Cozonac pufos cu nucă – Propunerea Kaufland pentru sărbători cu tradiție

Postat de Bucataras in Kaufland pe 23 Dec 2025, 22:06

Articol pe placul a 0 bucatarasi
comenteaza

Cozonacul pufos cu nucă este nelipsit de pe masa românilor atunci când Sărbătorile se apropie. Cu miez aerat, umplutură bogată de nucă și aroma inconfundabilă care umple casa de bucurie, acest desert rămâne simbolul momentelor petrecute alături de cei dragi.

Propunerea Kaufland pentru sărbători cu tradiție aduce mai aproape gustul cozonacului „ca acasă”, pregătit cu grijă din ingrediente atent alese.

Pentru acest Cozonac pufos cu nucă sunt necesare următoarele ingrediente: făină, ouă, lapte, unt, zahăr, nuca, cacao, rahat.      

Ingrediente:

  • aluat:
  • 1200 g făină de grâu 00
  • 14 g drojdie uscată
  • 600 ml lapte
  • 8 gălbenușuri
  • 200 g zahăr
  • 200 g unt
  • 6 linguri ulei
  • coajă de lămâie și de portocale
  • esență de vanilie
  • un praf de sare
  • umplutura:
  • 600 g nucă tocată grosier
  • 300 g cubulețe de rahat
  • 200 - 250 g zahăr
  • 5 linguri cacao
  • 8 albușuri
  • un praf de sare
  • esență de rom
  • pt. uns:
  • 1-2 oua + 1 lg lapte

Mod de preparare:

Încălzește ușor laptele într-o cratiță.

Separat, într-un bol mic, pune drojdia uscată, 2 linguri de lapte călduț și o linguriță de zahăr. Amestecă puțin și lasă deoparte 5-7 minute.

Peste laptele călduț, pune untul, coaja de lămâie și de portocală, esența de vanilie, un praf de sare și zahărul. Amestecă până se topesc ingredientele. 

Într-un bol mare, cerne făina, toarnă amestecul de lapte și unt, adaugă drojdia și cele 8 gălbenușuri.

Începe să framanti manual sau cu ajutorul unui robot de frământare, pentru aproximativ 10 -12 minute. În momentul în care aluatul devine omogen și legat, încorporează treptat uleiul, frământând in continuare. Aluatul trebuie este gata cand devine elastic, omogen și fin. 

Acoperă bolul cu aluat cu folie alimentară și lasă-l la dospit într-un loc călduț, pentru aproximativ 2 h.

Pregătește umplutura.

Într-un bol, pune albușurile, un praf de sare și mixează-le foarte bine. Când capătă consistență și se albesc, încorporează zahărul, mixând în continuare până obții o bezea lucioasă și fermă. 

Amestecă miezul de nucă cu cacaua și adaugă-l peste bezea. Amestecă ușor să se incorporeze și adaugă și esența de rom.

Împarte aluatul de cozonac în 2-3 parti egale. Întinde fiecare parte de aluat în strat egal, pe un blat uns cu puțin ulei. Întinde umplutura pe toată suprafață, lăsând o margine liberă, cubulețe de rahat, apoi rulează strâns. Procedează la fel restul de aluat.

Împletește cele două rulouri obținute, dând formă de cozonac, apoi așază-l în tava tapetată cu hârtie de copt.

Lasă-l la dospit pentru o jumătate de oră. După acest timp, unge-l cu amestecul de ou și lapte.

Coace cozonacii în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, pentru 40-50 de minute sau până trece proba scobitorii.

După coacere, scoate tavile din cuptor și lasă cozonacii la temperat. Îl poți transfera apoi pe un grătar de bucătărie.

Este un cozonac pufos, aromat și foarte bun la gust și iți recomandăm să încerci rețeta noastră!

Incearcă si rețeta de Cozonac Leopard, foarte aspectuos și bun sau varianta de Cozonac moldovenesc, foarte pufos si bun.

Iți recomandăm și rețeta de Cozonac cu smantana si nuca, cu un aluat minunat.

Deschide usa Craciunului cu varietate!

Nu stiu daca este loc mai potrivit pentru cumparaturile de sarbatori decat la Kaufland, unde gasesti tot ce ai nevoie, dar si o multime de lucruri la care nici nu te gandeai.

 Daca ai in minte intrebarea "oare gasesc la Kaufland?", te asiguram ca raspunsul este categoric da!

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]