10 alimente pentru oase si dinti puternici pentru copilul dumneavoastra

Postat de Bucataras in Tipsuri pe 17 Iul 2012, 08:20

Articol pe placul a 16 bucatarasi
comenteaza

Bucataras.ro si Delaco va propun o serie de articole sustinute de dr. Anamaria Iulian, medic si psihoterapeut Food Psychology Coach. Este un proiect care-si propune sa aduca sfaturi utile pentru alimentatia copiilor nostri sau a noastra.

Alimentatia adecvata calitativ, echilibrata si diversificata ramane cea mai sigura cale de a avea un copil sanatos si dezvoltat armonios.

Mamicile cu copii mici, preocupate de nutritie, ar trebui sa stie ca alaturi de lapte, iaurt si branzeturi, administrate in portii de 3-5 pe zi, organismul copiilor lor mai are nevoie si de vitamine (D,C,A), minerale (Ca, Mg, fosfor, zinc, fluor) si oligoelemente (bor, siliciu si seleniu) pentru a avea oase puternice, rezistente si dinti frumosi, fara carii.

Daca ar fi sa alcatuim un top zece al alimentelor care construiesc oase si dinti sanatosi am avea :

1.Lactate, in special, branzeturile foarte bogate in calciu si cu un continut redus in grasimi: branza de vaci, perle de branza cu smantana, branza calcica, urda si ricotta.

2.Peste oceanic, fructe de mare, ulei de peste.

3.Legumele cu frunze verzi: spanacul, urzici, etc

4.Cruciferele: broccoli, conopida, varza, varza de Bruxelles.

5.Cerealele integrale.

6.Semintele de susan, dovleac, in.

7.Fructele de sezon si cele oleaginoase: nuci, migdale, alune.

8.Germeni organici de grau, de lucerna, de soia.

9. Oua.

10.Carne.

Aceste alimente, alaturi de reducerea stresului din viata copiilor dumneavoastra si de exercitiile fizice regulate cum ar fi: dansul, mersul pe role, alergatul, innotul, plimbatul pe jos, etc. duc la obtinerea unei densitati osoase optime care va tine fracturile si osteoporoza departe de acestia, conferindu-le in acelasi timp o postura eleganta, o dentitie sanatoasa si un “look” agreabil.

Impreuna cu aceste sfaturi vom avea in cadrul fiecarui articol si o minirubrica de "Stiati ca...". Iata informatia de azi:

"Ceapa, ridichile si prazul conţin un antibiotic natural numit alicină, care este capabil să distrugă germenii patogeni fără a elimina totodată si fibra microbiană necesara bunei funcţionări a colonului?"

Cine este Anamaria Iulian

Anamaria Serban Iulian este doctor si psiholog, medic primar de Medicina Familiei, psiholog psihoterapeut de formare experientiala si consilier de nutritie. 

 "Singurul lucru care m-a animat si m-a motivat este dorinta de a face ceea ce imi place, iar medicina a fost profesia la care m-am gandit intotdeauna; facultatea de psihologie si masterul in domeniul psihoterapiei avand rolul de a-mi facilita intelegerea si consilierea pacientilor, precum si de a-mi furniza o metoda alternativa sau adjuvanta-dupa caz- de tratament. Este esential pentru mine sa imi placa ceea ce fac, pentru ca doar asa pot lucra zi si/ sau noapte, doar asa pot investi energie, timp, neuroni si emotie in munca mea. In timpul liber prefer calatoriile , hikingul - mersul pe munte - schiatul, sa joc tenis, in functie de anotimp si dispozitie, sa ascult muzica clasica, sa citesc - mai ales literatura engleza - sau sa urmaresc la tv. un balet, un documentar sau un film bun. 

