publicat la 28.09.2013
publicat la 27.09.2013
publicat la 26.09.2013
Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.
Bucataras.ro
[email protected]
Tort cu nuca si ciocolata -La multi ani 2013
Blatul: mixam untul pana cand devine cremos .adaugam pe rand galbenusurile de ou dupa care zaharul ,ciocolata si nuca macinata. Batem spuma albusurile cu un varf de sare dupa care le adaugam la amestecul de mai sus .Adaugam la final faina cernuta. Compozitia obtinuta o turnam intr-o...
Buturuga de Craciun
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma dupa care se adauga zaharul si continuam sa le batem ca si pentru bezea. Adaugam galbenusurile si faina amestecata cu drojdia amesecand de sus in jos. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt .Eu am folosit tava mare de aragaz....
Tort Led Zeppelin
Foi: Galbenusurile le frecam cu zaharul pana se albesc si devin spuma.Separat amestecam faina cu grisul,cacao si drojdia dupa care o adaugam usor la spuma de galbenusuri dupa care adaugam laptele ,uleiul si mierea.Albusurile se bat spuma cu un pic de sare dupa care le adaugam la amestecul de...
Prajitura marmorata cu budinca
Pentru inceput pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic si o lasam sa sa raceasca acoperita cu o folie alimentara. Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile dupa care adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand devine tari ca si la bezea.Adaugam galbenusurile...
Cremes
Foaia de foietaj o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt ,o acoperim cu o alta foaie de copt si cu o alta tava si o dam la cuptor 180 de grade pana cand se rumeneste, Tava care acopera hartia de copt serveste pentru a impedica foaia de foietaj sa se umfle. Intr-o craticioara punem...
Cuib de viespe
Pregatim o maia din un cub de drojdie ,o lingura de zahar,faina si un pic de lapte caldut. Cernem faina dupa care adaugam restul de ingredente ,laptele caldut pe rand.Framantam bine pana cand devine un aluat elastic nelipicios.Lasati la dospit intr-un loc cald,pana isi dubleaza volumul....
Rulada din resturi
Tocam marunt pandispanul impreuna cu piscoturile Topim untul si il turnam peste amescul obtinut. Topim zaharul impreuna cu apa si il turnam peste amestecul de pandispan amestecandu-le bine. Amestecul obtinut il intindem pe folie alimentara si intindem deasupra nuttella. Cu...
Tort poseta
Pentru inceput topim cicolata alba pe baie de abur impreuna cu 200 ml de frisca dupa care o dam la rece. Pregatim si budinca conform indicatilor de pe plic si o lasam sa se raceasca. Foile: Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile adaugam zaharul si continuam sa batem pana...
Chec din albusuri cu prune
Batem albusurile spuma dupa care adaugam zaharul ,cand devine o bezea adaugam faina alba si drojdia amestecand de sus in jos cu o lingura de lemn. 2/3 din compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.In restul de compozitie adaugam cacao si turnam peste compozitia...
Tort "Rolling Stone"
Blatul: separam ouale. Albusurile le batem spuma cu un varf de sare, dupa care adaugam zaharul si continuam sa le batem pana cand devin o spuma tare. Adaugam galbenusurile ,faina amestecata cu drojdia amestecand cu o lingura de lemn de sus in jos. Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava...
Martipan
Macinam fin migdalele dupa care adaugam zaharul pudra. Batem spuma albusul si adaugam peste amestecul de migdale.Amestecam cu o lingura dupa care framantam bine.Daca compozitia este un prea moale se mai adauga zahar praf. Adaugam colorant alimentar .Acoperim martipanul obtinul si il dam la...
Prajitura Deliciu
Blat: Tapetam o tava cu hartie de copt si intindem nuca taiata. Albusurile le batem spuma cu un varf de sare adaugam treptat zaharul si mixam pana devine o spuma densa. Adaugam nucile macinate si faina alba si amestecam de sus in jos . Turnam compozitia peste nuci si coacem blatul la 180...
Gogosi cu ciocolata
Intr-un bol punem faina cu sarea si zaharul. Separat punem drojdia impreuna cu un pic de lapte cald si o lingurita de zahar si lasam sa dospeasca 10-15 mln.Turnam apoi peste compozitia de mai sus. Framantam dupa care adaugam oul , untul,apa calduta si restul de lapte pana cand obtinem un aluat...
Chec cu ciocolata
BLATUL: Intr-un castron mixam untul cu zaharul pana cand devine spuma. Adaugam ouale amestecand bine dupa fiecare. Adaugam faina amestecand mereu iar la sfarsit laptele. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava pentru checuri tapatata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la...
Tort "Parisul in flacari"
Foile: Intr-un bol batem spuma 3 albusuri cu un praf de sare, apoi adaugam 3 galbenusuri, 3 linguri de zahar, 3 linguri faina amestecata cu 1 lingura de cacao. Amestecam bine si intindem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Dam la cuptor circa 15 minute. Mai facem o foaie cu...
