Multa lume are un motiv intemeiat pentru a crede ca nutrienti alimentari precum antioxidanti, compusi antiinflamatori si uleiuri omega apar tot mai des in produsele de ingrijire personala. Potrivit unui studiu publicat Jurnalul de farmacologie si experimente terapeutice , pielea absoarbe 60% din substantele pe care le aplicam pe ea. Asa ca hranirea pielii cu ingrediente de mare calitate poate fi la fel de importanta ca alimentele pe care le mancam.
Este recunoscut deja faptul ca daca bem suficient de multa apa, pielea noastra va fi sanatoasa si radianta. Mai jos puteti afla si care este contributia mancarii in dobandirea unei frumuseti atemporale.
Avocado
Abunda in bunatati pentru infrumusetarea pielii: acizi grasi omega-3,  care asigura sanatatea si flexibilitatea membranelor celulare, pentru ca  nutrientii sa poata intra in celule si toxinele sa poata fi eliminate,  vitaminele A, E si B, lecitina si potasiu. Fructele de avocado gazduiesc  in componenta lor si compusi antiinflamatori si antioxidanti:  fitosterol, caroten, zinc si folati - care repara, catifeleaza si  reinnoiesc pielea si tesutul celular.

Afine
Au cel mai ridicat nivel de antioxidanti, ceea ce ajuta la vindecarea  pielii. Culoarea violet pe care le au fructele este o reflectie a  pigmentului fitonutrient, care imbunatateste colagenul din piele si  inhiba imbatranirea pielii, cauzata de razele soarelui.

Ciocolata
Ofera o gama larga de antioxidanti (precum cei aflati in ceaiul verde),  care sporeste hidratarea, densitatea pielii si circulatia sangelui.  Jurnalul de investigatie dermatologica ne informeaza ca ciocolata este o  sursa de procyanide, care combat degradarea pielii si ajuta la  protectia si stimularea cresterii celulare. Cu cat mancam mai multa  ciocolata neagra, cu atat mai frumoase vom fi, deoarece are cu 65% mai  mult cacao si pastreaza la minimum numarul caloriilor.

Legume cu frunza inchisa la culoare
Varza de mare, spanacul si sfecla elvetiana ofera nutrienti cu mai  putine calorii decat orice alta mancare. Ca si varza si broccoli-ul,  aceste legume contin  antioxidanti cu carotene. Legumele verzi sunt si ele o sursa excelenta  pentru vitaminele A si C, de care corpul nostru are nevoie pentru a  produce sebum.

Vinul rosu
Este cunoscut ca are in compozitia sa resveratrol, o substanta care  protejeaza celulele. Resveratrolul mai protejeaza pielea impotriva  radiatiilor ultraviolet. Invelisul strugurilor are efecte de  antiimbatranire si anticancer, iar strugurii din care este realizat  Cabernet Sauvignon contin cea mai mare concentratie de antioxidanti care  lupta cu aparitia ridurilor.
Articol in parteneriat cu euforia.tv



 
						 
                         
                         
                         
                         
                                             
                














 
                                                     
                                                    




 
					