angyb

1

Bucataras
incepator

forli(Dej)

Bucataras din 27.12.2011

RETETE151
PRIETENI202
Retete / Aperitive / Garnituri

Rulada aperitiv cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 28 Sep 2013

Blatul: Topim untul la foc mic ,adaugam faina si amestecam bine .Turnam desupra laptele amestecand mereu si lasam sa fiarba pana cand se ingroasa. Luam de pe foc si condimentam cu sare,piper si nucsoara.Adaugam pe rand oua amestecand bine dupa fiecare. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava...

Briose aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 26 Sep 2013

Amestecam galbenusurile cu crenvusti taiati marunt,ardeiul taiat marunt,smantana si faina alba. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le adaugam la amestecul de galbenusuri. Ungem forme de briose cu unt si tapetam cu faina.Punem cate 2 linguri din compozitie in fiecare forma,dupa care...

Portofele din foietaj umplute cu dovlecei si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 31 Iul 2013

Sarati feliile de dovlecel dupa care coacetile pe gratar.  Taiati foietajul in 8 dreptunghiuri egale. Taiati cascavalul felii si rulati feliile de dovlecel in jurul cascavalului. Asezati rulourile pe juamatate din dreptunghiurile de foietaj acoperiti cu cealalata parte si cu...

Crochete din branza de burduf

In Aperitive / Garnituri la 26 Iul 2013

Amestecam toate ingredientele si le framantam bine pana cand devine un aluat nelipicios. Formam bile de marimea unei nuci ,si le prajim in baie de ulei pana cand plutesc in ulei si devin aurii. Se servesc calde.

Omleta cu crenvusti

In Aperitive / Garnituri la 18 Mai 2013

Batem bine ouale cu cascavalul taiat cubulete le condimentam cu sare,piper si boia. Intr-o tigaie prajim crenvustul taiat marunt ,dupa care adaugam ouale batute.Dupa de sa rumenit pe o parte asezam o farfurie deasupra si rasturnam omleta .O lasam sa alunece din nou in tigaie cu partea necoapta...

Cartofi Hasselback

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2013

Curatam cartofii si ii asezam intr-o lingura si taiem felii subturi .Cutitul se va opri in marginea lingurii. In fiecare taietura punem unt aromat si presaram sare si piper. Se aseaza intr-o tava termorezistenta si dam la cuptor la 180 de grade. Dupa aproximativ 45 de minute asezam intre...

Rulada de spanac cu crema de branza si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 1 Apr 2013

Amestecam galbenusurile cu spanacul .uleiul.faina alba, smantana si praful de copt si sare..Adaugam albusurile batute cu un praf de sare si amestecam cu miscari de sus in jos. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de...

Chec aperitiv cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 13 Mar 2013

Prajim ceapa taiata marunt, adaugam ciupercile si prosciutto si le lasam sa se caleasca bine. Condimentam cu sare si piper. Batem spuma ouale cu un pic de sare adaugam smantana si le batem bine. Adaugam faina, cascavalul taiat cubulete si amestecul de ciuperci si prosciutto. Compozitia...

Tort aperitiv in trei culori

In Aperitive / Garnituri la 13 Mar 2013

Pregatim 3 blaturi in acelasi mod doar ca difera ingredientul care da culoare. Frecam galbenusurile cu ulei adaugam smantana, faina alba praful de copt si ingredientul care da culoarea blaturilor (cas, pasta de gogosari si spanac). Peste compozitiile obtinute se adauga albusurile batute...

rulada aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 10 Ian 2013

Blatul: Topim untul la foc mic dupa care adaugam faina si amestecam bine. Adaugam laptele amestecand mereu sa nu faca cocoloase. Lasam sa fiarba un pic pana cand se ingrosa. Adaugam sare si luam de pe foc, adaugam pe rand ouale si amestecam bine dupa fiecare. Compozitia obtinuta se toarna...

