Coloranti alimentari din plante
Postat de: miha in TipsuriPentru un aspect placut unele preparate necesita o adaugare de colorant. Neavand o actiune nociva, este de preferat sa folosim coloranti naturali, din plante.Citeste continuarea
Sfaturi culinare de la gospodine adunate
Postat de: alinutzika in TipsuriTot navigand ici si colo pe internet, pe diferite site-uri, am vazut sute de sfaturi culinare. Ei bine, cele care mi s-au parut interesante si utile, le-am adunat aici ca sa le vedeti si voi. Sunt...Citeste continuarea
Gateste pastele perfecte
Postat de: sufletista in TipsuriCum pregatesti cele mai bune paste ...Citeste continuarea
Frigarui pentru toate gusturile
Postat de: sufletista in TipsuriFrigăruile sunt o modalitate perfectă de a combina aromele preferate la barbeque. Fiecare reţetă conţine patru astfel de frigăruiCiteste continuarea
Ce nu stiam despre OTET ,,,
Postat de: Dya in TipsuriOtetul contine taninuri naturale care contribuie la conservarea alimentelor, dar şi compusi ce combat germenii, are proprietati antibiotice si antiseptice.Citeste continuarea
Codul bunelor maniere in bucatarie
Postat de: Dya in TipsuriSfaturi pentru gazda perfecta :D sau ma rog, aproape perfecta!Citeste continuarea
Sfaturi practice in bucatarie - partea a II -a
Postat de: Dya in TipsuriO serie de sfaturi adunate din diverse ghiduriCiteste continuarea
Sfaturi practice in bucatarie - partea I
Postat de: Dya in TipsuriVa prezint o parte din sfaturile "furate" de la cei prin preajma carora am stat in bucatarie dar si adunate din diverse reviste. Poate ca le stiati sau nu, insa doresc sa le impartasesc si celor...Citeste continuarea
Cum să pregăteşti Friptură de miel, pentru masa de Paşte
Postat de: panacris in TipsuriAm primit de la prietena mea pe mail un "Tratat privind mielul cum ar trebui ales si gatit". Tratatul are vreo 105 pagini cu multe si variate retete din carne de miel. Voi experimenta si eu...Citeste continuarea
MIERE si SCORTISOARA - o combinatie curativa
Postat de: AndreeaMaria in Tipsuri> S-a descoperit că o combinaţie de miere cu scortişoara poate vindeca majoritatea bolilor. > Mierea este produsă în majoritatea ţărilor lumii. > Medicina alternativă Ayurvedica, precum...Citeste continuarea
Cum sa ne curatam bijuteriile
Postat de: mitinita in TipsuriPoate nu vi se par murdare dar daca va uitati prin colturi,prin locuri ascunse o sa gasiti multa murdarie.Daca sunt foarte murdare folositi o perie de dinti mai veche pentru a scoate murdaria,daca...Citeste continuarea
Sfaturi utile pentre gospodine! :)
Postat de: Martik in TipsuriVa propun citeva sfaturi utile, care sper sa Va fie de folos la prepararea bucatelor:Citeste continuarea
Cum sa faci un tort perfect
Postat de: laylalala in TipsuriMici secrete pentru un tort perfect Prepararea unui tort este simpla dar s-a intamplat sa nu iti iasa asa cum iti doreai? Iata niste secrete ce vor duce catre un tort cum iti doresti :Citeste continuarea
Sfaturi pentru gatit
Postat de: rocsi_1612 in TipsuriMi-am luat o data o revista,inc are am gasit un mic ghid,cu fel si fel de sfaturi:pentru curateni,pentru gatit,cum sa chibzuim unele lucruri...azi incep cu sfaturi pentru gatit..sper sa va ajute cu...Citeste continuarea
Cum sa gatim mancarea chinezeasca perfecta
Postat de: AndreeaJ in TipsuriDe multe ori mi s-a intamplat sa caut pe net diferite lucruri si sa dau peste retete chinezesti. Aproape fiecare blog culinar contine cel putin cate o reteta chinezeasca. Asta pentru ca mancarea...Citeste continuarea
Conversia unitatilor de masura ale bucatariei internationale
Postat de: LUK in TipsuriCum mai am obiceiul sa citesc si retete ale altor tari gasesc de cele mai multe ori cantitatile scrise in alte unitati de masura decat grame/mililitrii..asa ca am gasit pe culinar.ro(caruia ii...Citeste continuarea
Unitati de masura in bucatarie
Postat de: miha in TipsuriUn "tabel" practic in bucatarie pentru atunci cand nu aveti un cantar la indemana...Citeste continuarea
Trucuri pentru un cozonac reusit
Postat de: ela in Tipsuripentru ca e vremea cozonacilor,cateva ponturi pentru a face un cozonac moale si pufos....Citeste continuarea
Supa de baza
Postat de: Brindusa in TipsuriAceasta supa se foloseste ca baza pentru sosuri, mancaruri sau alte supe. Va voi prezenta supa alba de vita, dar in acelasi mod se poate face si din pui sau legume.Citeste continuarea
Mascarpone- inlocuitor
Postat de: Sidy in TipsuriMulta lume ar vrea sa stie cum se poate face mascarpone in casa... Am aflat si eu de la alte fete si ma gandesc ca v-ar interesa si pe voi....Citeste continuarea
Fierberea pastelor
Postat de: lilik in TipsuriPoate vi se pare banal si ziceti:"Oricine stie sa fiarba pastele"....dar din pacate nu este asa si m-am gandit sa ma documentez putin si sa va impartasesc aceste mici sfaturi.Citeste continuarea
Sirop de ridiche neagra cu miere
Postat de: cristinne in TipsuriSiropul de ridiche neagra cu miere este un foarte bun tratament naturist contra tusei.Citeste continuarea
7 pasi pentru un risotto perfect
Postat de: JustLoveCookin in TipsuriRisotto este un preparat specific gastronomiei italienesti.Retetele de risotto sunt numeroase, de la risotto cu parmezan la risotto cu fructe de mare.Am adunat informatii din multe surse,virtuale...Citeste continuarea
Remontarea maionezei taiate
Postat de: miha in TipsuriSe intampla deseori ca maioneaza sa se taie la inceputul operatiei sau dupa ce a stat cateva ore. In acest caz se poate remonta in mai multe feluri.Citeste continuarea
Carnea de porc, la ce?
Postat de: Bucataras in TipsuriVa intrebati ce carne din porc ar merge la un gratar sau la o tocanita. Iata raspunsurile ...Citeste continuarea
Despre condimente
Postat de: Bucataras in TipsuriCondimentele dau o savoare deosebita mincarurilor. Nemacinate, isi pastreaza aroma mai bine decit cele macinate. De aceea, este bine sa le cumperi intregi si sa le macini intr-o risnita mica doar...Citeste continuarea
Portocale luminarele
Postat de: Bucataras in TipsuriDaca vrei sa-ti infrumusetezi masa de Craciun, atunci portocalele luminarele iti vor fi de mare ajutor ...Citeste continuarea