Reportaj Bucataras: seminar culinar LallaCooking aprilie

Postat de Catalin in Bucataras in oras pe 30 Apr 2009, 16:30

- Salut. Pentru seminar am venit ...
- Buna ziua. Sa ne uitam pe lista invitatilor ... Asaaaa .... Da, de la bucataras.ro. Sinteti impreuna cu cele 4 doamne ajunse un pic mai devreme?
- Da.
- Cum va numiti dumneavoastra?
- Oagadugu Cucubengu Azabanga, sint din Africa de Nord si doamnele sint sotiile mele.
- Glumiti, nu?
- Evident. Abia am implinit 74 de kile, iti dai seama cum as fi aratat daca aveam 4 soacre? Doamnele sint bucatarasi de seama si am venit aici'sea, vorba unuia de pe iutub, ca sa facem spectacol. Sintem parteneri la seminarul culinar Lalla Cooking, editia aprilie 2009.
- Ok ... Urcati, va rog ...


Asadar, felicitarile, masa si dansul se desfasurau la etajul restaurantului Sangria (strada Caderea Bastiliei 78). Il las in urma pe tipu' de la intrare, pe care-l bagasem in ceata, ma reped pe scari si ma izbeste un sunet ciudat. "Zzzzzz". Intrasem in garda, gata sa blochez vreo albina care s-ar fi dat la mine. Dupa citeva secunde mi-am dat seama ca nu era doar una, ci vreo 40! Albinute, mai bine zis. Doamne si domnisoare care asteptau startul sindrofiei. Stai sa vezi, ca pe mine m-asteptau! Haideti, curaj, dati-i drumu'!
M-asez linga bucatarasii mei, Oana, Anca, Raluca si Vali. O atentie, o maslina, o caterinca, sa nu ne plictisim pina-ncepe agitatia. La citiva metri, un bucatar d-ala ca-n filme, adica mare cit dulapu', nene, aranja niste boluri pe-o masa.

Luiza, gazda, e albinuta-sefa. Agitata, mereu zimbitoare si, asa cum s-a si caracterizat mai apoi, "data pe repede inainte". L-a luat in primire pe nea bucatararu'. "E primavara, luna asta gatim salate. Ia sa vedem cu ce ne impresioneaza Adrian, bucatarul restaurantului Sangria", zice tipa cu atitudine tonica, pe care Bucataras a comparat-o data trecuta cu Mihaela Radulescu.


Adrian pare priceput. La bucatareala. Daca ar fi avut si mai multe cuvinte la el, era perfect. Luiza il ajuta, il provoaca, il descoase. Prima reteta pregatita live,salata calda de cartofi noi cu sunca si brinza maturata. "Foaaaarte misto!", ofteaza o doamna linga mine. Da, misto rau. Pentru ea, ca pentru mine orice mincare fara carne e otrava curata.


What's next? Tan ta naaaaaa. Luiza zimbeste again: "Si-acum, reteta cistigatoare pe site-ul nostru prieten si partener, bucataras.ro". Eu c-o mina filmam, cu una faceam poze si cu alta ma umflam in pene. Asadar, reteta Mariei Vekas a devenit celebra. Adrian a preparat-o (pe ea, pe reteta), iar albinutele se uitau cu jind. Si la mine, si la reteta, normal. Salata cu somon si sos de portocale. Eu ma gindeam la ale mele: "Friptura, unde e friptura?". Albinutele stiau una si buna. Salate! OK, one more. Salata cu ton marca Sangria. Daca m-as fi nascut la Paris, eram deja satul. La cit de bine arata farfuriile astea 3 ...

Pauza! Luiza cheama invitatii sa guste din salate, eu ma consolez cu un Marlboro.

Furculitele zgirie farfuriile, Luiza se duce hotarita spre masa invitatului special. Eu, modest, ma ridic si spun "mai bine vorbiti cu Nicola". Special guest star, Nicola. Ne spune ca iubeste Barcelona (bravo, esti pe sufletul meu!), ca adora fructele de mare si "chestiile alea multe pe care le pun spaniolii pe masa". Tapas, adicatelea.

Nicola, simpatica, ofera si un autograf "pentru toti bucatarasii, cu dragoste".

Adrian bucatarul minune revine in forta. Mousse de ciocolata alba si neagra. Ii fac cu ochiul: "Daca-mi dai 3 portii esti fratele meu pe viata".

Gata cu retetele, albinutele au mincat destul, ia sa vedem cum se reped ele acum spre diete si exercitii de intretinere. Cristi, instructor la Bamboo Fitness, explica una, alta. Cica e bine sa maninci salate la 30 de minute dupa un antrenament la sala. Si ca daca te culci pe la ora 23:00, ultima masa consistenta sa fie pe la 16:00. Hai, zau? Vrei sa ma bagi in perfuzii? S-au dat 10 vouchere la Bamboo Fitness. Domnu' Cristi a pus 7 albinute si 3 baieti sa repete citeva miscari, s-a lasat si cu flotari, si cu caterinca.

Apoi, tombole. Uleiuri Oliviers & Cosi produse cosmetice Styx. Bucatarasii sint in zi buna. Mai intii, Oana cistiga o sticla de ulei de masline cu busuioc, marca Oliviers & Co. Bun rau, ni s-a zis. Raluca a nimerit acelasi premiu, eu la fel. In lipsa, ca tocmai plecasem spre birou. Trebuie sa mai si munceasca cineva in familia asta, nu?
Per total, misto si relaxant evenimentul. Felicitari fetelor de la LallaCooking Events. La seminarul de luna viitoare bagam si niste preparate la gratar, sa maninca si gura mea ceva?

 

Si-acum, de la stinga la dreapta, in ordinea numerelor de pe tricou, cei 4 bucatarasi prezenti la eveniment: Anca, Oana, Raluca si Valentina. Al mai smecher bucataras, Catalin, nu se vede, ca facea poza.

Comentarii (19)

02.05.2009, 01:05

Luiza, deruleaza pe repede inainte si timpul ramas pina la urmatorul seminar . Eu pregatesc deja grataru'

04.05.2009, 09:25

am revenit si eu din munti...trebuie sa spun ca m-am simtit bine cu fetele la seminar, a fost tare placut, retetele interesante si.... Asteptam cu interes urmatorul, sunt curioasa ce tema va fi abordata!

Andra

13.05.2009, 15:58

Simfonia Legumelor ! dar special pentru catalin vom asezona cu friptura .ce sa facem, trebuie sa intram in vara trase prin inel .....vai de papilele noastre .

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]