Sunt o persoana optimista, pozitiva, relativ non-conformista, care crede cu tarie ca doar educatia si curiozitatea "creatoare" de-a lungul intregii vieti, pot mentine un spirit tanar, elegant si, de ce nu ,implinit. Implinirea, pentru mine, consta in gratia si priceperea cu care stim sa imbinam proportiile intr-un intreg, viata profesionala cu cea intima, personala, aspiratiile cu banala realitate cotidiana, noul cu traditia si obisnuinta", marturiseste Anamaria pe siteul ei http://www.frumossisanatos.ro/

19 ani de experienta in domeniul medicinei

2012 - 19 ani de experienta in domeniul medicinei

- 11 ani de practica medicala ca si doctor

2005 – 2010 - medic specialist M.F. cu cabinet individual in contract cu CAS

- psiholog, colaborator al fundatiei „Principesa Margareta” in cadrul programelor de educatie pentru sanatate, reealizate impreuna cu firma Pfizer: concepere si sustinere de traininguri pe teme medicale si psihologice pentru cadrele didactice; lucru cu copiii in cadrul programelor „after school” ale fundatiei.

- autor al unui manual alternativ de educatie pentru sanatate, pe teme ca: sanatatea alimentatiei, sanatate mintala, sport si fumat. Manualul a fost elaborat ca urmare a colaborarii cu fundatia „Principesa Margareta” si firma Pfizer si a stat la baza elaborarii unui site al fundatiei pe teme de educatie sanitara si igienico-dietetica.

- consilier de nutritie specializat in tratamentul dietetic al pacientilor cu boli metabolice grave cum ar fi: diabetul zaharat si obezitatea.

2002 – 2004 - medic rezident cu o experienta de peste 2500 de ore garda in serviciul de Urgente si Terapie Intensiva Pediatrica tratand come, intoxicatii diverse, sepsis-uri de etiologii diferite, etc.

2000 – 2001 - medic invitat – Lyon, Franta – Spitalul de Neurologie si Neurochirurgie „Pierre Wertheimer”

- participare la sedintele de consiliere si psihoterapie ale parintilor si copiilor tratati neurochirurgical

- efectuarea primelor consultatii ale pacientilor, stagii pe sectiile de S.I.P.O. (terapie intensiva postoperatorie); participarea la organizarea si buna desfasurare a unor conferinte cu caracter medical.

1999 – 2000 - Medic stagiar in stagiu obligatoriu in cadrul programului de pregatire postuniversitara al Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca.

- stagiu efectuat in Clinica Universitara Medicala si Chirurgicala III, cu program de training in medicina interna (6 luni) si chirurgie generala (6 luni), beneficiind de o experienta semiologica deosebita, dar si de initierea in domaniul imagisticii ecografice, initiere efectuata prin amabilitatea si bunavointa domnului Profesor Radu Badea.

STUDII: 

2008 – 2010 : doua mastere simultane in psihoterapie si psihodiagnoza ale Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, specializarea Psihologie, Universitatea Bucuresti

2005 – 2008: studenta a Facultatii de Psihologie si si Stiintele Educatiei, sectia Psihologie, Universitatea Bucuresti

2005 Examen de medic specialist in Medicina de Familie

2001 - 2004: Rezidentiat in Medicina de Familie, efectuat in Centrul Universitar Brasov

1993 – 1999: Studenta in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” , Facultatea de Medicina Generala , Cluj-Napoca.

1998 – 1993: Liceul de Matematica – Fizica „Octavian Goga”, sectia Matematica, Zalau, jud. Salaj

1981 – 1989: Scoala de Muzica si Arte Plastice, clasa pian, Zalau, jud. Salaj

ATESTATE

1995, octombrie: Curs de consiliere in tentativele de suicid, organizat de Alianta Anti-Sinucidere din Cluj-Napoca

1996, ianuarie-martie: Basic Life Support (BLS) si Advanced Life Support (ACS), cursuri organizate de The Mobile Emergency and Resuscitation Service (SMUR) din Cluj-Napoca

2002, februarie: curs organizat pentru medicii de familie despre „Contemporary Approach on Arterial Hypertension”

Comentarii (3)

30.07.2012, 01:59

dr. Anamaria Iulian cred ca ar fi omul potrivit pentru mine ,poate reuseste sa-mi gaseasca declicul benefic

10.08.2012, 16:41

25.11.2012, 14:07

foarte tare

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]