Fructele uscate sunt bogate in fibre, vitamine si carbohidrati complecsi, ele reprezinta o gustare energizanta. Ele pot fi lasate sa se usuce pur si simplu sau puse intr-un cuptor pentru a le rumeni.
Ingrediente:
- 2 litri si 100 grame de apa
- o lingurita de suc de lamaie
Preaparare:
1. Pune apa intr-un bol si adauga sucul de lamaie. Apoi scoate cotorul fructelor.
2. Taie fructele felii care vor avea cate o gaura la mijloc. Pune-le imediat in apa pentru a preveni oxidarea lor.
3. Pentru a le usca la aer, ele pot fi puse pe o franghie si tinute in fata semineului pana cand se usuca. Pentru a le face la cuptor, ele se pun pe o foaie de copt, intr-un singur strat si se pun in cuptorul dinainte incins la 40 de grade.
Se tin pentru o ora. Se creste apoi temperatura la 60 de grade si apoi se lasa intre 3 si 6 ore pana cand sunt gata. Lasa usa cuptorului usor deschisa pentru a preveni condensarea.
Articol in parteneriat cu euforia.tv