angyb

1

Bucataras
incepator

forli(Dej)

Bucataras din 27.12.2011

RETETE151
PRIETENI202
Retete / Dulciuri

Prajitura rasturnata cu pere

In Prajituri la 27 Sep 2013

Batem spuma albusurile cu un pic de sare,pana cand devin o spuma tare dupa care adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand acesta se topeste. Adaugam faina alba si praful de copt si amestecam bine. Ungem o tava cu unt si presaram deasupra zahar, asezam perele taiate felii si turnam...

Tort Kinder Pingui (reteta revazuta si imbunatatita)

In Torturi la 26 Sep 2013

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma galbenusurile cu zaharul pana cand se albesc si devin o crema. Amestecam faina cu cacao,grisul si praful de copt si le adaugam la amestecul de galbenusuri. Adaugam laptele,mierea si uleiul si le amestecam bine. Batem spuma albusurile si...

Briose daneze

In Prajituri la 26 Sep 2013

Pt. inceput pregatim maiaua : Dizolvam drojdia cu o lingura de zahar, un pic de lapte cald si o lingura de faina alba si o lasam la loc cald pana cand se umfla. Amestecam faina cu sarea restul de zahar, maiaua si galbenusurile. Adaugam untul topit si laptele cald. Framantam bine pana cand obtinem...

Orez cu lapte-by Merisor

In Prajituri la 25 Sep 2013

Spalam bine orezul si il acoperim cu 1/2 din cantitatea de apa si il lasam aproximativ 15 minute pana cand orezul isi mareste volumul. Punem la fiert laptele impreuna cu zaharul si un pic de sare. Adaugam peste orez restul de apa si il punem la fiert la foc mediu. Cand incepe sa fiarba...

Prajitura cu mac si nuca de cocos

In Prajituri la 31 Iul 2013

Blatul cu mac: batem spuma albusurile cu un praf de sare  dupa care adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand devin o spuma tare. Adaugam galbenusurile ,faina alba si macul si praful de copt.Amestecam compozitia cu miscari de sus in jos . Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava...

Pariziene cu ricotta

In Prajituri la 30 Iul 2013

Pregatim o maia din drojdie, o lingurita de zahar, o lingura de faina si putin lapte cald. Lasam la loc cald pana cand creste. Framantam maiaua cu ouale, faina, restul de zahar si adaugam treptat lapte caldut framantand mereu pana cand devine un aluat elastic nelipicios. Lasam sa cresca la loc...

Guguluf marmorat cu crema de branza

In Prajituri la 26 Iul 2013

Pt.inceput pregatim umplutura : amestecam amidonul cu oul si 100 ml lapte.Laptele ramas il punem la fiert ,cand incepe sa fiarba turnam amestecul de amidon si ou si il lasam sa fiarba pana cand se ingrosa. Luam de pe foc si adaugam zaharul si lasam sa se raceasca. Blatul: batem spuma...

Tort Bust

In Torturi la 25 Iul 2013

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri.Batem spuma albusurile dupa care adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand devin o spuma tare ca si pt.bezea. Adaugam galbenusurile .uleiul ,apa ,faina si drojdia.Amestecam bine pana cand se omogenizeaza .Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu...

Briose si chec din albusuri cu capsuni

In Prajituri la 23 Iul 2013

Batem spuma albusuri dupa care adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand devin o spuma tare. Adaugam uleiul ,faina alba si praful de copt si amestecam de sus in jos .  Impartim in 2 compozitia obtinuta .In jumatate din compozitie adaugam cacao si amestecam bine.Ungem formele...

Guguluf marmorat cu ricotta si glazura de ciocolata

In Prajituri la 4 Iun 2013

Topim pe baie de abur ciocolata cu untul ,le lasam sa se raceasca un pic dupa care le amestecam cu galbenusurile .Separat batem spuma albusurile cu un praf de sare ,adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand devin o spuma tare.Adaugam amestecul de ciocolata si galbenusuri,faina amestecata cu...

