012

Cojile : Punem la fiert apa impreuna cu margarina .Cand incepe sa fiarba luati de pe foc si adaugati faina .Amestecati bine apoi adaugati ouale pe rand amestecand continuu. Adaugati urmatorul ou numai dupa ce primul va fi bine incorporat. Intr-o tava cu hartie de copt cu ajutorul unui sac de...

Spaghete carbonara, reţetă cu smantana

In Spaghete la 31 Ian 2012

Spaghete carbonara, reţetă cu smantana Punem la fiert spaghetele in apa sarata. Baconul il punem la prajit. Separat amestecam galbenusurile cu parmezan si smantana . Luam baconul de pe foc si adaugam spaghetele si amestecul de ou . LA MASA!!!!!!

Tort cu crema ganache

In Torturi la 30 Ian 2012

Crema: Topiti pe abur ciocolata impreuna cu 200 ml de frisca si amestecati bine pana devine o crema. Puneti crema la rece. Intre timp bateti frisca apoi adaugati incet crema de ciocolata si bateti mereu. Siropul: Topiti zaharul impreuna ca esenta de rom si apa. Asamblarea: Primul blat...

Pariziene cu Nutella

In Prajituri la 27 Ian 2012

facem maiaua cu drojdia 1lingurita de zahar si un pic de lapte. Acopertiti cu un prosop si lasati la cald pana cand creste. Framantam faina impreuna cu maiaua, 3 oua, untul ,restul de  zahar si lapte. Lasam la dospit(eu folosesc o metoda care am invatat-o de la unul dintre bucatarasi...

Salata de cartofi

In Salate la 25 Ian 2012

Taieti cubulete marunte toate ingredientele . Adaugati maioneza si sare daca este nevoie si amestecati bine.  

Salata cu orez

In Salate la 24 Ian 2012

Se pune orezul la fiert . In timp ce fierbe orezul taiati marunt toate ingredientele Scurgeti orezul si puneti-l sub apa rece. Adaugati toate ingredientele si condimentati dupa gust. Pofta buna!!!!!!!

Crenvusti in foietaj

In Aperitive / Garnituri la 23 Ian 2012

Se desface foia de foietaj si se intinde pe o planseta de lucru. Se taie fasii lungi. Crenvustii se taie dupa lungimea dorita si se ruleaza in fasiile de foietaj. Se dau la cuptor pana se rumenesc. Pofta buna!!!!!!!

Tort Kinder Pinguin

In Torturi la 23 Ian 2012

Bateti ouale cu zaharul. Se adauga uleiul, zaharul si faina amestecata cu cacao si drojdia(puteti pune praf de copt). Compozitia se toarna intr-o tava de aragaz si se pune in cuptor la 150 de grade pana trece testul scobitorii Taiati blaturile in 2 (eu am facut 2 pt.ca trebuia sa fac un tort...

Flori de ciocolata

In Dulciuri la 19 Ian 2012

Topiti ciocolata pe baie de abur .Cand este topita luati de pe foc si adaugati mierea ,amestecati bine pana cand se va desprinde de pe oala. Puneti ciocolata intr-o folie alimentara si lasati-o la frigider cel putin 24 de ore. Intindeti ciocolata intr-o folie de plastic astfel nu se lipeste...

Arancini di riso

In Aperitive / Garnituri la 18 Ian 2012

Puneti la fiert orez in apa sarata in asa fel incat cand orez va fi fiert apa sa fie absorbita toata in asa fel incat amidonul sa ramana si orezul va fi lipicios. Luati de pe foc adaugati untul, parmezanul si galbenusul de ou. (reteta siciliana spune ca trebuie adaugat si sofran dar cum nu aveam...

Orez cu carne tocata si branza topita

In Aperitive / Garnituri la 16 Ian 2012

Caliti ceapa, apoi adaugati carnea tocata si amestecati pana isi schimba culoarea. Cand scade zeama adaugati orezul si il sotam impreuna cu carnea. Adaugam supa si amestecam din cand in cand pana fierbe orezul. Cand este aproape gata adaugam smantana si feliile de branza. Pofta buna!!!!...

Prajitura cu mascarpone si blat de biscuiti

In Prajituri la 13 Ian 2012

Se pun intr-un castron biscuitii si piscoturile zdrobite, peste care se adauga untul topit, cacaoa si un sirop facut din zahar si apa si amestecati bine. Intr-o forma de tort (eu am pus folie de plastic) intindeti bine compozitia si apoi dati la rece. Intre timp pregatim cremele Crema 1:...

Estonian Kringel

In Prajituri la 12 Ian 2012

Intr-un bol puneti drojdia frecata si zahar si un pic de lapte caldut. Acoperiti cu un prosop si lasati la loc cald pana se umfla. Intr-un bol puneti faina la care adaugati drojdia, ouale si untul la temperatura camerei. Amestecati bine dupa care puneti la loc cald pana isi dubleaza volumul....

Lasagne

In Lasagna la 10 Ian 2012

Bechamel: Se topeste untul, se ia de pe foc si se adauga faina amestecand, sa nu faca cocoloase. Se pune din nou pe foc si se adauga laptele amestecand mereu pana se ingroasa. Se condimenteaza cu sare si nucsoara. Ragu alla bolognese: Se soteaza ceapa peste care se adauga carnea tocata si...

Snitele cu ciuperci si mozzarella

In Pui la 9 Ian 2012

Taiati pieptul de pui felii subtiri .Treceti fiecare felie prin faina alba, apoi prin oul batut si condimentat .Treceti-le apoi prin pesmet. Treceti apoi la pregatirea sosului, Caliti ceapa dupa care adaugati ardeiul si ciupercile taiate marunt si lasam pe foc pana se inmoie ciupercile .Eu...

Prajitura Snickers

In Prajituri la 9 Ian 2012

Pt.blat: Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma. Adaugam zaharul treptat si batem pana se topeste. Adaugam nuca macinata, faina si praful de copt. Se da la cuptor 180 de grade pentru 20-25 de minute pana se rumeneste. Pt.glazura 1: topim ciocolata alba pe baine-marie si...

Cartofi umpluti

In Aperitive / Garnituri la 8 Ian 2012

Cartofii se curata de coaja,se scobescin interior se pune sare si un pic de unt. Cartofii scobiti se pun intr-o tava unsa cu ulei. Separat se calesc ceapa si gogosarul.Se adauga apoi parizerul taiat cubulete si ciupercile taiate marunt si se calesc bine. Cand sunt aproape gata se adauga...

Portofele cu cascaval si parizer

In Aperitive / Garnituri la 28 Dec 2011

Aluatul se decongeleaza la temperatura camerei. Cascavalul si parizerul le-am taiat cubulete si le-am amestecat . Nu am adaugat sare pentru ca era sarat cascavalul. Daca e nevoie adaugati si sare. Foietajul l-am taiat in patratele. Se pune pe fiecare amestecul de cascaval si parizer ....

Afisate 121 - 150 din 151 retete    

Postari recente

publicat la 27.09.2013

Prajitura rasturnata cu pere

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]