Rulada cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 9 Ian 2013

Oparim spanacul in apa cu sare ,Il scurgem de apa iar dupa ce s-a racit il taiem marunt. Separam albusurile de galbenusuri, Peste galbenusuri adaugam faina ,laptele ,spancul ,condimentam cu sare si piper si le amestecam bine. Peste amestecul obtinut adaugam albusurile batute spuma cu un...

Trandafiri din foietaj

In Aperitive / Garnituri la 9 Ian 2013

Lasam sa se dezghete foile de foietaj. Intindem foile si le taiem fasii de 4-5 cm . Punem deasupra feliile de mortadela taiate in jumatate si rulam. Rulourile obtinute le punem in picioare intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le dam la cuptorul preincalzit 25-30 de minute pana se...

Salata de legume cu maioneza

In Aperitive / Garnituri la 8 Ian 2013

Punem la fiert morcovii si cartofii in apa clocotita cu sare Dupa ce s-au racit le taiem marunt. Taiem marunt castavetii si gogosarul, adaugam si mazarea si le amestecam bine. Se adaugam maioneza la compozitia de mai sus si amestecam bine. Pofta buna.

Boccelute din foietaj umplute cu prosciutto si mozzarela

In Aperitive / Garnituri la 2 Ian 2013

Taiem cubulete mozarella si prosciutto si le amestecam Foietajul il taiem in patratele aproximativ egale si in mijloc punem cate o lingurita din amestecul de prosiutto si mozzarella.Adunam foia  ca si un saculet . Asezam boccelutele intr-o tava tapetata cu hartie de copt le ungem cu ou...

Rulada tricolora

In Aperitive / Garnituri la 29 Dec 2012

Pregatim cele trei aluaturi in acelasi timp in trei boluri diferite. Separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le amestecam cu uleiul .smantana ,faina si praful de copt dupa care adaugam in fiecare bol ingredientul care va da culoare la fiecare blat.Amestecam apoi albusurile batute...

Chec mozaic

In Aperitive / Garnituri la 26 Dec 2012

Mixam galbenusurile cu sunca, ardeiul si maslinele taiate marunt. Adaugam smantana, faina, praful de copt si condimentele. Adaugam faina alba, cascavalul dat prin razatoare si la final adaugam laptele. Batem spuma albusurile si le adaugam la compozitia de mai sus amestecand usor de sus in jos....

Ou in cuib de crenvust

In Aperitive / Garnituri la 21 Noi 2012

Taiem crenvustul pe jumatate dar nu de tot ,trebuie sa ramana prins intr-un capat dupa care il intoarcem usor formand o inimioara si il prindem la capat cu o scobitoare. Punem inimioara la prajit intr-un pic de ulei.Cand s-a prajit pe o parte o intoarcem dupa care spargem un ou in mijlocul...

Cartofi la cuptor cu prosciutto ceapa si smantana

In Aperitive / Garnituri la 14 Noi 2012

Curatam si taiem cubulete mici cartofii si ii punem la fiert in apa sarata, Ceapa taiata julienne o calim pana devine sticloasa impreuna cu prosciutto taiat fasiute. Saram si piperam, dupa care adaugam smantana. Luam de pe foc si lasam compozitia sa se raceasca dupa care adaugam ouale si...

Baghete cu mortadella si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 14 Sep 2012

Pentru inceput pregatim maiua din drojdie ,lingurita de zahar si un pic de lapte.Lasam la loc cald aproximativ 15 min. Intr-un bol incapator punem faina cernuta peste care adaugam maiua , uleiul de masline si sare. Adaugam putin cate putin lapte caldut si framantam pana cand devine un aluat...

Placinta aperitiv cu mortadela si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 31 Aug 2012

Dizolvam drojdia in lapte caldut. Intr-un vas punem faina si facem o gropita in mijloc. Turnam drojdia dizolvata adaugam ouale uleiul si sare. Amestecam usor cu o lingura. Ungem o tava cu unt si o tapetam cu gris. Turnam jumatate din compozitie si o nivelam. Asezam un strat de mortadela...