Tort craniu
Blatul: Separati albusurile de galbenusuri.Bateti spuma albusurile dupa care adaugati treptat zaharul si continuati sa bateti pana cand devine o bezea. Adaugati galbenusurile si faina amestecata cu drojdia amestecand de sus in jos dupa care adaugati fulgi de ciocolata. Turnati...
Prajitura Tosca
Blatul: Bateti spuma albusurile adaugati treptat zaharul si continuati sa mixati pana cand se topeste zaharul.adaugati macul si nuca de cocos treptat amesecand de sus in jos.Adaugati apoi faina amestecata cu drojdia .Aluatul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la...
Tort cu ciocolata alba si capsuni
Se taie capsunile marunt si se pun cu zahar ca sa lase sirop. Ciocolata alba (pt.crema) se topeste pe baie de abur cu 200 ml de frisca si se da la rece. Untul impreuna cu ciocolata alba se topesc pe abur si se lasa sa se raceasca. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma dupa care se...
Brownie Cheesecake
Crema de branza: Intr-un bol punem toate ingredientele pt.crema de branza si mixam bine pana cand se omogenizeaza compozitia si dam la rece pana cand pregatim aluatul pt.brownie. Topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de abur si le lasam sa se raceasca. Separat mixam ouale cu zahar pana...
Branzoici
Pregatim o maia din drojdie, zahar, un pic de lapte caldut, faina si o lasam la loc cald pana cand isi dubleaza volumul. Adaugam ouale, sarea, restul de lapte si incepem framantarea adaugand faina putin cate putin, pana cand devine un aluat nelipicios. Lasam aluatul sa creasca la loc cald pana...
Chec din albusuri cu cirese
Albusurile de bat spuma dupa care se adauga zaharul. Cand devine o bezea se adauga faina alba si uleiul. Se toarna in tava (tapetata cu hartie de copt sau ulei si faina alba) 2/3 din compozitie. In compozitia ramasa se adaugam ciocolata si amestecam usor. Turnam compozitia in tava si amestecam cu...
Cheesecake cu capsuni
Blatul :Macunati biscuiti peste care adaugati untul topit ,zaharul si ciocolata si amestecati bine. Amestecul obtinut se intinde intr-o tava cu inel detasabil.Se da la rece. Crema : Bateti spuma frisca adaugati crema de branza si mascarponele si zaharul amestecand mereu .crema obtinuta se...
Tort cu capsuni
Pentru inceput topim pe bain marie 200 g ciocolata alba cu aproximativ 200 ml frisca. Cand ciocolata este topita dam la rece. Blatul: Separam ouale. Topim pe bain marie ciocolata dupa care o adaugam la galbenusuri si amestecam bine. Separat batem spuma albusurile. Adaugam zaharul batand...
Prajitura Somloi
Blatul de vanilie: Separati albusurile de galbenusuri. Bateti spuma albusurile cu sarea, dupa care adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma tare. Incorporam galbenusurile, apa fierbinte, esenta de vanilie dupa care faina amestecata cu praful de copt si turnam amestecul intr-o tava tapetata...
Tort cu frisca si banane
Puneti la fiert apa cu zaharul pana cand se ingroasa putin.Lasati sa se raceasca. Taiati blatul in doua, insiropat,i adaugati bananele taiate felii o parte din frisca batuta spuma ,al 2 blat, insiropati, puneti restul de banane feliate si acoperiti cu restul de frisca.
Tort pentru Paste
Blatul: Topiti pe baie de abur ciocolata impreuna cu untul. Separat amestecati galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste dupa care adaugati ciocolata impreuna cu untul, faina ,drojdia si cacao . Amestecati bine dupa care adaugati albusurile batute spuma amestecand de sus in jos....
Rolls Cinnabon
Aluatul: Se dizolva drojdia cu o ligurita de zahar si un pic de lapte caldut .Maiaua obtinuta se lasa la loc cald pana cand face basicute deasupra, dupa care se adauga oul, zaharul, sarea, untul moale, restul de lapte si faina. Se framanta pana cand devine un aluat elastic. Se lasa la dospit...
Red Velvet Cheesecake
Blatul: Amestecati faina, zaharul, sarea si cacao. Frecati untul pana cand devine spumos dupa care adaugati uleiul ,laptele amestecand continuu ca si la maioneza. Adaugati pe rand ouale si colorantul apoi amestecul de faina cu zahar si drojdia. Turnati compozitia obtinuta intr-o tava cu...
Tort Sacher (imbunatatit)
Blatul: Topiti ciocolata pe baine-marie, dupa care adaugati untul topit. Lasati sa se raceasca un pic dupa care adaugati galbenusurile amestecand mereu. Separat bateti albusurile spuma impreuna ca zaharul (ca si pt.bezea) dupa care adaugati-le la amestecul de ciocolata amestecand de sus in jos....
Tort bicolor cu frisca si capsuni
Bateti spuma albusurile dupa care adaugati zaharul pana cand devin ca si la bezea. Adaugati faina impreuna cu drojdia amestecand de sus in jos ca sa nu se lase albusurile.Impartiti compozitia in 2 si in jumatate am pus cacao. Cu ajutorul unui pos intr-o tava tapetata cu hartie de copt...