Eliminaţi toxinele mâncând

Postat de Panacris in Dieta pe 8 Mar 2011, 20:13

Articol pe placul a 3 bucatarasi
comenteaza

După mese copioase, cum sunt cele ocazionate de Sărbători sau alte evenimente asemănătoare, dar şi după abuzul frecvent de alimente „consistente”, e cazul să-i daţi posibilitatea organismului să împuşte doi iepuri deodată: să lepede surplusul de kilograme acumulat şi, totodată, toxinele. Remediile se află la îndemâna oricui, sunt simple, vin de la natură şi constau tot în... alimente.

Iată câteva dintre cele care alungă eficient toxinele din organism, îl scapă de surplusul de grăsime dăunătoare şi îl ajută să se menţină sănătos, frumos şi suplu, fără să-i împuţineze „muniţia” de energie şi substanţe de bază pentru a funcţiona optim. În plus, organismul nostru primeşte în această perioadă o mână de ajutor cu adevărat „divină”, pentru că multe dintre dietele recomandate de specialiştii moderni se regăsesc în hrana vegetală consumată de creştini, de secole, în Postul Paştelui ce abia a început.
Primul dintre alimentele care pun pe fugă toxinele este mărul. Conţine un mare număr de antioxidanţi eficienţi în lupta împotriva colesterolului. În plus, conţine peptină, care „arestează” grăsimile dăunătoare, limitându-le absorbţia în organism.

Urmează prunele. În afară de faptul că sunt laxative redutabile, sunt şi diu­retice foarte bune, datorită con­ţi­nutului ridicat de potasiu. Au şi un efect antioxidant foarte puternic.
Ananasul, consumat numai proaspăt, nu conservat, are virtutea de a distruge toxinele din colon. Această purificare este foarte importantă pentru partea finală a intesti­nului, deoarece astfel se poate combate apariţia cancerului de colon. De asemenea, datorită unei enzime proteolitice pe care o conţin, prunele uşurează digestia proteinelor.

Pătrunjelul este un redutabil antioxidant, stimulând activitatea rinichilor şi ajutându-i astfel să elimi­ne toxinele. Se poate consuma ca atare sau se poate face o fiertură din două legături de pătrunjel mărunţit cu cuţitul (inclusiv codiţele) la un li­tru de apă. După ce s-a răcit, se strecoară şi se toarnă într-un vas de sticlă, se ţine la rece şi se consumă câte o cană pe zi.

Usturoiul, bogat în sulf, permite eliminarea mai multor tipuri de to­xi­ne. În plus, ajută organismul în caz de in­fecţii, stimulând producerea de globule albe (leucocite).
Anghinarea se numără printre campionii în lupta împotriva to­xi­ne­lor datorită puterii sale diuretice, care permite astfel evacuarea acestora. Este şi un antioxidant redutabil.

Sparanghelul e bogat în potasiu. Este şi un bun diuretic, făcând eficientă eliminarea toxinelor din organism.
Sfecla roşie, bogată în betanină şi metionină, ajută la metabolizarea acizilor graşi în ficat şi facilitează evacuarea toxinelor.
Ridichea neagră stimulează ve­zica biliară şi tonifică ficatul, contribuind astfel la digestia şi metabolizarea mai bună a compuşilor alimentari. Este bogată în fibre şi sti­mulează diureza.

Apa este esenţială în procesul de eliminare a toxinelor din organism. Un adult care trăieşte în zona tempe­rată are nevoie, potrivit specialiştilor, de 1,5 până la 2 litri de apă pe zi.
În afară de apă, salutare sunt şi cea­iurile cu proprietăţi detoxifiante. Exis­tă o sumedenie de produse din aceas­tă categorie care se regăsesc în ma­gazinele de specialitate, dar pe raf­turile supermarketurilor. Important de reţinut este că plantele de bază, cu cea mai mare eficienţă în de­­toxifiere, sunt păpădia, mes­tea­că­nul, aloe şi cicoarea, fără a mai pune la socoteală ceaiul verde, recunoscut din cele mai vechi timpuri de ja­po­nezi şi chinezi pentru  virtuţile sale an­tioxidante şi, implicit, pentru men­ţi­nerea sănătăţii organismului şi a fru­museţii. Ceaiul verde distruge ra­dicalii liberi care îmbătrânesc or­ga­nis­mul şi „usucă” pielea cu timpul.. Are conţinut crescut de vitamine, în special A, C şi E, precum şi de seleniu care, împreună cu vitami­na E, contribuie la întărirea imu­nităţii organismului.

Sucurile din fructe şi legume proaspete şi sănătoase ajută şi ele organismul să se detoxifice. Aceste sucuri se prepară prin stoarcerea fructelor sau a legumelor. E bine să fie consumate imediat după ce au fost obţinute în acest fel, pentru că se oxidează repede. Dacă nu aveţi timp suficient pentru această operaţiune, sucul se poate păstra cel mult 12 ore în frigider, într-un vas de sticlă. Dacă apelaţi la sucuri naturale preamba­late, e bine să le consumaţi în cel mult 48 de ore după ce aţi desfăcut amba­lajul în care se află. Sucurile naturale din fructe şi legume se beau de pre­ferinţă dimineaţa, pe stomacul gol, sau între mese, dar după ce sto­macul s-a golit după masa precedentă.

Este foarte important să ştiţi că dacă optaţi pentru un regim de deto­xifiere, care constă numai în ver­de­ţuri, legume şi fructe proaspete, crude, nu trebuie să exageraţi cu durata acestuia, pentru că altfel poate avea efecte nefaste asupra organismului. Regimul de detoxifiere e bine să fie ţinut între o zi şi o săptămână. Specialiştii nutriţionişti şi en­do­cri­nologi recomandă – iar unii dintre ei chiar practică în clinicile lor – aşa-numitul „post negru”, specific creş­ti­nilor ortodocşi, care constă în apă (2-2,5 litri pe zi) şi, eventual, pâine. O zi de post negru pe săptămână face minuni pentru orga­nism, pentru că celulele, ţesuturile şi organele îşi încetinesc extrem de mult activitatea, facilitând eliminarea to­xinelor şi revigorându-l.
Şi postul mai „blând”, cum e cel catolic, de tip ovo-lacto-vegetarian, precum şi cel vegetarian sunt eficiente în detoxifierea organismului.

Nu în ultimul rând, pentru orice re­gim, e bine să cereţi sfatul medicului, deoarece el cunoaşte „istoria” me­dicală a organismului dumnea­voas­tră şi vă poate sfătui ce dietă de de­toxifiere să urmaţi şi pe ce perioadă.

Sursa: http://www.jurnalul.ro/viata-sanatoasa/frumos-si-sanatos/eliminati-toxinele-mancand-570894.html

Comentarii (8)

23.03.2011, 07:34

de tinut minte

27.03.2011, 17:49

03.04.2011, 19:24

Multumesc!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]