Prajiturele cu frisca si mascarpone

In Prajituri la 18 Mai 2013

Pentru inceput topim ciocolata alba cu 200 ml frisca si le dam la congelator pt.cateva ore. Blatul: Topim pe baie de abur ciocolata cu uleiul ,le lasam sa se racoreasca un pic dupa care le amestecam bine cu galbenusurile. Batem spuma albusurile cu un praf de sare pana cand se intaresc dupa...

Tort ecler cu crema de capsuni

In Torturi la 17 Mai 2013

Aluatul:  Fierbem apa impreuna cu uleiul .Cand clocoteste luam de pe foc si turnam toata faina amestecand rapid .Lasam sa se racoresca dupa care adauugam pe rand ouale si amestecam dupa fiecare pana cand se omogenizeaza. Tapetam o forma rotunda cu ulei si faina ,si cu ajutorul unui sprit...

Briose cu ricotta si glazura de ciocolata

In Prajituri la 9 Mai 2013

Separam galbenusurile de albusuri. Amestecam galbenusurile cu ricotta,zaharul,coaja de lamaie,faina si drojdia. Batem spuma albusurile cu un praf de sare si le adaugam peste amestecul de ricotta si amestecam de sus in jos. Ungem formele de briose cu unt si le tapetam cu faina alba . Turnam...

Musuroi cu crema de capsuni

In Torturi la 4 Mai 2013

Pt.inceput taiem marunt capsunile ,le amestecam cu 3 linguri de zahar si le punem intr-o strecuratoare cu un bol dedesupt ca sa se scurga siropul din ele. Blatul: Frecam bine galbenusurile cu uleiul si apa. Batem spuma albusurile cu un praf de sare ,adaugam zaharul si continuam sa batem pana...

Pasca fara aluat cu ciocolata

In Prajituri la 2 Mai 2013

Separam albusurile de galbenusuri. Amestecam branza de vaci cu crema de branza ,galbenusurile si zaharul. Adaugam untul topit ,faina, grisul si drojdia. Batem spuma albusurile cu un praf de sare si le adaugam la amestecul de branza amestecand de sus in jos . Turnam compozitia obtinuta...

Capsuni trase in ciocolata

In Dulciuri la 2 Mai 2013

Capsunile se curata de codite se spala si se pun pe un servet de hartie sa se uste bine. Topim ciocolata pe baie de abur (sau la microunde) dupa care tavalim capsunile prin ciocolata.

Prajitura de ciocolata cu bombite de branza si cocos

In Prajituri la 29 Apr 2013

Pregatim mai intai bilutele de branza :Amestecam bine toate ingredientele si formam bilute de marimea unei nuci ,si le asezam intr-o tava cu fundul detasabil tapetata cu hartie de copt. Blatul : Batem spuma albusurile cu un praf de sare dupa care adaugam zaharul si mixam bine pana obtinem o...

Prajitura marmorata cu ricotta

In Prajituri la 29 Apr 2013

Separam albusurile de galbenusuri.Batem spuma albusurile cu un praf de sare dupa care adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand devin tari ca si la bezea.Adaugam galbenusurile uleiul ,faina alba ,cacao si 2 lingurite de cacao si amestecam bine cu miscari de sus in jos.Turnam compozitia...

Papanasi cu smantana si gem de capsuni

In Prajituri la 17 Apr 2013

Amestecam branza cu sarea ,ouale zaharul si praful de copt si coaja de lamaie. Adaugam grisul si faina alba . Din aluatul obtinut formam bilute si le aplatizam putin si facem o gaura in mijloc .Facem si bile mai mici de pus deasupra. Prajim papanasii in ulei incins .dupa care ii scoatem...

Tort "Cuib cu oua"

In Torturi la 1 Apr 2013

Pentru inceput taiem marunt capsuni si ii amestecam cu 2 linguri de zahar ,ii punem intr-o strecuratoare cu o farfurie dedesupt si lasam sa se scurga siropul. Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma cu un praf de sare. Cand spuma devine tare adaugam zaharul si continuam sa batem...

