MURĂTURILE ÎN SARAMURĂ, MAI SĂNĂTOASE

Postat de Alinutza80 in Tehnici pe 14 Oct 2012, 17:25

Articol pe placul a 15 bucatarasi
comenteaza

Sezonul conservelor e în toi şi gospodinele se întrec în prepararea acestor produse. Adevăratele murături sunt cele care conservă legumele, în special, în saramură, nu în oţet, prin intermediul procesului de fermentaţie acidolactică.

 Ideală pentru prepararea murăturilor e sarea neprelucrată de salină sau sarea marină. Trebuie ştiut că prin murarea în saramură legumele îşi păstrează în mare parte valoarea nutritivă, adică fibrele alimentare, vitaminele, mineralele şi, în plus, în acest mod e generat un probiotic esenţial sistemului de apărare şi sănătăţii digestive: acidul lactic. Recipientele folosite trebuie să aibă o compoziţie cât mai stabilă, cum ar fi sticla, şi în nici un caz metalul sau plasticul.


Comentarii (8)

22.11.2012, 00:26

Foarte bune in saramura!!

20.12.2012, 18:56

21.12.2012, 16:22

Dr Mencinicopschi a scris 2 pagini despre beneficiile si studiile asupra verzei murate. Banala si traditionala varza murata, un aliment folosit de romani de mii de ani. Atrage atentia tot asa, a sarii, bruta, ieftina, dar si a vasului unde muram, recomandand sticla sau lemn.
Flora lacto-bacila de la muraturi este o necesitate pt corpul nostru, mai ales in conditiile in care consumam mult gatit, congelat.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)