Chec aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 29 Aug 2012

Bateti spuma albusurile cu un pic de sare dupa care adaugati galbenusurile ,prosciutto ,gogosarul si maslinele taiate marunt si la sfarsit adaugati faina si sare. Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor aproximativ 45 de minute dupa care adaugati cascavalul taiat...

Bulete de cartofi la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 28 Aug 2012

Sfarmati marunt cartofii si adaugati parmezanul,pesmetul si oul si amestecati bine. Cu mana umeda formati chiftelute de marime medie si dati la cuptor aproximativ 1 ora.

Cartofi la cuptor cu rozmarin

In Aperitive / Garnituri la 21 Iun 2012

Se curata cartofii de coaja, se spala bine si se taie cubulete (sau daca doriti felii lungi). Se pun cartofii intr-o tava unsa cu ulei si se condimenteaza cu sare, piper si rosmarin. Se dau la cuptor aproximativ o ora pana cand se rumenesc bine.  

Broccoli si conopida la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 15 Iun 2012

Amestecul de broccoli, conopida si morcovi se oparesc in apa fierbinte aproximativ 5 min. Crenvustii se taie cubulete si se prajesc un pic in ulei fierbinte. Ardeiul se taie marunt. Bateti spuma ouale adaugati laptele ,faina,parmezanul si un pic de sare. Intr-o tava unsa cu ulei si...

Mozzarella in carrozza

In Aperitive / Garnituri la 8 Iun 2012

Feliile de mozzarella se trec prin faina si se pun peste felii de paine. Se acopera mozzarella cu restul de felii de paine dupa care se trec prin ouale batute (condimentate cu sare si piper) si prin pesmet. Se prajesc in ulei fierbinte. Se servesc calde.

Tarta cu prosciutto si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 16 Mai 2012

Amestecam faina cu drojdia uscata.Adaugam uleiul,sare si laptele caldut amestecand pana cand se incorporeaza tot laptele,dupa care framantam pana cand aluatul se desprinde de pe maini.se lasa la dospit 40-50 de minute. 2/3 din aluat il intindem pe masa cu faina dupa care il asezam in...

Vinete pane cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 4 Mai 2012

Se curata vinetele de coaja si se taie felii subtiri. Se sareaza si se lasa la scurs o jumatate de ora. Amestecam oule cu faina si condimentam cu sare si piper. Luam cate 2 felii de vanata si intre fiecare punem cate o felie de cascaval. Trecem feliile de vanata prin faina, ou si apoi...

Galuste de cartofi umplute cu prosciutto

In Aperitive / Garnituri la 4 Apr 2012

Pasati cartofii ca si pt.pireu, dupa care adaugati oul, pesmetul, parmezanul, cascavalul ras si un pic de sare dupa gust. Se framanta un aluat care sa se desprinda de pe maini. Daca este nevoie mai adaugati un pic de pesmet. Taiati cubulete mici prosciutto si prajiti-l un pic ,lasati-l sa se...

Rulouri de foietaj cu crenvusti si crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 17 Feb 2012

Tocati marunt crenvustii, apoi adaugati restul ingredientelor. Intindeti amestecul obtinut pe foaia de foietaj, dupa care rulati dar nu foarte strans. Taiati rulouri de aproximativ 2 cm .Puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Ungeti rulourile cu oul batut si dati la cuptor aproximatim...

Parmigiana de vinete

In Aperitive / Garnituri la 15 Feb 2012

Taiati felii vinetele pe lung cam un cm grosime. Sarati fiecare felie si puneti-le intr-o stecururatoare  Acoperiti cu o farfurie si puneti deasupra o greutate si lasati cam o ora ca sa elimine amarul vinetelor. Intre timp pregatim sosul .Taiati marunt ceapa si puneti-o la calit si apoi...

Afisate 1 - 30 din 36 retete    

Postari recente

publicat la 27.09.2013

Prajitura rasturnata cu pere

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]