Despre meniuri

Postat de Constelatialeu in Tipsuri pe 26 Ian 2013, 21:54

Articol pe placul a 5 bucatarasi
comenteaza

In luna mai a anului trecut am facut un curs de receptioner in turism.Printre temele care ni s-au prezentat, a fost un capitol despre alimentatie.Am retinut cateva chestii care mi s-au parut interesante.

ISTORIA MENIULUI

Meniul clasic s-a constituit in restaurantele franceze inca de  la sfarsitul secolului 18 si a ajuns la apogeu la mijlocul secolului 19.Intrucat patronii de restaurante,devenite renumite,erau cel mai adesea fosti bucatari de la curtea regala sau al marii nobilimi,meniurile concepute reproduceau fastul si opulenta de la curte,find adresate unei clientele privilegiate.

Meniul modern.Componentele lui se bazeaza pe structura meniului clasic dupa serviciul rusesc,in care transpare clar vechiul serviciu francez,dar se tine cont mai mult de conceptele moderne de nutritie.Dupa numarul de preparate meniurile pot fi:

-meniul zilei-3 feluri,adica meniu de baza folosit la mesele zi de zi

-meniul extins-4-5 feluri

-meniul festiv-6 sau mai muklte feluri-meniu pentru mese oficiale,banchete,etc.

Exemplu de meniu pentru dineu de gala ,restaurant 4 stele

-Cockteil fructe de mare

-Consomme Rossini

-Morun la gratar,cartofi natur

-Careu de batal,orez taranesc in timbal,Piure de spanac

-Cammembert,Emmental,Roquefort

-Parfait de praline

-Tort maresal

-Migdale,fistic

-Fructe proaspete de sezon

-Gin Gordon`s,Bitter Campari,Vodca absolut Blue,Kindley,Suc de portocale

-Sampanie Moet et Chandon Dom Perignon,Dry Muscat Jidvei 2001

-Cabernet samburesti 2000

-Coniac remy martin louis XIII

-Apa minerala/plata

Urmatoare postare despre grupele de preparate culinare.

Comentarii (4)

26.01.2013, 22:19

Adnia.Am zis sa impart cu voi ce am invatat de la altii.

26.01.2013, 22:20

Interesant!

27.01.2013, 02:04

foarte interesant articolul

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs