Cum putem să pregatim carnea pentru gătit cu ajutorul aparatului de vidat Food Saver

Postat de Bucataras in Stop risipei alimentare pe 16 Oct 2015, 17:17

Articol pe placul a 12 bucatarasi
comenteaza

Bucate, vorbe si arome sau Dia noastra ne mai aduce cateva vorbe aromate despre pastrarea bucatelor si oprirea risipirii lor. Sa vedem ce a mai descoperit:

Daca am vazut cum putem sa pastram carnea proaspata mai mult timp la frigider sau la congelator cu ajutorul aparatului de vidat Food Saver, am sa va spun ca, înainte de a gati carnea, putem s-o condimentam si sa o vidam.

Prin procesul de vidare, porii se vor deschide si astfel condimentele vor patrunde mai bine în carne.

Pentru aceasta operatiune, eu am folosit pungile pentru vidare care vin împreuna cu aparatul de vidat Food Saver, dar se pot achizitiona si caserolelespeciale pentru marinat carnea. Cu ajutorul acesteia carnea se poate marina în doar câteva minute nu în câteva ore.

Am condimentat carnea, apoi am pus-o în punga speciala pentru vidare, punga pe care am taiat-o din rola de folie la dimensiunea dorita.

Am introdus capatul pungii în tavita pentru picurare, astfel se va înlatura excesul de umiditate,am închis capacul aparatului si am apasat butonul de Vidare&sigilare automata.

In câteva secunde punga mea a fost vidata si sigilata si am pus-o la frigider pentru jumatate de ora înainte de a o pune la cuptor.

Carnea a fost foarte frageda si aromata.

Tavita de picurare se goleste si se spala daca este cazul.

Sper ca v-ati convins cât de util si simplu este de folosit  aparatul de vidat Food Saver.

Pentru mai multe detalii, puteti accesa Food Saver Romania.

 

 

Comentarii (1)

03.02.2016, 00:48

Super . Vreau si eu

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]