Tort cu rulada

In Torturi la 29 Mar 2013

Pregatim mai intai rulada : Separam albusurile de galbenusuri, batem spuma albusurile cu un pic de sare. Cand spuma devine ferma adaugam zaharul pe rand si mixam pana cand se topeste zaharul. Adaugam galbenusurile, uleiul si faina alba si amestecam cu miscari de sus un jos. Turnam compozitia...

Briose cu crema de mascarpone

In Prajituri la 25 Mar 2013

Frecam untul spuma impreuna cu zaharul dupa care adaugam ouale si amestecam bine. Adaugam laptele si faina amestecata cu drojdia. Taiem marunt ciocolata si o adaugam la amestecul obtinut. Ungem formele pt.briose cu putin unt si tapetam cu faina dupa care turnam in fiecare compozitia obtinuta....

Eclere cu crema de vanilie

In Prajituri la 12 Mar 2013

Punem la fiert apa ,uleiul si un praf de sare.Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.Punem din nou cratita la foc mic si amestecam pana cand se desprinde de pe fundul cratitei. Lasam sa se raceasca dupa care adaugam ouale amestecand dupa...

Tort Mimoza

In Torturi la 11 Mar 2013

Blatul: Batem spuma albusurile cu un praf de sare dupa care adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand devin o spuma tare. Adaugam galbenusurile si amestecam cu miscari de jos in sus .La final adaugam faina amestecata cu drojdia. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava rotunda tapetata cu...

Prajitura din albusuri cu ricotta

In Prajituri la 1 Mar 2013

Blatul: Batem spuma albusurile pana cand se intaresc, dupa care se adauga zaharul si continuam sa batem pana cand devine o bezea. Adaugam faina amestecata cu drojdia si amestecam cu miscari de sus in jos. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la...

Tort pentru "Sfantul Valentin"

In Torturi la 15 Feb 2013

Blat: Batem spuma galbenusurile cu 2 linguri de zahar pana cand se albesc dupa care adaugam colorantul. Adaugam albusurile batute spuma cu restul de zahar si faina alba amestecata cu drojdia. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava cu fundul detasabil tapetata cu hartie de copt. Dam tava...

Tort cu piscoturi

In Torturi la 5 Feb 2013

Amestecam faina cu oul si un pic de lapte. Restul de lapte un punem pe foc iar cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de faina si lasam sa fiarba pana cand se ingrosa .Luam de pe foc si dam la rece. Cand crema s-a racit o amestecam cu frisca batuta spuma tare. Din crema obtinuta luam deoparte...

Tort cu ciocolata si banane

In Torturi la 4 Feb 2013

Blatul: Mixam untul cu 100 g de zahar pana cand devine o crema dupa care adaugam pe rand galbenusurile. Separat batem spuma albusurile cu un praf de sare dupa care adauugam restul de zahar si le mixam bine pana cand devin lucioase, dupa care le adaugam la crema de unt impreuna cu 2...

Reteta de preparare a papanasilor fierti

In Prajituri la 4 Feb 2013

Reteta de preparare a papanasilor Se amesteca branza cu grisul oul si zahar. Din compozitia obtinuta se formeaza bilute mici, dupa care se fierb in apa clocotita cu sare. Papanasii sunt gata cand se ridica la suprafata. Separat topim untul adaugam pesmetul si o lingura de zahar si se...

Tort Juventus

In Torturi la 26 Ian 2013

Pentru inceput topim pe baie de abur 200 g ciocolata alba cu 200 ml frisca dupa care o lasam la rece. Blatul: Galbenusurile se mixeaza cu uleiul si esenta de rom. Batem spuma albusurile, dupa care adaugam zaharul si continuam pana cand devin lucioase. Adaugam amestecul de galbenusuri...

Afisate 1 - 30 din 75 retete    

Postari recente

publicat la 27.09.2013

Prajitura rasturnata cu pere

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]